Çarşamba, Mayıs 09, 2007

Peynirli Gözleme


Malzemeler;
- 3 yufka (kişi sayısına göre arttırılıp/azaltılabilir)
- her bir yufka için 5-6 yemek kaşığı rendelenmiş peynir (beyaz peynir ufalanabilir, lor peyniri kullanılabilir. ben mihaliç peyniri rendeledim.)
- 5-6 dal maydonoz
- sürülebilir margarin
- her bir yufka için kullanılmak üzere 1'er çorba kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı;
Maydonozları ince ince doğradıktan sonra, peynir rendesiyle karıştırın. Yufkanın birini açın, içine karışımdan serpiştirin. Yufkanın iki tarafını ortaya doğru katlayıp sürülebilir margarinden çok az sağına soluna sürün. Kalan katları da ortaya doğru katlayıp kare oluşturun. Tavaya bir kaşık sıvıyağ alıp kızdırın, ocağın altını iyice kısın, spatula yardımıyla sık sık çevirerek kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Sonra ocağın altını açın (en küçük alevde yaptım ben) bir iki çevirmeden sonra renk alacaktır, servise alın. Diğer yufkalar için de aynısını uygulayın.



Çocuklu hayata geçtikten sonra öğün atlamak gibi bir durum söz konusu olamıyor maalesef. Ama her öğüne mükellef sofralar da hazırlanamıyor. Yemek olmadığında, bazen börek ya da poğaçayla, bazen üzerine çikolata sürülmüş ekmekle, bazen tahin pekmez peynirle, bazen de böyle yufkadan yapılmış gözlemeyle idare ediyoruz.

Haşlanmış patetes rendesi, haşlanmış sebzeleri peynirle karıştırarak, ıspanaklı yahut kavrulmuş kıymayla da yapılabilir.

Sağ alttaki fotoğrafla diğerleri ayrı günlerde çekildi. Biri dün biri bugün :) Çocuklar, çoğunlukla hayvanat bahçesine gittiklerinde yedikleri gözlemeyi dün yiyince bugün tekrar istediler. Arkadaşımız Gülce de bize eşlik etti.

Çok pratik olan bu tarifi umarım siz de seversiniz.

4 yorum:

sevdamavisi dedi ki...

Vildancığım,
ellerine sağlık çok güzel gözlemeler. ben de bayılrım gözlemeye de yapabilsem bir de. sevgiler

Ayşe dedi ki...

Gözleme bizim evinde kurtarıcı öğünlerinden biridir. Yalnız benim gözlemem biraz farklı. yumurta+tereyağ(yada sıvıyağ)+süt üçlüsünü yufkanın heryerine sürüyorum önce, sonra senin ki gibikatlıyor ve orta kısmına iç malz. yayıyorum. Çocuklarda babalarıda çok seviyorlar.
Vildancım senin gözlemelerde çok güzel gözüküyorlar, ki zaten hemen ertesi gün istendiğinden belli:))
Sevgiler....

vildan dedi ki...

yaparsın sevdamavisi öyle kolayki :) selamlar, sevgiler..

ayşecim senin tarifin de çok lezzetliymiş. öyle de denemeli muhakkak. çok teşekkürler. bizden de size sevgiler :)

Adsız dedi ki...

tarif güzel de, çocukları obez yaparsınız öğünleri böyle hamur işleriyle geçiştirirseniz. zaten fotoğraftan da bunun belirtileri anlaşılıyor :)