Çarşamba, Mayıs 31, 2006

Yoğurtlu Kabak Çorbası


Malzemeler;
- 2 orta boy kabak
- 1 orta boy havuç

- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı un
- sıvı yağ
- tuz
- üzeri için nane

Hazırlanışı;
Kabakları ve havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sıvıyağda 5-10 dk. kadar öldürün. Yoğurdu bir kasede çırpın, içine yumurta, pirinç ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin yine üzerine yarım su bardağı kadar su ekleyerek çırpın ve tenceredeki kabak-havuç karışımının üzerine sürekli karıştırarak dökün. Kaynar gibi olunca yine sıcak su ilave edin ve pirinçler pişene dek karıştırarak kaynatın.


İki farklı şekilde sunabilirsiniz. Piştikten sonra blenderdan geçirip veya sadece kaselere aldığınızda üzerine nane ya da kızdırılmış kırmızı biberli yağ gezdirerek. Afiyet Olsun!
(Tarif Burcu'dan, teşekkürler Burcu.)

Yazılmayı bekleyen üç tane tarif var şu an elimde ama ben o kadar yorgunum ki bu işi hep erteliyorum. Diğerlerini kim bilir ne zaman yazarım bilmiyorum. Umarım bu yorgunluğu çabuk atlatırım. Herkese sevgiler..

Çarşamba, Mayıs 24, 2006

Uçuşan Sinekler


Havalar iyiye gidince anane ve dedeyi ziyarete gittik geçen hafta. O yüzden yoktum, eve döndüm evi toparla kızlarla uğraş derken değişik birşeyler yapamadım, dün pişirdiğim bezelye yemeğini koyayım dedim canım hiç foto çekmek istemedi :)

Bandırma'dayken, daha evvelden aldığım 'evim' dergisinde görüğüm bu aydınlatmayı yaptım eve gelince de hemen taktık. Uğraşması zevkli, ortaya çıkan şey güzel oldu. Fotolar yanıltmasın görünüşü çok şık oldu. Denemek isterseniz;

- 1 adet duy
- krom tel
- ufak kesilmiş sineklik parçaları

teli duyun etrafına sarıyorsunuz, uçlarına da sineklikleri ortalarından büzüp iliştiriyorsunuz. Bu kadar :)

Çarşamba, Mayıs 10, 2006

Kahvaltılık Dilimler


Malzemeler;
- 9-10 adet dilimlenmiş kepekli tost ekmeği
- 2 orta boy domates
- 2 biber
- 150 gr. peynir (beyaz peynir ya da mihalıç)
- 1 yumurta
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- kekik, nane, karabiber (peynirinizin tuz oranına göre ilave edeceğiniz tuz)

Hazırlanışı;
Domates ve biberi minik doğrayın, üzerine peyniri rendeleyin ya da ufalayın. Yumurta, zeytinyağ ve baharatlarıda ekleyip iyice harmanlayın.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ya da ızgara telinin üzerine ekmek dilimlerini dizin, karışımı ekmeklerin üzerine pay edin. ÖNCEDEN 200 C'ye ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Fırınınızın ızgara kısmını ısıtıp üst rafına sürmenizi tavsiye ederim.

Ben bayılıyorum bu dilimlere, çeşit çeşit hazırlıyoruz kızlar bizim yediğimiz şeyleri yiyor olduğundan beri. Kabukları epey sert oluyor fırından çıktıktan sonra, onlar için kabuksuz atıyorum fırına. Zaten içinde baharat olsun birçok şeye hayır demiyorlar. Nedir bu baharat aşkı anlamadım, anneleri de babaları da pek baharat aramaz çünkü :) ..

Çarşamba, Mayıs 03, 2006

Arnavut Ciğeri


Bugün İsmail eve erken döndü, kızlarla ilgilen ben biraz uzanayım dedim. Yattım hemen uyumuşum ama fazla uzun sürmedi, yarı uyur uyanıkken insan daha fazla rüya görüyor. Rüyamda arnavut ciğeri yerken gördüm kendimi, derhal uyandım kızlarıda alıp -onlarda biraz hava alsınlar istedik- kasaba gittik ciğer almaya.

Bunun tarifi yok :) Biz bir kilo kuşbaşı (kuşbaşları biraz iriydi ama uğraşamadım küçültmeye kızlar müsade etmedi) ciğeri yıkayıp suyunu iyice süzdürdükten sonra una bulayıp yağda kızartıyorsunuz (kavurma yapar gibi) pişmesine yakın tuzunu ekliyorsunuz bu kadar. Ama sanırım çok yemişim artık gözüm ciğer görmek istemiyor :)