Cumartesi, Ocak 28, 2006

Peynirli Poğaça


Malzemeler;
- 2 su bardağı un
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 70 gr. margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 çay kaşığı tuz

- 150 gr. beyaz peynir
- 1/3 demet kıyılmış maydonoz yaprağı
- 1 yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı çörekotu

Hazırlanışı;
Unu kabartma tozu ile harmanlayıp yoğurma kabına eleyin. Ortasını açıp içine yumurta, yoğurt, oda sıcaklığında margarin (margarini bıçakla birkaç parçaya kesin), sıvıyağ ve tuzu ekleyin. İyice yoğurun (2-3 dakika kadar) sonra üzerine bir bez örtip 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Beyaz peyniri kıyılmış maydonoz yapraklarıyla harmanlayın, hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda dair şeklinde açın ortasına harçtan koyup yarım ay ya da yuvarlak şeklinde kapayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün en son olarak çörekotu serpin. Önceden 200 C'ye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Afiyet Olsun! Tarif, lezzet dergisinin ekindeki "lor peynirli top böreği"nin peynirli poğaçaya uyarlanmış hali. Yarın kardeşim gelecek onun için hazırladım bu poğaçaları. Yalnız şöyle bir detay vereyim bu malzemelerden çok çıkmadı 10 tane filan, eğer kalabalık bir misafiriniz gelecekse ya da bir poğaça canavarıysanız malzemelerin iki katını kullanarak yapmanızı tavsiye ederim. Ağızda dağılan güzel bir tad.

31 yorum:

bujene dedi ki...

vildo ellerine sağlık, harika görünüyor. valla gece gece canım çekti. yemek de yemedim :( ama ben çok acıktım :))) neyse sabaha ne kaldı şurda. inş. en yakın zamanda deniycem ;)

Adsız dedi ki...

Uhuhuhuu çikardin beni yine yoldan,daha yeni oturmustum,gidiyorum simdi yapmaya bu tarifi:))))))aldigim kilolarin %80`inden sen sorumlusun iste:p

(dun aksam pizza tarifini yaptim,mayalanma asamasi ile ilgili sorum olcak,su pogacalari yapim,firina verim gelcem ben:))))

mucuks...

Adsız dedi ki...

Sicak sicak bildiriyorum:)))Pogaçalar enfes oldu,mmmmmm:)
Bizim evin varamayemezi:) Mert bile yiyor su an!
kepekli undan yaptim,margarin koymadim onun yerine siviyagi 1 çay bardagi yaptim.Tek zor yani hamuru 1 saat bekletmekti:)
Ve evet miktari iki katina çikarmakta fayda var:p
Tarif için tesekkurler canim,mucukslar....

(ilk kez bir tarifi ilk okuyusta hemen kalkip yaptim:)))

Adsız dedi ki...

ya vildan...ellerine saglik:)..harika olmus yine...görsem yasadi..ohhh..:)...bende en yakin zamanda yapicam...umarim basarili olurum..yanliz üstüne cörek otu serpmesem..susam koysam;)..napim cörek otu yiyemiyorum:(...bi de senin su fotograflamana hayranim..benim yaptigim tartlar güzel oldu..ama söyle bi sorun vardi..resmi kizlara gösterdim..herkez baska bi yorum getirdi..genel yorum :ekmege benziyomus:(..acaba fotograflamada mi hata ,yaptigim tartin seklinde mi??ühüühühühüüü..hep biyerde bisey eksik...deli olucam..

Adsız dedi ki...

Vildo`cum hepimizi gaza getirdin valla.Ben de Aynur gibi hemen kalkistim guzel peynir bulamiyorum burda patatesli,maydonozlu yaptim.Cok guzel oldu.Yarin Osman`in yanina da koyucam ise giderken..Ellerine ve aklina saglikk..
Bu arada Serda benim tartlardan yaptin galiba.Hamuru biraz merdaneyle acip oyle yerlestirmistim ben kaliplara butun halde koyduysan oyuzden fazla kabarmis olabilir.Aciklarsan yaridci olabilirim...Sevgilerrr..

Adsız dedi ki...

Son cumlemi duzeltiyorum ; yardimci olabilirim yazicaktim :))

Adsız dedi ki...

