Perşembe, Ocak 11, 2007
Fırında Karnabahar
Malzemeler;
- 1 orta boy karnabahar
- 250 gr. kıyma
- 1 baş soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- tuz, karabiber
Hazırlanışı;
Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharları bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ilave edip kapağını kapatın. 20- 25 dakika kaynatıp kevgir kaşık yardımıyla ısıya sayanıklı tepsiye geçirin. Bir tavada yemeklik doğranmış soğanı kavurun üzerine kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin, tuz, karabiber ve salçayı da ilave edip bu karışımı karnabaharların üzerine dökün. Tepsiye haşladığınız karnabahar suyundan bir kaç kepçe (tam üste gelmeyecek kadar) su ilave edip 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dk. karnabaharların üzeri kızarana dek pişirin. Afiyet Olsun!
Son zamanlarda haftada iki kez pişer oldu bu yemek bizim evde. Çocuklarda çok seviyor, yemeğini sevmemişlerdi ama fırınlanmışı hoşlarına gitti. Yanına da yoğurt mmmm :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
14 yorum:
ohh canim benim..ellerine saglik..ve afiyet olsun....cok güzel görünüyo..biciriklar sevmistir tabii....ben ama patatesli daha cok seviyorum :)) püre gibi hepsini eziyorum..mama gibi yiyorum..annem öyle alistirmis cocukken..öydede devam ediyorum iste :)))..
senide ikizlerimide cok öperim....
Beyaz peynir ufalayıpta yiyebilirsiniz..Afiyet olsun..
merhaba, ellerinize sağlık. Ben karnıbaharda olan o kokuyu sevmiyorum o yüzden yemeğini yiyemiyorum. Acaba fırında öylemidir ...
Yoğurtta da sarmısak, mmmmmmm...
Vildan bende bugünü oku, kabak konusunda konuşalım. Sevgiler
bunu deniycem. bugün markette karnabaharı aldım sonra yerine koydum, ne yapsam yenmez bizim evde diye ama bu olabilir. kızlar da sevmiş hem, deneyelim bakalım cem bey ne diyecek.
Karnabahar harika ellerine sağlık bizim evdede her türlüsü pişer kızartma fırında salata olarak tüketiriz çok severim sevgilerimle canımcım
Fırında karnıbaharı ben de çoksık yaparım üzerine kaşar rendeliyorum ben.Ellerine sağlık,sevgiyle kal..
merhaba blogunuzu yeni keşfettim.Bende Bursa'lıyım umarım en kısa zamanda yeni tariflerinizi de paylaşırız.Sevgiyle kalın.... Demet...
Vildan iyimisin arkadaşım uzun zamandır sesin soluğun yok umarım yaramaz bir şeyler yoktur.
- sevgiler serda :)
- teşekkürler asortik krep.
- ilk başta haşlandığı için o kokudan kaçmak mümkün değil ama fırında yapılmış hali daha güzel. teşekkürler..
- ya oya sana karşı çok mahcubum, bi türlü şu kabak mevzusunu konuşamadık benim ihmalkarlığım yüzünden. kusura bakma nolur.
- sevdi mi cem? :)
- ah şebnem kızartması da çok güzel olur tabiii, canım istedi :)
- selamlar tomurcuk ;)
- ben ümitsiz bi yemek tarifi yazıcısıyım o yüzden yeni tarifler yazabilmeyi ben de umuyorum bursalı arkadaşım :)
- şebnem buralardayım, kızlarım rahatsızlandı geçen hafta yoğundum sonra fotoları buraya aktaramadım vs vs teşekkürler :)
Bizim evde karnabaharın kızartması favoridir ama eşimle benim kilo sıkıntımız yüzünden genelde haşlanıp limonlu veya yoğurtlu salata olarak yeniyor(Bu hali bile çok seviliyor). beyaz sebzeler )lahana, karnabahar ve kabak) son derece düşük kalorili ve metabolizmayı hızlandırıcı etkileri ile diyetlerde baş tacı. Kızımın kızartmadan sonra en sevdiği hali fırında beşamel sos ve kaşar peyniriyle pişeni, ben kıymalı tencere yemeğini de çok severim ama ev halkı sevmeyince yıllardır pişmiyor:( En iyi dileklerimle Dr Fatma Sılan fsilan@yahoo.com
merhaba fatma hanım, karnabaharla yapılan saydığınız her çeşidi zevkle yerim ben de. beni haşlanırken ki kokusu filan da rahatsız etmiyor. selamlar :)
vildan hanım merhaba, "fırında karnabahar" yemeğinizi dün akşam denedim, eşim ve 17 aylık oğlum çok sevdi, tarife kendimden kattığım tek şey halka halka kesilmiş 2 tane havuçtu, diğer tariflerinizi de deneyeceğim, yani en azından becerebileceğimi düşündüklerimi, yemek yapmakla arası iyi olmayan birinin arşivine güzel bir tarif kattığınız için teşekkür ederim
merhaba,
çok memnun oldum beğenmenize. :) teşekkürler..
Yorum Gönder