Cumartesi, Haziran 17, 2006

Şambaba


Malzemeler;
- 1/2 kg. irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 kabartma tozu
- tepsiyi yağlamak için margarin

şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 2 damla limon suyu

Hazırlanışı;
Şerbet için su ve şekeri karıştırın ve kaynatın, inmesine yakın limon suyu ilave edin. Tatlıya şerbet soğuk ilave edileceğinden önceden yapılması gerekiyor.

Yoğurtla şekeri bir kaseye alıp çırpın, kabartma tozunu ekleyin. İrmiği ilave edip bir kaşıkla iyice karıştırın. Orta büyüklükte kare ya da yuvarlak borcamı margarinle yağlayın. İçine irmik karışımını dökün. Önceden hafifçe ısıtılmış 170 C fırında üzeri kızarana dek yaklaşık yarım saat pişirin. Fırından çıkarın ve soğuk şerbeti üzerine dökün. Bıçakla kare parçalara bölüp servis yapın. Afiyet Olsun!

Son günlerde çok yoğun ve de yorgunum. Şu sıralar daha sık şehir dışı gezmelerimiz olduğundan buraya koymak için uygun tarifler deneyemedim. Bu marifet teyze meğer sorumluluğum olmuş. Hobi deyip geçmemek lazım, ilgilenemiyorum diye yorumlara bile bakmayı canım istemedi. Sanırım yaz ayları daha az tarifle geçecek ama bu kadar boş bırakmayacağım. Herkese sevgiler..

5 yorum:

Sentina-Lenis dedi ki...

Ellerine saglik Vildancim....cok güzel görünüyoo...
Sen yine gezmelerini yap tabii...ama bizleride ihmal etme lütfen...özletme kendini...cookkk öpüyorum seni ve biciriklari ...
sevgilerimle Serda

Adsız dedi ki...

tadını tahmin ediyorum.İzmirde çok meşhurdur.aynısı yapmışsın vildancım.ellerine sağlık.eskiden şambalicilere bu tarifi sır gibi saklarlarmış.şimdi ne güzel herkes tarifleri birbiriyle paylaşıyor.
izmirden sevgi ve selamlarımla.lütfen sayfanı ve bizleri ihmal etme.iyi tatiller.
nunubella

vildan dedi ki...

bende öperim serdacım :)

ne güzel şeyler demişsin nunubella :) çok teşekkürler. ben de az evvel senin tariflerine baktım ve pişiyi gördüm, kayınvalidemden öğrenmiştim ben de, gerçekten bildiklerimizi paylaşmak çok hoş. sevgiler..

Adsız dedi ki...

sevgili vildancim bu tarifini yaptim yalniz un yazmayi unutmussun .hemen ekleyiver,diyorum bu hamur niye hala sulu pismedi,megersem orada aldigi kadar un yazmiyormus...
sevgiler

yemek tarifleri dedi ki...

harika tarif. tebrikler.