Pazar, Ocak 22, 2006

İncirli Tart / Politiki "Sizin Tarifleriniz"

İlk tarif Dilek'ten, teşekkürler Dilek :)


Dilek Şirin`den Selamlaaarrr...

Ben de aslen Bandırma`lıyım yani arkadaşım Vildan`la aynı mahallede büyüdük yaklaşık 16 sene. Şimdi eşimin işi sebebiyle Yunanistan`da oturuyorum 2,5 senedir. 6 ay sonra vatanımıza döneceğiz inşallah. Ben de Vildan`ın sıkı takipçilerinden biri olarak öncelikle benim naçizane tariflerime de yer verdiği için teşekkürü bir borç bilip , başarılarının devamını diliyorum.

Eşim aslında elmalı tartı çok sevdiğinden banada sık sık yapmak düşüyor, fakat aynı şeyi yapmaktan birgün isyan ettiğimde bu tarifin içinde buldum kendimi. Hamuru herkesin bildiği gibi sadece iç malzeme farklı. Sonuç olarak eşim için yeni bir tat, benim içinse yeni bir deneyimin verdiği mutluluk oldu. İkinci tarif ise Yunanistan'ın meşhur salatası olan Politiki..


İncirli Tart


Malzemeler:
- 4 Su bardağı un
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 250 gr.margarin

İç Malzeme için;
- 5-6 yemek kaşığı incir reçeli
- 1 su bardağı ceviz içi

Hazırlanışı;
Öncelikle unu eleyip, hamur kabartma tozu ile karıştırın. 1 su bardağı pudra şekeri, yoğurt ve margarini ekleyip iyice yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve merdane yardımıyla açıp ( çok kalın olmamak şartıyla ) küçük kalıplara yerleştirin. İncir reçeliniz bütün bütünse küçük parçalara kesip cevizle karıştırıp kalıplarınızın içini doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dk pişirin. Daha sonra dilerseniz üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun, Sevgilerimle...


Politiki
Malzemeler;
- 1 adet lahana,
- 1 adet havuç,
- 3-4 dal kereviz yaprağı ,
- 1 adet kırmızı biber ( şu tatlı közlemeliklerden)
- 1 adet limon arzuya gore 2 de olabilir,
- 2-3 çorba kaşığı sirke
- arzu ettiğiniz miktarda zeytinyağ ve tuz.

Hazırlanışı;
Lanana büyükçe bir kaba ince ince doğranıp bol miktarda tuzla lahanın suyu çıkıp biraz yumuşayıncaya ve küçülünceye kadar iyice ovulur. Lahanın miktarını kendi isteginize göre ayarlayabilirsiniz. Daha sonra kevgirde yıkayıp suyunu süzdürüp başka bir kaba alın. Havucu rendenin geniş tarafıyla rendeleyin, biberi küçük küp şeklinde doğrayın. Kereviz yaprağınıda doğrayın ve daha sonra hepsini karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine limon, zeytinyağı ve tuzu ekleyin .Tadı aynı turşu gibi oluyor, umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun..

14 yorum:

Sibel dedi ki...

Dilek'in minik tartları çok güzel görünüyor Vildan! Paylaştığınız için ikinize de teşekkürler. Ben seni sobeledim bu arada, mutfak sırlarını, "en pratiklerini" paylaşır mısın?

Adsız dedi ki...

Dilek'in lahana salatası tarifini denedik ve çok beğendik. Paylaştığın için teşekkür ederiz. Herkese tavsiye ederiz.

Adsız dedi ki...

Dilek ellerine saglik,iki goruntu de muhtesem,tadlari nasildir kimbilir.Bizim evde reçel sIk tuketilen bir kahvaltilik degil malesef.Canim çekiyor aliyorum,sonra reçeller dolapta bekliyor.Ben de bir yontem buldum ,ara ara reçelli kurabiyeler yaparak tuketmeye çalisiyorum stogu.Bu incirli tart tarifini de deneyecegim kesin,incir reçeli beni bekliyor:))

Vildo naber:p

Mucukslar...

