Perşembe, Mayıs 29, 2008

ORHAN KEMAL

Orhan Kemal'in Gurbet Kuşları romanı için yazdığım yazı da bugün Cumhuriyet gazetesinin kitap ekinde yayınlandı. Yazımın kitap ekinde yayınlanması filan gerçekten mutluluk verici ama bundan bahsetmeyeceğim :) Gurbet Kuşları, yine Orhan Kemal'in "Bereketli Topraklar Üzerinde" romanından sonra benim baş tacı kitaplarımdan biri. Hemen her kitabında olduğu gibi arka planda yarattığı nefis panaromanın ışığında gelişen tüm olaylar sahici ve bizden. Beni en etkileyen durum bu, onun yanında seçtiği kahramanların ayaklarının yere basması, tanıdık bildik birileri olması ve yalın halleri sevdirici öğeler. Ben herkesin Orhan Kemal okumasını gerçekten çok isterim. Velhasıl alınız, okuyunuz, pişman olmayacaksınız!..


at-tay..
Babam kendine bilgisayar almış, ilk baktığı şey de çok sevdiği İran sinemasından "sarhoş atlar zamanı" olmuş :) Uzun zamandır arıyordu, bize de nasıl bulabiliriz filan diye soruyordu bizden hayır çıkmayınca kendisi araştırmış, ancak fragmanı dışında pek birşey bulamamış sanırım, nerede bulabileceğim hakkında bilgisi olan varsa bana yazsın lütfen. Bu atları da filmi çağrıştırdığı için yaptım (oysa filmi hiç izlemedim, belki içinde at bile yoktur) ve çok sevdim.

komşuda pişer, bize de düşer..
Dikiş bütün zamanımı alıyor, şimdilik şikayetçi değilim. Sabahtan ve öğlen kızları alıp ufak gezintilerden sonra birşeyler yapmaya çalışıyorum. Yeni tarifler filan denemediğim için artık tarif ekleyemiyorum. Geçenler de komşum bir kek göndermiş, ne zamandır yiyecek fotosu çekmedim deyip çektim bu fotoyu da, ayrıca tadı da nefisti. :)

sirke gidecekler..
Çınar dört gözle yarını bekliyor, 30 mayısta carrefourun bahçesine bir sirk kuruldu o açılacakmış. Şu günlerde öğrendikleri;

sirkte bir palyaço var hah hah hah hah haa
onun çok büyük ayakları var hah hah hah hah haaa
....

şarkısını birebir yaşamak düşüncesinde. Ben hiç hoşlanmam sirklerden filan sanırım yarın babalarıyla gidecekler. Henüz 2 yaşlarındayken de gitmişlerdi ve İsmail'in demesine göre sirk filan izlemeyip görmeyi umdukları tavşan bir türlü ortaya çıkmayınca "tavşan nerde, tavşan nerde???" diye bağırıp durmuşlar..

Son olarak bir kaç fotoyla hoşçakalın :)

red butterflieskediler..

göz kırpabilirim..

Cuma, Mayıs 23, 2008

Kipper ile Tanışalım



Kipper ile tanışalım..
biz tanıştık :) pek sevdik kendisini. eski gözdemiz, eski demeyeyim de klasik gözdemiz charlie ve lola'nın pabucu kipper geldiğinden beri dama atıldı (nihayet!!:P). sakin mizaçlı, meraklı, yardımsever ve aynı zamanda oyunsever kipper'ın müziğini sevdim ben en çok. bu cd de (ve sanırım bundan başka türkçe cd si yok) dört tane onar dakikalık bölümler var, birinde fırtınada kaybolup kipper'ın evine sığınan sevimli kaz yavrusuyla olan macerası var.. fazla karakter yok hatta kipper dan başka tek sabit karakter yine bir köpek olan tiger var. (amma çok var demişim)

müziğini mutlaka dinlemenizi öneririm, gece gece müziğini bulamadım ama sözlerini buldum :)

..........
..........
Would you like a dog?
Like a dog? Like a dog? Like a dog?

