Pazartesi, Ekim 10, 2005

Bebelere Özel ;)

Kızlar doğduktan sonra "nasıl emzirecem" telaşından sonra en çok "ne yedirecem" telaşına düştüm. Besleyici olmalı, karbonhidrat ağırlıklı olmamalı, lezzetli olmalı, tuzsuz olmalı.... uzayıp giden "olmalı"lar.. Bu hem besleyici, hem lezzetli çorbayı öneririm hem size, hem bebelerinize..

Şimdi efendim, mercimeği, kerevizi, kabağı, patatesi, havucu, çeri domateslerini, brokoliği resimde görüldüğü gibi hazır edin. tencereye suyu koyduktan sonra sırasıyla önce patates, mercimek, kereviz, havucu atın pişmesine yakın brokoli, çeri domatesleri, kabakları salın. Onlarda pişince ocağı söndürüp biraz soğuduktan sonra blender ile iyice ezin. Hem siz hem bebekleriniz afiyetle yiyin. Kendiniz için üzerine tereyağ kızdırıp gezdirebilirsiniz de..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Marifet teyzem ellerine ve gonlune saglik.Hayatta seyirci koltuklarinda oturmaktansa,sahneye cikmayi tercih edenlerdensin sen.Tebrikleeer eskimeyen dostum:))

vildan dedi ki...

:) teşekkürler..
yıldıray bey alevnur için çok besleyici bir çorba bu tavsiye ederim :)

dilekciğim teşekkür ederim hayatım, mercüü..

Adsız dedi ki...

Marifetli teyzem ellerine sağlık mis gibi kokular yayılıyor bu sayfadan...Devamını bekleriz:))

vildan dedi ki...

devamını getirmeyi bende isterim :)
sağol arzucum..

vildan dedi ki...

börek kolay hazırlanan ve sıcakken böyle peynirini çekiştire çekiştire çok güzel yenen bi tarif. dene ve sonucu yaz burayada ;)