Pazar, Ocak 13, 2008

Islak kek



Malzemeler;

- 1 su bardağı toz şeker
- 4 tatlı kaşığı toz şeker (daha sonra kekin üzerine dökülecek olan sosa ilave edilecek)
- 3 yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek yağı kullandım)
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 25 gr. kakao (ufak paket)
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı;

Derince bir kapta şeker (1 su bardağı), sıvıyağ, süt ve kakoyu mikserle karıştırın. Bu karışımdan 3/4 su bardağı bir kenara ayırın. Karışıma yumurtaları kırıp karıştırmaya devam edin, ardından unu kabartma tozuyla eleyip yine karıştırın ve yağlanıp hafifçe unlanmış borcama (ben kare borcam kullandım) dökün. 180 C'ye daha önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.

Üzerine dökmek için ayrılan sosa 4 kaşık toz şekeri ve bardağı tamamlayacak kadar süt ilave edin. Şekerler eriyinceye dek karıştırın. Keki dilimleyin ve sosu her yanına eşit dağılacak şekilde dökün. 5 dk dinlendirdikten sonra ıslak kek servise hazır. Afiyet Olsun!


bugün botanik parktan dönerken, çınar tarafından şöyle bir konuşma gerçekleşti;

- tavşanlar kışın havuç yer, çocuklar kek!

eve döndüğümüzde çocuklarıma, onlarla beraber kışlık yiyecek hazırladım ben de. :) ıslak keki daha evvel yerli malı haftasını kutladıkları gün, öğretmenlerinin benden kek istediği zaman hazırlamıştım. o zaman tadına bakmadım ama çocuklarla ilgilenirken fırında 2-3 dakika fazla bırakmış olmalıyım ki biraz sert olmuştu ve sonradan döktüğüm sosu pek emmemişti sanki. ancak bu seferki gayet güzel oldu.

5 yorum:

muko dedi ki...

Hımm ellerine sağlıkk çokda güzel görünüyorr,ıslak keeki evliliğimin ilk yıllarında yeni yeni mutfağa girdiğim dönmelerde,kuzenimin arkadaşından öğrenmiştim ve bende ıslak kekin adı "ayşegül pastası"dır:)

ülkü dedi ki...

cok güzel görünüyor, eminim tadi da öyledir. icinde margarin olmamasi daha da güzel, ilk firsatta yapacagim..

G Ozlem dedi ki...

Bloğunuza bugün rastladım..Biraz dolaştım...çok keyif aldım..Islak kek benimde favori tatlılarımdandır..Ancak birkaç aydır kızımda ben de tatlı yememek için evde pek bu tarz şeyler yapmıyorum..Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor..

Mutfak Havlusu dedi ki...

ıslak keki çok severim görüntüde insanın canını çektiriyor ama o yandaki şirinliklerde ayrı bir tatlı:)
ellerinize sağlık.

vildan dedi ki...

mukocum, benim de yemişliğim vardı ama hiç yapmamıştım. hatta ilk meral diye bir arkadaşımda yemiştim, meral'in kekiydi epey bi zaman adı :)

;) ülkücüm

teşekkür ederim bluemoon :)

teşekkür ederim mutfakhavlusu..