Cumartesi, Mayıs 12, 2007
Çilek Reçeli
Malzemeler;
- 2 kg çilek
- 1,5 kg. tozşeker
Hazırlanışı;
Akşamdan, ayıklayıp yıkadığınız çilekleri bir tencereye koyun. Üzerine tozşekerin tamamını gezdirerek dökün. Sabaha kadar bu halde beklesin. Sabaha suyunu salmış olacaktır. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak 1,5 - 2 saat kadar pişirin. Soğuduktan sonra kavanozlara alıp ağızlarını sıkıca kapatın. (farklı bir kaşık kullanmayın, içine ekmek kırığı vs kaçmamasına dikkat edin. bu bozulmaması için önemli)
Keles Bursa'nın bir ilçesi ve çileğiyle ünlü. Bu çilekler Keles'den değil ama birkaç sene evvel oradan aldığım çileklerle yaptığım reçel aklıma gelince tekrar yapmak istedim. Oldukça kolay, zahmetsiz. Denemek isteyenlere önerebilirim :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
21 yorum:
Vildan Merhaba,
Belki kaçırırsın diye özellikle en son yazına yorum bırakıyorum.
Aşağıda biraz da dikiş dediğin yazıda kızlara diktiğin harika elbiseleri gördüm. Bravo sana.
Ben böyle şeyler beceremeyen biriyim ama izlemeyi severim.
Eğer fikir edinmek istersen SOULEMAMA diye bir blog var.
Orada çocuklar için hem çok basit, hem çok şık blüzler, kapriler, elbiseler, etekler bulabilirsin. Modeller hoşuna gidebilir diye düşündüm.
Dikiş kısmına, http://soulemama.typepad.com/soulemama/sewing/index.html
adresinden ulaşabilirsin.
Sevgiler.
sevgili vildan,
siteni yeni kesfettim ve cok begendim :-) seni linklerime ekliyorum, benim de kizim 15.12.04 dogumlu :-)
sevgiler,
canan
Merhaba Vildan, çok severim reçel yapmayı. EN sevdiğimde çilek reçelidir. Aram pek iyi olmasada kavanoza doldurup rengarenk onlara bakmak bile beni keyiflendirir.. :)
Çilek mevsimi geçmeden bende yapmalıyım..
Ellerinize sağlık.
Alttaki peynirli gözlemeler benim vazgeçilmezimdir. Haftada en az bir kere sabah kahvaltılarına yaparım. pek güzel olur :)
Sımmsıcak sevgiler
Çileğin en iyisi osmanlı çileğidir. O ancak KDZ.EREĞLİ de yetişir. Onu bilenler bilir. Tadını tatmayan anlamaz.
daha önce hiç yapmadım ama yaz meyveleri çıkmaya başladığından beri ben de reçel yapmayı denemeyi planlıyorum. Buralarda henüz reçellik yerli çilek pek yok önümüzdeki günlerde bulursam alıp deneyeceğim. tarifin için çok teşekkürler. ellerine sağlık..
ben de beklerim : http://selince.selinozgur.com
hMerhaba sevgili Vildan ve sevgili hemşerim.Bende Bursalıyım.Keles çileklerinide iyi bilirim tadı harikadır.Ellerine sağlık.Sevgilerimle.
Bayilirim cilek receline. Simdiye kadar hic yapmadim, hep hazira kondum ama bu sene ben de denemeyi düsünüyorum. Burdaki cilek tarlalari acilsin, ilk isim recel yapmak olacak :)) bu tarif de cok isime yarayacak, cok sagol..
eeee vildan nerelerdesin ,umarım birşeyler dikiyorsundur ;))
reçel konusunda ben başarısızım yahu geçen yaz özenerek yaptığım çilek,kayısı ve şeftali reçellerim bozuldu ,ayrıca incir reçeli yapmayı bilen varsa beri gelsin,ya hemen tarif eklesin yada sonsuza kadar sussun :))))
vildancim..nefis görünüyoo....acayip severim cilek receli...ama beceremem yani yapmayi :)) bu arada onumuzdeki hafta geliyorum...ondan sonra yanina gelicemya insallah..o zaman senin yaotigindan isterim :))) senide ikizleride kocaman öptüm canim....görüsrüüzz
Vildan Hn,şimdi benim oğlanlar olsaydı sizin o tabakta tek bir çilek tanesi bile kalmazdı ama;)
Ellerinize sağlık....