Vildancim...en yakin zamanda yapicam diye yazmistim..pc nin basindan kalkar kalkmaz dayanamadim hemen yaptim..ya harika oldu...bitek cörek otu yerine susam kullandim.bi de herseyi ikiyle carptim;).ilk kez buzdolabinda bekletilmis hamur kullandim.cok garip geldi..esim ve abimde cok begendiler..haftaya anneme yapicam;).bütün ögrendiklerimi sergilicem..hehehe.
yanliz yine bi eksik vardi.yani bendeee...kenarlarini cok bastirmamisim,peynirler azcik disarda kaldi...ama ikinci tepside tecrübeyle sabit peynirlere göz actirmadim...tarifini bi pogaca canavari olarak ikiye katlayip yaptim...tekrar tekrar tesekkürler ..ellerine saglik...
Dilek evet senin tartlardan yaptim.harika oldu..cok sagol...hamuru merdaneyle actim bende..ama sekli pogaca gibi olsun istedim.diger türlü cok uzun sürer gibime geldi.acil bi misafir haberi alinca mecbur kaldim hizli yapmaya.pogaca sekli vermeye calisirken ,üstünde bosluk biraktim...pide gibi bi görüntü oldu...yani kizlar pideye benzettiler,kimiside ekmege:).bi de ne hikmetse ne zaman bisey yapsam ,hep bi yerde bi eksik kaliyo..Bir dahaki sefere genis bi zamanimda incir receliyle ,yuvarlak yuvarlak acip yapicam..yanliz bi sorum olucak..kücük kaliplara yerlestirdim demissinya..kücük kalip derken nasil kaliplari kastettin??..tekrar tesekkürler..

vildan dedi ki...

- he he bujene eminim denersin :)))

- unutmadan pizzanın mayalanması ile ilgili sorunu aliim lütfen aynurcum :) ve bu tariften memnun kalmana çooook sevindim canımcım :) mucukslar benden..

- dilekcim afiyet olsun canım :) kız yunanistan peynir cenneti diye bilirim ben, yanlış mı biliyorum :S

- afiyet, bal, şeker olsun serdacım. beğenmene çok sevindim. tartlara da pide şekli vermek enteresan düşünce ben de bu konuyu düşünüciim :)

Adsız dedi ki...

Serda bahsettigim kucuk kek kaliplariydi.Kek kaliplarimin seklibiraz degisik oldugundan oyle cicek gibi oldular.Turkiyede varmi bilmiyorum,ben burdan almistim...Sevgilerr...

Adsız dedi ki...

Vildan,ben sorumu sordum simcik:))niye eski tariflere yorum yapinca one gelmiyorlar???

mucukslar...

Adsız dedi ki...

Vildan ellerine sağlık, yemeğimi yeni yememe ve de pek çay sevmememe rağmen canım 2 poğaça+1 bardak açık çay istedi...:)

Sibel dedi ki...

Nasıl da güzel görünüyorlar yahu! Şimdi kahvaltı yaptım ama gözüm kaldı bunlarda:( Ellerine sağlık!

vildan dedi ki...

- aynurcum evet şu son yorumların öyle bir azizliği var yeni bir code bulursam değiştireceğim ama ben eskilere yazılan mesajları mail adresimden görebiliyorum. velhasıl cumaya yapacağın pizzayı ancak birazdan cevaplayacağım, umarım sorun çıkmamıştır.

- şeyma, sibel ve hande hanım beğenmekle beni mutlu ettiniz çook teşekkürler..

Adsız dedi ki...

Merhaba Marifet Teyze,

Günde birkaç kez sitenizi ziyaret ediyorum. Nerelerdesiniz? Umarım önemli bir şey yoktur.

Adsız dedi ki...

Ilk yaptigim pizza denemesi daha basariliydi:))Bu sefer hamuru tepsiye yayip,orda mayalanmasini bekledim,ama sanirim bu sefer de domates sosu fazla geldi ya da baska bisi,tadi guzel degildi,hamurun tuzu az gibiydi sanki:))bir sure ara veriyorum ben pizza denemelerine:))))
Ve evet,yenile artik su sayfayi,pogaça bayatladi hayatim:)

Mucuks....

vildan dedi ki...

