Perşembe, Ocak 11, 2007

Fırında Karnabahar


Malzemeler;
- 1 orta boy karnabahar
- 250 gr. kıyma
- 1 baş soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- tuz, karabiber

Hazırlanışı;
Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharları bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ilave edip kapağını kapatın. 20- 25 dakika kaynatıp kevgir kaşık yardımıyla ısıya sayanıklı tepsiye geçirin. Bir tavada yemeklik doğranmış soğanı kavurun üzerine kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin, tuz, karabiber ve salçayı da ilave edip bu karışımı karnabaharların üzerine dökün. Tepsiye haşladığınız karnabahar suyundan bir kaç kepçe (tam üste gelmeyecek kadar) su ilave edip 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dk. karnabaharların üzeri kızarana dek pişirin. Afiyet Olsun!


Son zamanlarda haftada iki kez pişer oldu bu yemek bizim evde. Çocuklarda çok seviyor, yemeğini sevmemişlerdi ama fırınlanmışı hoşlarına gitti. Yanına da yoğurt mmmm :)