Perşembe, Şubat 14, 2008

örgü-dikiş ortaya karışık..

bir önceki postun bir yorumunda ve gelen maillerde bu minik dikiş makinesinin performansı soruldu. genel olarak bir cevap yazmak istedim. makine orta kalınlıktaki pamuklu kumaşları dikebilir, ancak bir etek fermuarı dikmekte zorlanır belki de dikemez, denemedim. astar, saten yani kaygan kumaşların dikimi zor olur. sülfile yapamıyor. büyükçe bir kumaşın orta kısmına dikiş geçilecekse iğnenin sağındaki boşluk çok dar olduğundan bu da mümkün olmayabilir. velhasıl çok basit işler için ekstra olarak bu makine düşünülebilinir.




şu sıra kızlarım hasta, haftaya defne genizeti ameliyatı olacak bir de, onun için fotoları flickr'a geçirdim fakat bir türlü buraya aktaramadım. geçtiğimiz zamanda bu patikleri yaptım (daha evvel de denemiştim). net üzerinde bu patikler çok meşhur hatta bir grubu bile var. heather bailey adındaki bir kadın bu patiklerin mucidi ve ondan esinlenen bir-çok kişi harikalar yaratmış, hatta işi ticarete dökmüş :)..

patiğin üzerindeki papatyaları nasıl yaptığıma gelince, ben anlatmayayım burada uzuun uzun anlatmış işin yaratıcısı.


bir ara örgüye fena halde sardığımda evde neyi görsem ben bunu örerim, valla bunu da örerim, amaaan n'olacak onu ben bile örerim diye gezinir olmuştum. bu piglet de örerimlerden bir deneme. winnie ile eyore da vardı ama onların oyuntusu fazla olduğundan başka bahara erteledim örmeyi :P

örgü patikse yine internette rastlayıp aha ben bunu da örerim deyip başladığım bir model. ancak ufak bir problem var, ben yaptığım birşeyden (örgüde) ikincisini yaparken çok zorlanıyorum, özellikle sayıp da not almamışsam, bunda da öyle olduğundan diğer eşini yapmak için üç kez uğraştım, üçüncüde de olmayınca boşverdim. o yüzden bu patiğin dünyada bir eşi daha yok :P

son olarak, birkaç tane mail ve birkaç arkadaşımın dediğine göre son eklediğim postlardaki fotoğraflar görünmüyormuş. son zamanlarda flickr'ı kullanmaya başladım fotolarımı arşivlemek için. flick'ın bazı hizmetlerine tıpkı wordpress ve zaman zaman youtube a uygulanan t.c. kanunu engeli konmuş bu veya bazı firmalarda uygulanan filtre uygulamasına takıldığından görünmüyor olabilir.