Çarşamba, Aralık 05, 2007

Biraz da örgü..


modem arızalıydı o sıra bol bol örgü ördüm. önce yelekle başladım, sonra bereleri ördüm, defne'ye mont ördüm, en son hızımı alamayıp çınar'a manto ördüm. ancak parmaklarım ağrıyor, yoruldum, benden bu kadar :)

şimdiiii önce bere. bu bereye nepal beresi deniyor sanırım, fotoların üzerinde nasıl yaptığımı anlatmaya çalıştım, büyütmek için fotonun üzerine tıklamak yeterli;

saç örgüsü için. 60-70 cm uzunluğunda ipler kestim her bir kulağı örtene 15-16 tane yetecek kadar. ipi ikiye katladım, tığla o 6 ilmekle bitirdiğim yerde delikler bulup, geçirip gemici düğümü attım. en zevkli kısmı, tüm ipleri geçirdikten sonra pelik örmekti..

yelekleri önden birleştirmek için bir formül bulamadım. düğme düşündüm ama tüm yelek delikli olduğundan düğmeyi dikecek yer bulamadım, böyle idare ediyoruz. berede de yelekte de ipler bravo diye bir markanın ipleri, kokulu ip yazıyor üstünde, gerçekten de çok güzel kokuyor. şişler 8 numara.

ben ince şişle örgü öremiyorum, artmıyor gibi geliyor ne kadar örsemde. bu yüzden kalın ip ve kalın şişle örmek her zaman daha kolay. bereyle yeleği ördükten sonra kardeşim de bere istedi, onun için bej rengi ip aldım. eve gelince elimde bej rengi kadife bir kumaş olduğu aklıma geldi. yelek gibi kestim yeleği, omuzları birleştirdim. bu arada dikiş makinem de arızalandı :( elde dikmek zorunda kaldım. sonra kol oyuntusundan ilmek çıkardım tığla (kumaştan ilmek çıkarmak biraz zor oluyor, tığ kadifeye zor batıyor) kolları 'düz' ördüm. sonra bel kısmından ilmek çıkarıp 2 düz-2ters lastik örgü yaptım (3-4 cm kadar). en son yakadan ilmek çıkarıp yine lastik örgü yaptım. mont fermuarı alıp diktim. kadife kesilen yerlerinden çok ip attığından ve örgü ipinin de artıkları olduğundan içine astar diktim. bence çok şık oldu. üstelik unisex, oğlunuz varsa yapabilirsiniz. kumaş olarak kadifeden başka kalın polarlar da kullanılabilinir..
charlie ve lola'yla tanışmamız yaklaşık 1,5 yıl öncesine dayanır. bilmeyenler için, lola ve charlie kardeşler. geveze, istekleri bitmeyen, yemek seçen, uyumamakta direten lola'yla abisi charlie ilgilenir, charlie'deki peygamber sabrına hayran olmamak elde değildir. neyse konumuz bu değil. havalar soğuyup dışarı çıkmalar azalınca evdeki cdlere dönüş yaptık. charlie ve lola'yı milyon kez izledik. lola'nın arkadaşı olan lotta'nın mantosunu da işte tam o sıralar gördük. okula ejderhalardan önce yetişebilmek için acele eden lola'yı arkadaşı lotta okul bahçesinde bekler, üzerinde de kahverengi, turuncu, kırmızılı bir mantosu vardır. onunki kapşonsuzdur. bizimki kapşonlu olacaktır zira daha evvel ördüğüm bereyle bu manto hiç uymamakadır.

9 numara şişle örülmesi gerekirken ben 6 numarayla ördüm. çünkü sarkmaması ve tok durması gerekiyor. ipin markası himalaya, satan adam asla tülermez dedi, görüciiz. uğraştırdı ama değdi, ben de, çınar kızım da çok beğendik. önündeki klipsleri çok aradım, bir gün bursa kapalı çarşısının altını üstüne getirdim yok, en son bir yerde buldum ve gözlerim parladı. uydu da..

29 yorum:

Adsız dedi ki...

