Malzemeler;
- 1/2 kg. erişte (2-3 su bardağı)
- 300 gr. dana kıyma
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 büyük domates
- kuru nane, kekik, karabiber, tuz
- 1/2 çay bardağına yakın sıvıyağ
Hazırlanışı;
Büyük bir tencerede erişteyi haşlamak için suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra erişteyi salın ve yaklaşık 15 dk. kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
Bir tavaya soğanı yemeklik doğrayın ve sıvıyağ ile kavurun, ardından kıymayı ekleyin kısığa yakın ateşte onu da kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi ilave edin suyunu salınca baharatları ve tuzunu ekleyin.
Erişteyi süzün, servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız kıymalı sosu gezdirin. Afiyet Olsun!
ye#14 etkinlik konusu "makarna", ev sahibi ise http://peynirgemisi.blogspot.com . Bu etkinlik için bir erişte yapımını bir de erişte yemeği tarifi verdim. Bu etkinliğe Türk mutfağından bir hamur işiyle katılmak benim için güzeldi. Herkese afiyet olsun..
8 yorum:
denedim!!!... harika oldu... çok sağol...
Vildan'cım günaydın ellerine sağlık erişte harika görünüyor. Bunu kayınvalidemde yapıyor üstüne tereyağında kızarmış şekerli ekmek döküyor nefiss oluyor. Sevgiyle kal Ebru
vildancığım eline sağlık harika olmuş.benim rahmetli anneannem erişteyi önce biraz fırınlardı hafif kahverengi ve hafif kıtır olurdu...iki tane yaramazla bunları yapıyosunya helal olsun sana.eline sağlık.
Vildaaan!Gormeyeli ilerletmissin isleri.Sinir tanimamissin yine.Nerden aklina geldi eriste yapmak,usenmezmi insan? Cok sinir oldum bak simdi.Ben de vahiy gelsinde diye bekliyorum :)) Ellerine saglik arkadasim,tebrikler...
afiyet olsun oktay :)
teşekkürler ebru. sevgiler..
çok teşekkürler beste.. :)
haha dilek, gonya'da bolca zamanın olur, kır bacağını otur evinde de yap sende:PP
sevgiler nergis..:)
iŞTE BUNA BAYILDIM. eLLERİNİZE SAĞLIK.
teşekkürler :)
gerçekten güzel görünüyor.teşekkürler..
Yorum Gönder