Cuma, Eylül 22, 2006

gurme.net'i takdimimdir..


gurme.net sitesi kişisel yemek günlüklerinden birebir alıntı yaparak yayınladığı tariflerin özrü olarak alttaki yazıyı yazmış. neredeyse blog sahiplerinin kendisinden özür dilemesini bekliyor..

"Site sahiplerinin ilgili ilgisiz siteleri karalamadan önce biraz teknik bilgi edinmeleri olayın bu noktaya gelmesini engelleyebilirdi."

bu, şuna benziyor: "evin kapısı açık diye koltuğu çalmaya hakkım var!". bu durum herşeyden önce ahlaki değil. rss desteği kapalı değil ya da kısıtlı değil diye, hiç bir yazara haber vermeden yemek tarifi ya da özel bilgilerin yayınlanıp ticari olarak kullanılması hiç etik olmadığı gibi hukuken de doğru olduğunu sanmıyorum. çünkü, ilgili site tamamen ticari amaçla çalışan bir site..

rss desteğimi kapatmayacağım ama BEN TARİFLERİMİN BANA HABER VERİLMEDEN YA DA KAYNAK BELİRTİLMEDEN, FARKLI BİR YERDE YAYINLANMASINI İSTEMİYORUM!!..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Vildan hn.
"evin kapısı açık diye koltuğu çalmaya hakkım var!".
cok farkli ornekler durumla alakali degil. Ornek soyle olmali.
Ben camdan asagi para atiyorum ve camada yazi yaziyorum , isteyen alabilir...RSS = "ABTTK Teknolojisi" yani Al Bilgiyi Tepe Tepe Kullan.. kisacasi RSS nin amaci zaten baska yazilimlarin otomatik olarak ( Sizden izin ALMADAN ) sizin RSS ayarlarinda izin verdiginiz olcude faydalanabilmesidir.
gurme.net e girerseniz her makalenin altinda alintinin yapildigi orginal kaynakta mevcut.
Kisacasi sanirim sizinle bir problem yok ortada siz zaten makalenizde demissiniz. "RSS yi kapatmiyacagim ancak benden izinsiz YADA altinin sizden yapildiginin belirtilmeden kullanilmnasini istemiyorum" .. zaten durum sizin sartlarinizi koruyor.

Saygilar ,

Turkay DARCAN

irem dedi ki...

Vildan, merhaba fotoğrafı çok beğendim tam bir aç gözlülük örneği çok güzel olmuş.
RSS'in açık olması kimsenin istediği zaman benim emeğimin sırtından geçinebileceği anlamına gelmez kaldıki her sitede her hakkı saklıdır ibaresi vardır.

acicikolata dedi ki...

gordun mu, alem dergisi de pastaci'nin muffinini caldi. hem de rss falan degil bu, alenen arak.

vildan dedi ki...

-ah irem hırsızlık kural dinlemiyor malesef. son durum ne bakmadım. umarım yoluna girmiştir herşey. maalesef ben ilgilenmek için zaman bulamıyorum ama destekliyorum bu hırsızlığa karşı uğraşan arkadaşları..

-eskiden onur en değerli şeydi. şimdi üçkağıtçılık, hırsızlık pirim yapıyor, fayda görüyor. hiç şaşırmadım, her an başka biryerde bir tane daha görebiliriz :(