Pazartesi, Haziran 25, 2007

Kurabiye


Çok uzattım arayı biliyorum ama bu sıcaklarda insanın canı mutfağa girmeyi hatta bişeyler yemeği bile istemiyor. Bir de kızkardeşim evlendi onun telaşesine koşturup durduk, artık evimizdeyiz.



Gitmeden evvel yapmıştık bu kurabiyeleri. Daha çok kızlar oyalansın istedim. Artık onların isteklerine tam randımanlı yetişmek imkansız, bu tür oyalayıcı ve de besleyici bir etkinlik hepimizin bi müddet dinlenmesine vesile oldu. Rulo kurabiyenin hamurunu kullandık kurabiyeleri yapmakta, şekeri 1,5 çay bardağı tuttum sadece yani yarım çay bardağı daha fazla gerisi aynı (dolgu ve üzeri malzeme hariç) sık sık kontrol ederek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dk filan pişirdim.

3 yorum:

Selen dedi ki...

Ara yine mi uzuyor diye korkuyorum Vildancım. Yazın insan mutfağa girmek istemiyor biliyorum ama yine de çok ara verme olur mu? kuzucukların ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Yalnızca şeker hamuru kursu değil ayrıca Packer şeker hamuru satış noktası olacaksınız.

www.sekerhamur.tr.gg

Size sağlayacaklarımız,



Kursiyer başına ücretsiz şeker hamuru ( kurs kaç gün alacak yada sınıflar kaç kişilik olmasına göre değişen miktarlarda)

Kursiyer başına hazır pasta tabanları (kurs kaç gün alacak yada sınıflar kaç kişilik olmasına göre değişen miktarlarda)

Şeker hamuru şekillendirme setleri ( kursu açan şahıs için verilir)

Pasta standları (tekli ve ikili )

Ürün standı ( 1 adet )

Kurs için 1 adet mutfak tipi fırın



Bunlarla beraber sponsor olduğumuz için sizden isteyeceklerimiz



Şeker hamurunda Packer den başka marka satmamanız.

Mağazanızın vitrininde göze görünen yerde,tabelenızda ve tanıtım kart ve broşürlerinizde Packer Sticker yer alması gerekmektedir.

Mağaza vitrinini Packer standartlarına göre dizayn etmeniz gerekmektedir.

Mağaza giriş katı olmalı en az 40metrekare olmalıdır (atelye =25mt. teşhir ve satış için 15mt.)

Satış noktası ve kurs olarak ayda en az 200kg. hamur satacağınızı taahüt etmeniz,gerekmektedir.)







Şeker hamuru satışından elde edilecek gelirden pay verilir ( satış noktası aylık taahüt edeceği satış miktarı üzerinden yüzdelik verilir.. Örneğin: aylık 200 kg -300kg aras satış yapan mağaza ile 500kg-600kg stış yapan mağazanın payları faklı olacaktır





not: açılacak yer pastane değil sadece şaker hamuru şekillendirme kursu ve şeker hamuru ve ekipmanları satış noktası olacaktır.

Yunkabu dedi ki...

Marifet Teyzecim (sana boyle seslenmek hosuma gidiyor) :) uzun zamandir kaliplarimi kullanip kurabiye yapmak istiyordum gerci ara ara denemelerim var ama hep tas gibi kurabiyeler cikti ortaya. Sekilli kurabiye yenebilir, yumusak kivamda olamaz mi diye dusunuyordum ki, senin kurabiyeyi denedim. Hem eglendim yaparken, hem de insallah bir gun oglumla birlikte bu kurabiyeyi pisiririz diye hayal kurdum:)
sevgilerimle
fulya (nam-i diger yunkabu)