Cuma, Şubat 16, 2007
Cevizli Rulo Kurabiye
Malzemeler;
- 300 gr. un (2,5 - 3 su bardağı) (ben 3 su bardağından biraz az kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 85 gr. (1 çay bardağı) toz şeker
- 120 gr. oda sıcaklığında beklemiş margarin
- 100 ml. (1 çay bardağı) süt
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 tutam tuz
Dolgu malzemesi;
- 40 gr. eritilmiş margarin
- 1 su bardağından az iyice öğütülmüş ceviz
- 85 gr. (1 çay bardağı) esmer şeker
Üzeri için;
- 4-5 yemek kaşığı şeftali reçeli ( ben kayısı reçeli kullandım)
- 2-3 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz
Hazırlanışı;
Un ve kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Toz şeker, margarin, süt, şekerli vanilin, tuzu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Süre sonunda hamuru 30x40 cm (40x45 cm kadar açtım ben) boyutlarında açın. Üzerine eritilmiş margarini sürün, cevizi ve esmer şekeri serpin. Rulo şeklinde sarıp 2 cm. eninde silimleyin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tesisine dizin. Önceden 200 C'de ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınızda beklemeden üzerlerine reçel sürün ve ceviz serpiştirin. Afiyet olsun!
Buraya kurabiye tarifi eklerken heyecanlanıyorum. Hele de çok güzel bi tadı olmuşsa. Dün gördüm dergide bu tarifi, birkaç şey eksik olduğu için bu sabahı bekledim, sonra da hemen yaptım ve de zevkle yedim :) ceviz, reçel, hafif bi kıtır olma hali... çok güzel oldu çoook. (tarif : dr oetker'in aynen yazdım :) )
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
12 yorum:
Harikasın Vildan ellerine sağlık bende çok seviyorum cevizli tarifleri
Offf, nefis görünüyor, ama olmaz ki, benim gibi bir tatlı severe tam da diyetin 2. günü bu gösterilmez ki.
Bu tarz tatlıları Tunusta yemiştim ve çok beğenmiştim. Tunusta hem Osmanlı hem Fransız etkisi var. Caddelerde Fransız etkisinde kafeler, yemeklerde ise kebaplar, balık ve süper tatlıları vardı. İlginç olan yemeklerin servis edilişiydi. Sofraya ilk salata geliyor, salata bitince çorba ve ardından sıcak yemek. Yani bi çatal balık bir çatal salata şansınız yok. Bana ilk başta çok tuhaf gelmişti ama dönüşte evde de uyguladım ve 10 kg verdim.
Neyse diyetimi unutmamalıyım, ben tatlıya öyle düşkünüm ki bir kaç saat içinde bütün tepsiyi yiyebilirim:)
tarifini yaz aylarının hem hareketli hem de evin kalabalık olduğu bir gününde yapmak ve seni yine anmak üzere kaydettim.
En iyi dileklerimle Dr Fatma SILAN
çok hoş gözüküyo elinize sağlık =)
Harika görünüyor sabah sabah canım çekti ellerine sağlık Vildan
şebnem, fatma, freedom, tuğba çok teşekkürler, deneyin pişman olmayacaksınız ;)
fatma hanım, çalışırken tunuslu bir müşterimiz vardı. bir gelişinde lokum şekerine benzer şekerler getirmişti, tam arap zevkine uygun kadifemsi yeşil bir kutuda. o tadı asla unutamam, enfesti gerçekten. ağızlarının tadını iyi biliyorlar :) ben de sevgilerimi gönderiyorum size :)
Sevgili Marifet teyze, şahane olmuş. Ellerinize sağlık
sımsıcak sevgilerimle...
Vildan nerelerdesin seni merak ettim uzun zamandır sayfanı güncellememişsin
canim benim yaa..nefis görünüyoo...cok aciktim benn :( icerde hazir bi kÄse kuchen var,.,hemen gidip onu yiyim bari..öptümkocaman..
Vildan'cığım, Evde yemek sonrası bakıyordum bloglara. Hani insanın canı tatlı birşeyler çeker de evde de hiç bir şey olmaz ya aynı durum şu anda. Üstüne bu resimleri görünce hakikaten ağzım sulandı. Ellerine sağlık.
Vildancım 8 Mart Kadınlar günün kutlu olsun canım
teşekkürler zerrin. :)
şebnem ben çok yoğun ve de yorgunum uzuuuuuun zamandır o yüzden marifetteyze hep ikinci hatta üçüncü, dördüncü planda kalıyor. bu durum ne zaman değişecek ben de bilmiyorum. teşekkür ederim. ayrıca ben de senin dünya kadınlar gününü kutlarım :)
ben de öperim optiyocum ;)
o durumları iyibilirim, öyle zamanlarda da genelde reçel kaşıklamışlığım vardır :))
harika tarif. tebrikler.
Yorum Gönder