Çok severiz biz ailecek çilek reçelini;))
merhaba,
sitenizi uzun zamandan beri takip ediyorum. hatta yayına başladığımdan beri blogumda bağlantılardasınız. butun paylaşımlarınız için teşekkürler.
ben de beklerim: http://selince.selinozgur.com
Çilek reçelini çok severim ama bu sene yapmadım.Kilo alıyorum diye .zira evde benden başka reçel tüketen yok.Elinize sağlık.Çilek reçeli de bir başka güzel lezzet... sevgiler..neriman
slm sitenizi çok begendim gusel bir site kurmussunuz bu arada keles liyim gercekten bizim oranın çlekleri çok gusel kokulu ve lezzetlidir agustos eylul ayında bile çilek bulabilirsiniz o kadar çok olmassada bulunur başarılarınızın devamını dilerim
Hem dikis dikebiliyor,hem reçel yapabiliyor...Olabilemeeezzzz!!!:)))
Vallahi bravo,marifetli olmak bu olsa gerek:)
Marifetsiz hatta beceriksiz ve de tembel Aynur:p(hangi aynur desen hakkin var yani,çok uzun zaman olmus ugramayali,haberlesmeyeli,bu kadar laftan sonra anladin sen onu kesin:)))))
Kizlar çok buyumusler...Hasretlen operim hepiciginizi:)
Sevgili Vildan ellerinize sağlık çilek reçeli nefis görünüyor , minikler afiyetle yesinler. Keles'in çilekleri deyince kokuları Bursa'dan uzakta yaşayan bir Keles'li olarak burnumun direğini sızlattı.Mümkün olsa da gidip reçeli orada yapsam , reçel bahane ;) Bursa'yı cok özledim , inşallah bu yaz gidebiliriz.
Sitenizi 2 yıldır takip ediyorum ve çok beğeniyorum. Kucak dolusu sevgiler ,
Nihal
merhaba tuğba ben sitenizi yeni öğreniyorum. ilkokul öğrencisiyim. sizin siteniz sayenizzde performans ödevinden 5 aldım. çok teşekkür ederim.
çok ilginç ben buraya ( en azından aslı'ya cevap yazdığımı iyi hatırlıyorum) cevap yazdım diye hatırlıyorum ama yok :S sanırım yazdıklarım gitmedi...
aslı, ben soulmama'yı daha evvel senin linklerinden keşfettim. hemen hergün bakıyorum, gerçekten zihin açıyor :) çok sağol onu bulmama aracı olduğun için.
merhaba canan, umarım ben de birgün blog arkadaşlarımı uzun uzun ziyaret edecem ve fikirlerimi belirteceğim, ancak buraya yazmaya bile az vakit bulduğumdan şimdilik ilgilenemiyorum :( velhasıl en yakın zamanda blogunuzu ziyaret edeceğim. kızına sevgiler..
zerrincim merhaba :)
kilimci, aklımda olsun karadeniz ereğli'ye gittiğimde bir de mevsimindeyse mutlaka çilek yiyeyim o halde :) ama keles çileğini de yabana atmamak lazım.
ziyaret edeceğim selin ;) teşekkürler..
teşekkürler mineli :)
ülkücüm denediysen sana da afiyet olsun :)
hahaha incir reçeli tarifi bilmiyorum, susutum susutum :))
hadi ordan optio, geldin de gördük (kollarını önünde kavuşturup, ters ters bakan smili) hıh
teşekkürler neriman :)
çok teşekkürler nihal. benden de size sevgiler :)
çok sevindim tuğba. başarılarının devamını dilerim. :)
reçel neden koyulaşır?
ben yaptım ve koyu oldu.
bu durumda reçele ne yapabilirim
bir çok siteye bu soruyu koydum ama hiç kimse yanıt vermedi.
biraz öce söylediğim soru şuydu;
çilek reçelin koyulaşma nedeni nedir?
içine sadece 1kg şeker ve 1kg çilek koydum.
ayrıca bu reçeli nasıl normal kıvama
getirebilirim?
merhaba mesajınızı şimdi gördüm. reçelin su gibi olanı değil de kıvamlı olanı makbuldür zaten. eğer yoğunluğu sizi rahatsız ediyorsa belki blendrdan geçirerek marmelata dönüştürebilirsiniz. afiyet olsun :)
Slm benim çilek recelim köpük köpük oluyo nsl onlerim birde vişne pek sulu oldu
Yorum Gönder