Perşembe, Mayıs 29, 2008

ORHAN KEMAL

Orhan Kemal'in Gurbet Kuşları romanı için yazdığım yazı da bugün Cumhuriyet gazetesinin kitap ekinde yayınlandı. Yazımın kitap ekinde yayınlanması filan gerçekten mutluluk verici ama bundan bahsetmeyeceğim :) Gurbet Kuşları, yine Orhan Kemal'in "Bereketli Topraklar Üzerinde" romanından sonra benim baş tacı kitaplarımdan biri. Hemen her kitabında olduğu gibi arka planda yarattığı nefis panaromanın ışığında gelişen tüm olaylar sahici ve bizden. Beni en etkileyen durum bu, onun yanında seçtiği kahramanların ayaklarının yere basması, tanıdık bildik birileri olması ve yalın halleri sevdirici öğeler. Ben herkesin Orhan Kemal okumasını gerçekten çok isterim. Velhasıl alınız, okuyunuz, pişman olmayacaksınız!..


at-tay..
Babam kendine bilgisayar almış, ilk baktığı şey de çok sevdiği İran sinemasından "sarhoş atlar zamanı" olmuş :) Uzun zamandır arıyordu, bize de nasıl bulabiliriz filan diye soruyordu bizden hayır çıkmayınca kendisi araştırmış, ancak fragmanı dışında pek birşey bulamamış sanırım, nerede bulabileceğim hakkında bilgisi olan varsa bana yazsın lütfen. Bu atları da filmi çağrıştırdığı için yaptım (oysa filmi hiç izlemedim, belki içinde at bile yoktur) ve çok sevdim.

komşuda pişer, bize de düşer..
Dikiş bütün zamanımı alıyor, şimdilik şikayetçi değilim. Sabahtan ve öğlen kızları alıp ufak gezintilerden sonra birşeyler yapmaya çalışıyorum. Yeni tarifler filan denemediğim için artık tarif ekleyemiyorum. Geçenler de komşum bir kek göndermiş, ne zamandır yiyecek fotosu çekmedim deyip çektim bu fotoyu da, ayrıca tadı da nefisti. :)

sirke gidecekler..
Çınar dört gözle yarını bekliyor, 30 mayısta carrefourun bahçesine bir sirk kuruldu o açılacakmış. Şu günlerde öğrendikleri;

sirkte bir palyaço var hah hah hah hah haa
onun çok büyük ayakları var hah hah hah hah haaa
....

şarkısını birebir yaşamak düşüncesinde. Ben hiç hoşlanmam sirklerden filan sanırım yarın babalarıyla gidecekler. Henüz 2 yaşlarındayken de gitmişlerdi ve İsmail'in demesine göre sirk filan izlemeyip görmeyi umdukları tavşan bir türlü ortaya çıkmayınca "tavşan nerde, tavşan nerde???" diye bağırıp durmuşlar..

Son olarak bir kaç fotoyla hoşçakalın :)

red butterflieskediler..

göz kırpabilirim..

10 yorum:

yasemin dedi ki...

vildan selam, kızlar acayip büyüdüler her gorduğumde biraz daha sasiriyorum valla, sanki aynı ayda doğan bi tane de bende yokmuş gibi defne'yle çınar'ı görünce üff çok büyüdü bu kızlar ama ne zaman diyorum :)
bir de o dr torbalarında ne var yazmamış beni merakta bırakmışsın.
orhan kemal'i ben de çok severim.
geçen gün blogunu anneme gösterdim bak neler dikiyor temmuz 2004 annelerinden vs. diye bahsettim senden :) o da o zamanki başlığında yer alan halkalı kumaştan yaptığın çantaya takıldı ve neden çantanın hepsini koymamış ki dedi görebilse gidip kopyalayacaktı :)
sevgiler

CeRkeS KıZı dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
CeRkeS KıZı dedi ki...

defne ile çınarı hep karıştırıyorum ben biraz ip ucu versen Vildan :P hızlı gidiyor bu zaman hızlı..bazen Göktürkü bu yaşında,o anda bırakmak istiyorum..korkuyorum sanki büyümesinden :) neyse dört gözle bekliyorum diktiklerini..ne zaman göreceğiz sanat eserlerinizi marifet teyze :)

edit adımı yazmayı unutmuşum :) kaoss...

HülyArda dedi ki...

merhaba vildan,

uzun zamandır takip ediyordum seni ama bandırmalı olduğunu bilmiyordum. yazılarının arasında rastladım bu gün. şaşırdım. ben de bandırmalıyım. her sene geliriz oraya bu sene de inşallah önce bandırma sonra ocaklara geçeceğiz.

sevgilerimi gönderiyorum sana ve kızlarına .....

Feri dedi ki...

canım arkadaşım internete ne zaman girsem bloguna muhakkak imrenerek bakarım içimdende bu kız bu kadar vakti nereden buluyor galiba hiç uyumuyorda derim.öncelikle orhan kemal le ilgili yazıların için çok tebrik ederim.ben şahsen çok gururlandım.benim aydın arkadaşım.sonraca kızlar herzamanki gibi acaip tatlılar.koltuklar süper olmuş.çantaları çok merak ediyorum.hala daha bunları bi arada nasıl yapıyosun çok merak ediyorum senide güzelleride çok çok öpüyorum

Ayşe dedi ki...

Merhaba Vildan, yorum yazmadigima bakma, ben senin her yeni yazini okuyor ve marifetli ellerinden cikan eserlerine buyuk bir begeni ile bakiyorum...

masallah defne ve cinar cok buyuduler, hemde okullular ya, okula gitmenin de cok artilari olmustur..

sevgilerimle....

IKABAGS dedi ki...

Ben bir de su kedili desenler ile neyi susledigini merak ettim :)))

Adsız dedi ki...

Sarhos Atlar zamanini mutlaka izleyin harika bir filim.

editör dedi ki...

selamlar,
ne yalan söylim ilgimi çeken şeyler muhteşem görüntüdeki kek ve kurabiyeler oldu.buraya resimlerini koyup bize gösterişmi yapıyo acaba marifet teyze dedim.gösterip te bizleri bu leziz tatlardan mahrum etmeye ne hakkı var dedim sonrada kendi kendime..afiyet şeker olsun.

Adsız dedi ki...

:)))kızlar çok seker tü tü masaallah nazar değmez insaalah:)))