Like Kipper?
That's Kipper the dog!

bizde iki kitabı olan pettson ve findus'un dvd'sini carrefourdaki spot sepetlerinden birinde görünce aldım geçen gün. okuması keyifli olan kitabın çizgi film halini sevmedik. aslında çınar sevdi ama özellikle kedinin uzay macerasında findusun astronot kıyafetleri giyip aytavuklarının o hallerini görünce defne içli içli ağladı velhasıl sevmedi. ama kitaplarını öneririm.

bu sabahtan iki kare;
çınar & defne
gariplerin yatacak hiç yerleri yok..
gariplerin yatacak hiç yerleri yok :)

koltukların yüzü değişti
koltuklar geldi geçen hafta, çınar ilk gün bizim koltuklarımız nerde dedi durdu, kumaşı üstüne kapladıklarını anlayınca da "keşke pembe kumaş alsaydık" demeye başladı :)

Salı, Mayıs 13, 2008

nerde kalmıştık?

herşeye zaman var da burayı güncellemeye zaman yok mu? yok gerçekten. burasını güncellemek başlı başına bir gecemi alıyor.. foto yükle, giriş yap, yazı yaz, fotoları buraya aktar vs vs..

herneyse bu akşam nihayet fırsat oldu. nerden başlasam nasıl anlatsam?!.. laptop un 220 volt girişi kısa devre yaptı geçen hafta, şimdi sevriste, bunun için geçen haftaya dek çektiğim tüm fotoğraflardan yoksunum. o yüzden 23 nisan gösterimizden fotolarımızı ekleyemeyeceğim ve daha birçoğunu (görsem çekmişti, bana yollarsa ekleyebilirim aslında)..

kızların günü resim yapmak ve havaların güzelleşmesinden ötürü dağ, bayır gezmekle geçiyor. bugün de babalarıyla beraber göle gitmişler (bu göl nerde hiç bir fikrim yok), orada at, koyun, arı görmüşler, göl kenarında arılar su içmiş onlar da arıları taklit etmiş olacakki eve geldiklerinde yarı ıslak haldeydiler, az evvel de çınar kesik kesik öksürüyordu umarım daha fazlalaşmaz.

ikiz gibi :)
bu fotoğraftaki tshirtleri pazardan aldım. aslında önce bir tane aldım eve gelince ben de lampili tişört istiyorum diye tutturunca diğerini de almak zorunda kaldım. kızlara genelde ayrı giydiriyorum, aynı olsa bile renkleri farklı oluyordu böyle bir örnek giyince foto çekmek istedim ama sabah mahmurluğunu üzerinden atamayan kızlarım bu sefer bana gülümsemediler hatta bir müddet sonra sırtlarını döndüler :)

anneler günü sürprizi..
bu fotoğraf anneler günü için çocukların okulda hazırladıkları süprüs. bilmiyorum daha evvel bahsettim mi sürpriz yapmak, doğum günü kutlamak, parti yapmak bizim evde hergün yaşanılan ve artık çok olağan hale gelmiş eylemler.. tüm tanıdıkların hergün doğumgünlerini yapıyor, onlar için orda burda bulunan ip, kumaş vs parçalarıyla kitap, çerçeve gibi nesnelere düğüm atılıp hediyeler oluşturuluyor. bu hediyeler koca koca poşetlere konup oda kapı kollarına asılıyor, her daim lambalardan kapı pervazlarına iliştirilmiş ip parçalarından balonlar sarkıyor zaten.. yani evimiz gerçekten görülmeye değer :P

ev dedim de, geçenlerde çocukları bandırma'da anneme bırakıp istanbul'a ikea ya gittim. bir seneyi geçen koltuk kumaşı derdime son verdim, nihayet heryeri aynı renk (geçen yıl aldığım kumaşın yarıdan sonrası farklı ton çıkmıştı) bir kumaş aldım. geçen gün de döşemeci gelip koltukları aldı, cumaya kadar teslim edecek umarım herşey yolunda gider.

devam..spring bird..
ben güzel heyecanlar yaşayarak, dikişe devam ediyorum.

turkuaz mor aşkı..