- çocuklara 1 aydır yalnız bakıyorum bu yüzden kendime ayıracağım zaman dilimleri gitgide küçüldü. yemek yepıp foto çekiyorum ama tarif yazmak uzun zamanımı alıyor o sebeple gelemedim ama hatırlanmak güzel şeymiş :) teşekkürler..

- anonimosum aynurum bırak pizzayı şimdi eklediğim pırasalıyı yap :))

Adsız dedi ki...

Sevgili Vildan Peynirli poğaçanı dün akşam denedik. Tek kelimeyle enfesti nerdeyse yediğim en güzel poğaçalar arasına girdi paylaşımın için tşk.ler

vildan dedi ki...

çok memnun oldum selen. afiyet olsun :)

Adsız dedi ki...

Dün sabah Yunus u işe gönderdim Aleyna deniz diye tutturdu hadi dedim Marifet teyze yi bi ziyaret edeyimde poğaça yapayım ,yaptım vede Deniz e gittik kızımla poğaçalar harika oldu bayıldım ,Aleyna ayrıca bayıldı :)hem yedim hem ağladım,sana bu tarif için ayrıca teşekkür etmeliyim çünkü bu rahmetli annemin yaptığı ve bende tarifi olmayan poğaçayla aynı tattaydı,yarın sabah ta karşı komşuma yapıp vermeyi düşünüyorum malum misafirleri var ve sabah kahvaltıda harika olur ,seninde ellerine ve klavyene sağlık tarif için:) öpüyorum seni ve fıstıklarımı...

vildan dedi ki...

canım benim beni de duygulandırdın. afiyet olsun uğur böceğime..

Adsız dedi ki...

Merhabalar ben Ece!İnternette poğaça tarifi ararken blogunuzu buldum.Çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık.Hele yaptıklarınız enfess ötesi görünüyor.16 yaşında olmama rağmen bu konulara ilgi duyuyorum.Tabi yemekten daha çok zevk alıyorum:))Sizin yaptıklarınızı yiyenler gerçekten çok şanslı!Kolay gelsin.Sık sık ziyaret etmeye çalışıcağım!

turkey dedi ki...

ellerinize sağlık, bu sabah poğaça tarifi ararken sizin tarifinizi gördüm. hemen yaptım ve çok güzel oldu. tarif için teşekkürler.
Benim de bir bloğum var eğer bloğumu sizin sitenize eklerseniz sevinirim. iyi günler.
www.mujganca.blogspot.com

Unknown dedi ki...

SAADET ATALIK
BENDE DENEDİM BU GÜZEL POĞAÇA LARI VE BAYILDIM.BEN AYNI TARİFİ PATATESLİ OLARAKTA YAPTIM HARİKA OLDU.TEŞEKKÜR EDERİM

Adsız dedi ki...

biz de kullandık tarifi ve çok güzel oldu teşekkürler.

ahmet.

Adsız dedi ki...

az önce yaptım, gerçekten çok lezizler. şimdiye kadar yaptığım en iyi pogaca oldu diyebilirim. malzemeyi arttırmadığıma pişman oldum, o kadar lezizler ki hepsini ben bile bitirebilirim:)

Adsız dedi ki...

harikaydııııı çok teşekkürlerrr

Adsız dedi ki...

yahu çok kötüydüüü kim buldu bu tarifii bence sakın denemeyin!!!!!!!!!!!!!!

Adsız dedi ki...

Çok kötüydü diye yazan arkadaş, bence insanları bu şekilde yorum bırakarak yanıltman hoş değil. Bu sitenin müdavimi oldum diyebilirim ben bu poğaça yüzünden:) şimdiye kadar yediğim yedirdiğim en güzel poğaça. bu poğaçaya laf söyletmem. sen becerememişin, çamur atma... bütün akrabalar bu poğaçanın tarifini istiyor benden:) marifet teyze, yeni tariflerini bekliyoruzzz

Adsız dedi ki...

selam hemen denedim.malzemesini 2 katı yaptım ama kabartma tozunu 1 pk koydum sadece.1 saat hamur dinlenince mayalı gibi olmuş.güzeldi teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

cidden harika oldu hayatımda ilk defa hamur actım ve bu kadar harika biseyi yapabilcegimi hic dusunmemistim. tarif icin cok tesekkurler.

Adsız dedi ki...

çok güzel oldu tesekkür ederim ama çok az çıktı :((