Pazartesi, Nisan 30, 2007

Çilek Şapkalı Muffins / komşuda pişer..


Son zamanlarda yoğun bir şekilde kızlarıma birşeyler dikmekle uğraşıyorum. Kumaşlarını baştan aldım tamam iyi de aksesuar derdi hiç bitmiyor. Bluz dikerim düğmesi yoktur, elbise dikerim fermuarı.. böyle olunca artık ahbap olduğum tuhafiyeye gidiyorum. Bugün de kızları alıp gittim. Giderken tuhafiyeye gideceğiz dedim ama yüzüme tuhaf tuhaf baktılar, ben de önce elbisenize fermuar alacağız sonra da markete gidip yoğurt alacağız tamam mı? dedim sırıtarak tamam dediler.

Elbiseye fermuarı aldıktan sonra markete gittik. Marketin önüne kurulmuş meyve, sebze standlarında çileklerin albenisi epeyce uzaktan farkediliyordu. Kızlarım da farkettiler :) Çilekleri alıp, market alışverişini de yaptıktan sonra eve geldik, babalarına durumu "babaaa sana süprüs aldık" diye haber verdiler..

E yedik yedik bitmedi, e öğlende de uyumadılar napsak derken çilek_ye etkinliğinden birşeyler bulabilir miyim acaba diye tariflere baktım. Hanife'nin Çilek Şapkalı Muffin tarifi pratikliği ve malzeme tedariği açısından bize en uyanıydı. Derhal yaptık, burnumuz, alnımız un oldu, üzerine çilek yerleştirirken yanlışlıkla Defne birini yedi, yenisini istedi.. Pişsin diye fırının önünde nöbet tuttuk. Nihayet pişti. Soğusun diye balkonda üfledik ve afiyetle yedik. Teşekkürler Hanife sayende güzel bir anımız oldu :) ..

Pazar, Nisan 29, 2007

Salı, Nisan 24, 2007

Pazartesi, Nisan 16, 2007

Kabak Tadı


"Kabak tadı" oluşturulması düşünülen yeni kitabın adı. ye#17 kabak etkinliğinde de duyurmuştuk, "Fındık Yiyelim Fındık Konuşalım" kitabında mutlu sona yaklaşıldığı için de sıra kendisine geldi. Çoğunlukla yemek blog yazarlarının katkılarıyla hazırlanması düşünülen, gelirinin tümü bağışlanacak olan bu kitap için "KABAK TADI" katkılarınızı bekliyor.

Logoyu blogunuza ekleyebilir, kabakla ilgili tariflerinizi yayınlayıp Oya ile irtibata geçerseniz çorbada sizin de tuzunuz olur :)