Cuma, Haziran 09, 2006

Beyazpeynirli Tepsi Böreği


Malzemeler;
- 200 gr margarin
- 4 yufka
- 2 yumurta
- 250 gr. sert beyaz peynir
- 1 demet maydanoz
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı;
Peyniri ufalayın, kıyılmış maydanozu içine karıştırın. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta aklarını peynir karışımına ilave edin, iyice karıştırın.

Margarini bir tavada eritin. Yufkalardan birini yağlanmış fırın tepsisine kenarları dışarıya taşacak şekilde yayın. Üzerine eritilmiş margarini gezdirip fırça ile her tarafına sürün. Bir yufkayı iri parçalara bölüp tepsiye yerleştirin, üzerini yağlayıp hazırladığınız iç malzemeyi yayın. Tekrar bir yufkayı iri parçalara bölüp harcın üzerini bu parçalarla kapatın ve yine margarinleyin üzerini. Kalan bir yufkaya da aynı işlemi uygulayın.


Yoğurt, yumurta sarıları ve sıvıyağı iyice çırpıp böreğin üzerine sürün. Taşan yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet Olsun!

Bu sabah kahvaltıda akşamdan hazırladığım bu börek var. Şu an pişiyor. Üstüne sürülecek olan yoğurt, yumurta, sıvıyağ karışımını fırına vermeden evvel yaptım. Tarif Lezzet dergisinin 'güzel şeyler' ekinden, pratik bir börek umarım beğenirsiniz.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Vildan,
ne guzel yapmissin boregini. Aida bardakta da cay yanina. Hele bir de candan bir arkadas, daha da lezzet katacak herseye.

Amerika`da yufka yok :((( Yani ipe sapa gelmez her seyi bulursun. Yufka yok, yok, yok. Cinlilerin son derece agir tada sahip egg rolls`lari var (hatirlamak bile feci). Bir kere aldim bir daha asla desem?

Neyse

Adsız dedi ki...

ellerine saglik, bebeciklerine de sevgiler.

Sentina-Lenis dedi ki...

Ellerine saglik canim...ya varyaa esim ne zamandir börek deyip duruyo;),firsat bu firsat yarin yapicam...bu ara yemek bile yapmiyorum,isyanlarda esim...börekle bi nebze kurtarmayi düsünüyorum durumu,hehehe:)....cok sagol canim...öpüyorum seni ve kuzucuklari...

vildan dedi ki...

- üzüldüm hande yufka olmamasına, çünkü yufka gerçekten bir kurtuluş. yüzdeyüz aynı tadı vermez ama galeta unuyla milföyü inceltsen (açsan) içine karışımlar koyup fırınlasan nasıl olur..

teşekkür ederim ayrıca :) yanında çay iyi gidiyor sahiden de..

- ben de seni öperim, yaptın mı bari böreği :)