Adsız dedi ki...

Tesekurler sibel :)

Yeliz`cim bu ne hiz,thanks :))

Aynur ayni fikirdeyim seninle bende receli hic sevmem boyle iyi oluyor iste.Begenmene sevindim arkadasim:))

Adsız dedi ki...

dilekcim tariflerin cok guzel gorunuyor.Deniycez insallah vakit bulursak.Yeni tariflerini bekliyoruz...

ARZU dedi ki...

Dilek eline sağlık çok güzel görünüyorlar. Devamını da bekleriz.

vildan dedi ki...

-sibel en yakın zamanda yazacağım teşekkürler. bu ara kızlarla yalnızım pek fırsatım olmuyor buraya bakmaya.. bu arada git dergisini buldum hemde beğenmediğim mahalle marketimde çok mutlu oldum bir hevesle okudum :)

- dilek'e bende teşekkür ederim. böylesi iki değişik lezzeti bize tanıttığı için. hanımlar varsa sizinde böyle tarifleriniz yollayın bana ;)

Adsız dedi ki...

incirli tarta bayildim..hemen aldim tarifi..kismetse bu aksam denicem:)..anladigim kadariyla incir yerine istedigimiz herseyi kullanabiliriz..cok cok tesekkürler...ellerine saglik ..ee hem balikesirli, hemde marifet teyzenin arkadasi...ne diyim :)..

Adsız dedi ki...

incirli tart yapicam demistim yaptim:)..yanliz tarifde belirli degisiklikler yapmak zorunda kaldim...normal yogurdum kalmamisti,vanilyali yogurt kullandim yerine..incir recelim yoktu,onun yerine : 5 elma rendeleyip ,yarim bardak sekerle pisirdim.icine findik ve ceviz taneleri koydum...ama malzemem eksik kaldi:)..1 bucuk tepsisi elmali tart oldu..diger 1 bucuk tepsiyide bögürtlenli recel ve ceviz findik karisimiyla yaptim..esim cok begendi:)..bi de sekil olarak azcik degistirdim..resimlerini cektim..vildana göstericem:)..tekrar tesekkürler dileksirin...ve de tarifi bize ulastiran vildancim,cok cok sagolun..

Adsız dedi ki...

Tesekkurler Goksen Hanim, deneyin pisman olmazsiniz:))

Merhaba Arzu sizinle tanismak ta cok guzel.Tesekkur ederim.Ilginc tarifler bulursam tabiki vildanla paylasirim oda yayinlar.Artik sizden bekliyoruz tarifler...:))

Serda merhaba.Kendi yorumunu katmissin cok guzeldir eminim.Benimde malzeme artmisti diger kalan kismi da rulo seklinde yapmistim.Insan mecbur kalinca acayip yaratici olabiliyorr:))

Vildan`im tekrar tesekkurler sana burada olmak ve arkadaslarinla tanisip paylasmak buyuk zevk.Herkese tavsiye ederimm.mucukkkslaarrr...

Adsız dedi ki...

dilekcim merhaba incirli tartlarını görünce acıkcası hem bayıldım hem şaşırdım sözde yeni gelinsin ama sende ne marifetler varmışda bizim haberimiz yokmuş cırak ustayı gecer misali(nede olsa bandırmalı)bizim evde de genelde elmalı tart eksik olmaz bundan sonra incirli tartda eksik olmayacak öptüm dilekcim

vildan dedi ki...

- serda yaratıcı arkadaşım benim, güzel olmuş yaptığın deneme, ellerine sağlık. bu yaratıcılıkla senden de birkaç tarif alalım ;)

- dilekcim, renk kattın yemek günlüğüme, tekrar tekrar teşekkürler tariflerin için.

- zerrin merhaba, nasıl gidiyor çocuklarınla hayat ;) öpüyorum onları..

bujene dedi ki...

dilek ellerine sağlık, tariflerin çok güzel görünüyor. incirli tart'ı deneyeceğim en yakın zamanda. politiki de ilginç görünüyor, eline sağlık :)

yemek tarifleri dedi ki...

harika tarif. tebrikler.