Cumartesi, Mart 10, 2007

Elmalı Mini Tart



Malzemeler;
(Hamuru için)
- 2,5 su bardağı un
- Bir tutam tuz
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 150 gr. margarin
- 1 yumurta

(İç harç)
- 3 orta boy elma
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri (üzerine serpmek için)

Hazırlanışı;
Küçük tart kalıplarını margarinle yağladıktan sonra tartın kalıba yapışmaması için un serpiştirin. Elmaları soyup rendeleyin, şekeri ilave edip kısık ateşte karıştırarak 5 dk pişirin. İçine önceden suda bekletilip suyu süzülmüş üzümleri ilave edin, ocaktan indirdikten sonra iri dövülmüş cevizi de ilave edip tahta bir kaşıkla bi kaç kez karıştırın.

Hamuru hazırlamak için; un ve tuzu beraber bir kaba eleyin, ortasını açıp margarini küçük küçük doğrayıp ve yoğurup hamur haline getirin, daha sonra yumurta ve şekeri ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan yumurtadan biraz irice parçalar koparıp yuvarlayın ve sonra 1 cm kalınlığında açın. Minik tart kalıplarına yerleştirin. İç harçtan 1,5 çorba kaşığı ilave edip üzerine hamurdan ince ruloları kafes şekline getirip kapatın.

Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin. Son olarak üzerlerine pudra şekeri eleyip servis yapın. Afiyet Olsun!

Defne'yle bir çocuk dergisine bakarken, winnie'nin muffinlerinden gördü "ben bundan iştiyom ağnne" dedi. Kem küm nasıl yaparım filan deyip, önceden şuradaki tariften esinlenerek bu tartları yapmaya kalkıştım (tarifi yazarken de oradan kopyaladım bi kısmını:) ). Kek istedi ama keki pek istekle yemediklerinden bunu yapsam daha iyi olur diye düşündüm. Pudra şekerini serpme işini çocuklar yaptı, yüzleri saçları da pudra şekeri oldu, pek şekerdiler :) velhasıl uydurma olsa da güzel oldu.. :)

8 yorum:

Lord of Clouds dedi ki...

Aboovv :*) elmalı çok hoooş.Annemin ay çöreği miydi ismi ne o geldi aklıma süper ya :)) elinize sağlık gene..

NiNo dedi ki...

merhaba oncelikle ikizleriniz sonrasindada tartiniz muhtesem gorunuyor :) ellerinize saglik sevgiler

Unknown dedi ki...

Öykü'nün deyimiyle "ŞÜPPEEER" görünüyorlar. İlk fırsatta deneyeceğim ;)

Adsız dedi ki...

Merhaba ben de Bursalıyım ama 3 aydır gitmiyorum özledim artık ... elmalı herşeyi çok seviyorum seninkiler de nefis görünüyor ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

oyyyy oyy oy bunlar ne şahaneee olmuş. Elleriniz dert görmesin...

şahaneler şahaneee

emine dedi ki...

ellerine saglik nefis gozukuyor.

vildan dedi ki...

mini tartıma mesaj bırakan arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. ben yemek günlüklerini zaman yetersizliğinden çok gezemiyorum, sizlerin de ellerine sağlık. arif, erkekler de kadınlar kadar usta olmaya başladılar yemek yapma konusunda, bu tarttan sen de yapabilir annene yük olmamış olursun ;)

yemek tarifleri dedi ki...

harika tarif. tebrikler.