Cumartesi, Ekim 07, 2006

Havuçlu, Elmalı, Cevizli ve de Tarçınlı Muffin :)


Malzemeler;
- 1 tam + 1/4 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı kepekli un
- 1 paket kabartma tozu
- çay kaşığının ucuyla tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2/3 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 1 su bardağından biraz fazla yoğurt
- 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
- 1 su bardağı elma rendesi ( 1 büyük elma)
- 1 su bardağı havuç rendesi (2 orta boy)
- 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1/2 su bardağı kuru üzüm(sarı-çekirdeksiz)
(üstü için)
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı;
Bir kapta unları, kabartma tozunu, tuzu, tarçını harmanlayın. Ayrı bir kapta eritip soğuttuğunuz tereyağı, yumurtaları çırpın, yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin, elma ve havuç rendelerini de ekleyip kaşıkla tekrar karıştırın. Bu karışımı unlu karışıma ilave edin, aynı zamanda cevizi de ekleyin. Hepsini iyice karıştırdıktan sonra, muffin kalıplarına dökün. Malzeme katıya yakın bir kıvamda oluyor. Kalıpların da 2/3 ü kadarına koyun kabarması için yer kalsın.

Son olarak ufak bir kapta 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı tarçını karıştırın. Bu karışımı hazırladığınız kek karışımlarının üzerine serperek pay edin. 200 C fırında yarım saat kadar pişirin. Pişip pişmediğini bir kürdanı keke batırarak kontrol edebilirsiniz. Yalnız elma ve havuç ıslaklık vereceğinden kürdanın tamamen kuru çıkmasını beklemeyin. Ilık veya soğuk olarak servis edin. Afiyet Olsun!


William-Sonoma dolaylarından olan bu muffini arkadaşım İlke derledi, ben de mutfaktaki malzeme durumuna göre uyarladım.. :) Geçenlerde bir kafede kepekli-havuçlu kek yemiştim, o günden beri onun tadına benzer bi kek yapmak istedim. Aradım taradım bunu buldum, yediğim keke pek benzemiyor ama bunu da yemesini çok sevdim.

Malzeme listesinin bu kadar uzun olması zor olduğunu düşündürmesin size. Gayet kolay yapılışı. Bir de ben kalıpları çok az doldurdum, çok kabarır diye. Doluya yakın doldurmak iyi gelecektir.

13 yorum:

bujene dedi ki...

görünüşü harika, tadı da eminim öyledir... bol malzemeli keklere bayılırım. en yakın zamanda deniycem, nasıl olsa fırınımı da aldım, kimse tutamaz beni :D

vildan dedi ki...

hahah inşallah bujenecim inşallah :))))

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Vildan,
Görünüşü muhteşem tadıda nefistir ki eminim.)) ellerine sağlık afiyet olsun.Arada bende yaparım harika olur.Sevgiyle kal,paylaşımın içinde teşekkürler..
Gül

Adsız dedi ki...

sevgili vildan ramazan dolayısıyla tatlısız olmuyodu...ama şerbetli tatlılardan artık sıkılmıştık ..harika oldu bu tarifi yazman..özlemiştim valla kek yapmayı mikser çalıştırmayı.. eline sağlık...2 afacanla bile süpersin..sevgilerr

---OPTiO--- dedi ki...

off off nefis görünüyo vildom...ben de istiyom yaaa...ama yapicam..kocaman öpüyorum senide , biciriklarimida...

Adsız dedi ki...

Marifte teyze valla beni kandiramazsin çok kolay yapin,yiyin diyerek:p,liste çoook uzun:)))Gerginim zaten:)))

Uzun zamandir gelip gidemedim,bugun bujene ugrayinca,yolum sana da dustu bak,optum çok mucuksss:))

Aynur:)

vildan dedi ki...

- teşekkürler gül :)

- beste, mikser gerektirmiyor bu tarif :) çatalla çırptım ben. ben kuzular hala mikserden, saç kurutma sesinden vs korkuyorlar. hiç üzmek istemedim onları neyse.. ben de şu sıralar tam tersi ağdalı tatlılar yemek istiyorum hep. çok düşkün olmamama rağmen kadayıf gözdem oldu, sonum hayır olsun :) teşekkür ederim ayrıca..

- hahaha evet optiyom eminim sen de bujene gibi ilk fırsatta yaparsın :))

- anonimosum çok boşladın beni, farketmedim sanma. benden de mucuks.

bujene dedi ki...

hahahah vildo :)) yapcam valla ama kaçıncı fırsatta bilmiyom (yanakları al al smili) bi kere senin şu pratik pizza var ya, istanbul'dayken onu her allah'ın günü yapıyodum nerdeyse. benim kocaya tattırınca işler çığrından çıktı, her gün istiyodu :P şimdilik unuttu bakalım ne zaman gelcek aklına :)))

---OPTiO--- dedi ki...

vildom :) bak simdi burda bi smili var ama :))hahaha ayy koptum ben simdi..sonra sana bilahare yollicam ben onu...:)öperim yanaciklarindan...

sevdamavisi dedi ki...

selam
çocuklar için ideal bir tarif. hamur işini besleyici yiyeceklerle zenginleştirmek çok iyi fikir

vildan dedi ki...

- bujene, bi kek soyda yiyelim dediği geldi aklıma birden nedense eşinin :D)))

- e göstermedin bak bu akşam msn deydin :)

- evet sevdamavisi, hem besleyici hem lezzetli olunca gerçeten güzel oluyor çocuklar için :)

irem dedi ki...

Ben de aynı bu tarifi denedim ve neden bu keklerin içi ıslak nedennn diye delirdim pişirirken.. Demek sizin de öyle oldu neyse ben bir hata yapmamışım demek :).

yemek tarifleri dedi ki...

harika tarif. tebrikler.