Çarşamba, Mayıs 31, 2006

Yoğurtlu Kabak Çorbası


Malzemeler;
- 2 orta boy kabak
- 1 orta boy havuç

- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı un
- sıvı yağ
- tuz
- üzeri için nane

Hazırlanışı;
Kabakları ve havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sıvıyağda 5-10 dk. kadar öldürün. Yoğurdu bir kasede çırpın, içine yumurta, pirinç ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin yine üzerine yarım su bardağı kadar su ekleyerek çırpın ve tenceredeki kabak-havuç karışımının üzerine sürekli karıştırarak dökün. Kaynar gibi olunca yine sıcak su ilave edin ve pirinçler pişene dek karıştırarak kaynatın.


İki farklı şekilde sunabilirsiniz. Piştikten sonra blenderdan geçirip veya sadece kaselere aldığınızda üzerine nane ya da kızdırılmış kırmızı biberli yağ gezdirerek. Afiyet Olsun!
(Tarif Burcu'dan, teşekkürler Burcu.)

Yazılmayı bekleyen üç tane tarif var şu an elimde ama ben o kadar yorgunum ki bu işi hep erteliyorum. Diğerlerini kim bilir ne zaman yazarım bilmiyorum. Umarım bu yorgunluğu çabuk atlatırım. Herkese sevgiler..

9 yorum:

vildan dedi ki...

burcu'nun tarifine ek olarak pirinç ve havuç koydum.
sağ tarafta üste doğru tüm tarifler kısmına tıklarsan orada kategorilerine göre tarifleri bulabilirsin canım.

Sentina-Lenis dedi ki...

Canim ellerine saglikk..dogrusu ben kabak hic sevmem:(...ama esim seviyo...yemegini yapiyorum zaman zaman ama yiyemiyorum:)..daha önce hic corbasini yapmamistim..simdi bunu denicem...tadinada bakarim:)bakarsin bu corba sayesinde kabakla aramda düzelir:)

Birsen Şahin dedi ki...

Gördüm mani ararken
Saçlarımı tararken
Gözümden uyku akar
Bizim horoz öterken

Adsız dedi ki...

Canim sevsinler senin yildizcik ekmeklerini :)) ellerine saglik, ben de yapacagim bunu genelde sebzeli corba niyetine garip seyler goruyorum sagda solda ama bu denenecekler listesinde 1 numara. Tabi mutfagimdaki yenileme biter bitmez.

Adsız dedi ki...

merhaba adınıza yakışır valla bütün tarifler. marifetinize hayranım.. :)

Adsız dedi ki...

BU çorbayı bu akşam denedim. Tadı güzel oldu ama sonradan bayağı sıcak su ilave etmeme rağmen kıvamı yoğun oldu, sulu yemek gibi. neden olabilir acaba?

Sitenizi beğenerek takip ediyorum,başarılar

zeynep

vildan dedi ki...

- naptın pfelege kabakla aranı düzeltebildin mi? :)

- birsen şahin :)

- aynur o senmisen :)

- teşekkürler yıldızca..

- zeynep, 2 kabak yerine tek kullabilirsin ya da unu hiç koymayabilirsin bir de blenderla homojenize edersen yoğunluk fazla olmayabilir. ben kızlarıma yedirdiğim için içine ekmek doğramaktansa daha yoğun kıvamlı olmasını tercih ediyorum. teşekkürler..

Sentina-Lenis dedi ki...

henüzz arayi düzeltemedim matesüff kabakla ,cünkü yapamadim:)...ama yapicam bi mutfaga girebilsem..mutfagin kapisini yarin insallah börekle acicam..ilerleyen günlerde corbayida yaptik mii olay bitmistir:)

Hakan ERARSLAN dedi ki...

Gerçekten Güzel bir tarif. Yapılışı kolay. bu lezzeti tatmayanlara sesleniyorum. Sebze Seviyorsanız mutlaka denemelisiniz.

not: yumurta sevmeyen varsa terbiyesinde sadece yoğurt ve un kullanabilir.