Cuma, Şubat 16, 2007

Cevizli Rulo Kurabiye


Malzemeler;
- 300 gr. un (2,5 - 3 su bardağı) (ben 3 su bardağından biraz az kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 85 gr. (1 çay bardağı) toz şeker
- 120 gr. oda sıcaklığında beklemiş margarin
- 100 ml. (1 çay bardağı) süt
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 tutam tuz

Dolgu malzemesi;
- 40 gr. eritilmiş margarin
- 1 su bardağından az iyice öğütülmüş ceviz
- 85 gr. (1 çay bardağı) esmer şeker

Üzeri için;
- 4-5 yemek kaşığı şeftali reçeli ( ben kayısı reçeli kullandım)
- 2-3 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz

Hazırlanışı;
Un ve kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Toz şeker, margarin, süt, şekerli vanilin, tuzu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Süre sonunda hamuru 30x40 cm (40x45 cm kadar açtım ben) boyutlarında açın. Üzerine eritilmiş margarini sürün, cevizi ve esmer şekeri serpin. Rulo şeklinde sarıp 2 cm. eninde silimleyin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tesisine dizin. Önceden 200 C'de ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınızda beklemeden üzerlerine reçel sürün ve ceviz serpiştirin. Afiyet olsun!


Buraya kurabiye tarifi eklerken heyecanlanıyorum. Hele de çok güzel bi tadı olmuşsa. Dün gördüm dergide bu tarifi, birkaç şey eksik olduğu için bu sabahı bekledim, sonra da hemen yaptım ve de zevkle yedim :) ceviz, reçel, hafif bi kıtır olma hali... çok güzel oldu çoook. (tarif : dr oetker'in aynen yazdım :) )

Salı, Şubat 13, 2007

Kolay Kek


Malzemeler;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı;
Yumurta ve şekeri derince bir kapta çırpın, yağ ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin. Kabartma tozunu una katıp eleyerek karışıma ekleyin ve yine karıştırın. Kek kalıbını margarinle yağlayıp, unlayın. Önceden 180 C'ye ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!

İçiniz bayıldı di mi karnabahardan, benim de bayıldı. Yemek fotoğrafları diğer bilgisayardaydı buraya aktarmayı hep erteledim -hala da aktarmış değilim- sonra bu kolay keki yaptım dün bari bunu koyayım da görüntü değişsin en azından istedim. :) üstelik bu ayki etkinlik konusuna da uyuyor :)