Çarşamba, Mayıs 10, 2006

Kahvaltılık Dilimler


Malzemeler;
- 9-10 adet dilimlenmiş kepekli tost ekmeği
- 2 orta boy domates
- 2 biber
- 150 gr. peynir (beyaz peynir ya da mihalıç)
- 1 yumurta
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- kekik, nane, karabiber (peynirinizin tuz oranına göre ilave edeceğiniz tuz)

Hazırlanışı;
Domates ve biberi minik doğrayın, üzerine peyniri rendeleyin ya da ufalayın. Yumurta, zeytinyağ ve baharatlarıda ekleyip iyice harmanlayın.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ya da ızgara telinin üzerine ekmek dilimlerini dizin, karışımı ekmeklerin üzerine pay edin. ÖNCEDEN 200 C'ye ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Fırınınızın ızgara kısmını ısıtıp üst rafına sürmenizi tavsiye ederim.

Ben bayılıyorum bu dilimlere, çeşit çeşit hazırlıyoruz kızlar bizim yediğimiz şeyleri yiyor olduğundan beri. Kabukları epey sert oluyor fırından çıktıktan sonra, onlar için kabuksuz atıyorum fırına. Zaten içinde baharat olsun birçok şeye hayır demiyorlar. Nedir bu baharat aşkı anlamadım, anneleri de babaları da pek baharat aramaz çünkü :) ..

20 yorum:

Safran dedi ki...

Ellerine sağlık Vildan, yani ne denebilir ki şimdi şu güzel görüntü karşısında, şimdi çayla iyi giderdi gerçekten :)) Bu arada demek ciğer de zar filan yoktu :)) Anlaşılan benim kasabı değiştirme vaktim gelmiş, bende zarsız ciğer istiyorummmm :)) Sevgiler...

Emel dedi ki...

Görünce ben de bayıldım dilimlere vildan.gerçekten süper görünüyorlar kahvaltıda da harika gider bunlar ellerine sağlık.

birefsane dedi ki...

Bunlar tam benlik olmuş ya pizza gibi ama rejim kahvaltısı olabilir hemen yarın yapıcam.Çok teşekkürler...

Adsız dedi ki...

merhaba öncelikle ellerine sağlık
sana kabuklarının sert olmaması için küçük bir önerim var ben becel in sıvı margarini ile kabuklarını hafif yağlıyorum ve fırını iyice ısıtıyorum ekmekleri fırına koyduktan sonra en fazla 3 dk kadar çalışır durumda tutuyorum daha fazlası kurumaya yol açıyor hafif ve severek yediğimiz bir kahvaltılık olduğu için deneme yanılma yöntemleriyle sonunda bu aşamaya karar geldim...
tekrar ellerine sağlık
ilkay

yemekvebiz dedi ki...

Vildan ellerine saglık, accayip çekici geldler bana bu saatte:)
Saat 22,39 , ben şeytana uymayıp gidip yatıyorum:)
sevgilerimle,
Figen

vildan dedi ki...

safran, emel, birefsane, ilkay ve figen teşekkürler..

-evet pizzaya çok benziyor
birefsane, özellikle içinde kekik ve karabiber oluşu.

-ilkay önerini uygulayacağım ama şöyle bi durum var, aslında fırından ilk çıktıklarında sert değiller soğudukça sertleşiyorlar, bir de 3 dakika tutarsam içine yumurta kırmamam lazım. çok teşekkürler..

- sabah yersin figen :)

vintage biscuit dedi ki...

süper bi fikir bu . kepek ekmeğiyle hiç denememiştim . hafif ve leziz

Safran dedi ki...

Vildancığım, anneler günün kutlu olsun :) Sevgilerimle...

bujene dedi ki...

yaptım ve çok beğendik. önceden pizza hut'a giderdik pizza yemek için artık gerek kalmadı :))

ellerine sağlık vildo bu güzel tarif için...

vildan dedi ki...

uzun süre yoktum, artık buradayım :)




vintage biscuit, bujene afiyet olsun.

safrancım teşekkür ederim.

nunubella dedi ki...

vildancım,sadece kahvaltıda değil,her öğün için harika bir alternatif.ellerine sağlık.hem pratik hem şık hemde lezzetli.
ellerine sağlık.
sevgilerimle

Oya Kayacan dedi ki...

Ben de isterim...

Mutfak Robotu dedi ki...

hafif ve leziz görünüyorlar....
elinize sağlık...

vildan dedi ki...

nunubella, oya, mutfak robotu teşekkürler.. :)

yildizcaa dedi ki...

merhaba marifetleriniz ağzımı sulandırdı, yine çok iştah açıcı tarifler, ellerinize sağlık.

vildan dedi ki...

teşekkürler yıldızcaa :)

Nilüfer dedi ki...

Merhaba, ben denedim bunlardan iki gündür kahvaltımı kurtardılar, elinize sağlık...
bize de bekleriz..
nil ve inci

vildan dedi ki...

afiyet olsun nil :)
geliriz..

Crociera dedi ki...

Süperrrrrrrrrrrrrr
yarın kahvaltıda değişiklik olacak.
Harika görünüyorlar eminim tadıda öyledir.
Ellerinize sağlık.

http://hersyedenbiraz.blogspot.com

vildan dedi ki...

teşekkürler crociera :)