Hepside birbirinden şık ve güzel olmuş ellerine sağlık. Bende yeni yeni atkılardan bebek yeleklerine geçtim annem gösteriyor ben yapmaya calısıyorum. İnşallah senin örgülerindende yamayı düsünüyorum. Çok yaratıcı buldum özellikle kaban ve mont harika görünüyor. Tabi benim onları örebilmem icin bir fırın ekmek yemem lazım. En önemliside modellerin cok güzeller Allah bağışlasın.
http://tugbaakin.blogcu.com/

Adsız dedi ki...

hakikatende marifet teyze yani
süpersiniz .bayıldım örgülere elinize sağlık
www.mutfaknotlari.com
www.mutfaknotlari.blogspot.com

dostkokusu dedi ki...

Harika olmuş hele o kapşonluya bayıldım,bende yapmalıyım mutlaka:)ellerinize sağlık..

Derya dedi ki...

gerçekten vildacım hepsi birbirinden güzel olmuş.Defne ile Çınar da maşallah baya büyümüşler çok yakışmış yaptıkların güle güle kullansınlar öpüyorum canım...

kadinuurashlari dedi ki...

slm. panço -diyeceğim- süper olmuş. ben de kalın şişle ve çabuk biten örgüleri seviyorum. elinize ve emeğinize sağlık.

Adsız dedi ki...

aboogg cok afilli olmus bu orguler ozellikle kapsonlu olanina bayildim acep bu modeli ogluma uyarlasam olurmukine :p sevgiler http :// kucukyaramazlar.blogcu.com

ülkü dedi ki...

bayildim bayildim. özellikle de kaban cok süper olmus. hemen örmem lazim, ama maalesef burda öyle güzel ip yok. türkiye bu yönden cok iyi.

iyi bayramlar..

vildan dedi ki...

çok teşekkür ederim tuğba. bebeklerim için de sözlerine teşekkürler.:)

çok teşekkür ederim melisa.

size de kolay gelsin firuze&saniye, teşekkürler..

çok teşekkür ederim derya.

teşekkürler kadınuurashları. kaban daha uygun oldu herhalde.:)

olur küçükyaramazların annesi :) yeşil, gri tonlarıyla erkek çocuğu için de gayet şık olur, boyu bu kadar uzun tutulmasa daha iyi tabi.

ülkücüm merhaba, şeker kızına öpücükler :)

Cocukla Cocuk dedi ki...

nepal beresine ama en çok da kapşonlu uzun monta bayıldım. kapşonlu uzun monttan annemde örmüştü kızıma biraz küçüldü şimdilerde ama uzun süre giydi, çok kullanışlı. Birde çocuklarda koyu renkleri sevmememe rağmen, kahverengi turuncu ikilisine bayıldım. Ellerinize sağlık.

vildan dedi ki...

çok teşekkürler :) uzun mont biraz tülerdi ama yine de severek giyiyor. renk seçimimizin böyle olması tamamen lotta'ya bağlıydı, çünkü onun da kabanı bu renklerden oluşuyordu ve ondan istiyom anne demişti :)
selamlar..

yasemin dedi ki...

vildan sen naaptın yaaa? aynen böyle dedim ördüklerini görünce. dibim düştü resmen. mükemmel hele de kahverengi kapüşonluya bittim. kızlar çok büyümüş. öpüyorum.

vildan dedi ki...

ehiii :)

Adsız dedi ki...

vildancım gene döktürmüşsün harika olmuş hepsi yüreğine ,eline sağlık.

fıstıkları öpüyorum

vildan dedi ki...

teşekkür ederim sibelcim. biz de hande'yle seni öperiz.

PASTRY CHEF FATOS SULUK dedi ki...

Vildan hanım, benim de vazgecemeyecegim hobilerimden biridir örgü...Bebişlerinize ördükleriniz o kadar sık ve güzel ki...takıldım kaldım..ellerinize saglık...örgüde benim tercihim kusursuz bir sıklık, hazır gibi durması...bunlar cok önemli...ve sizin örgülerinizde aynen öyle...cooook sık olmuslar...Benim prensesimde 5 yasında....hemen yün almaya gidiyorummm....

Unknown dedi ki...

Vildancığım ben sana ne desem bilmem ki ; bu nasıl bir potansiyeldir ürettikçe üretiyorsun. elini neye atsan muhteşem olmuş. senin asıl kitap bloğunu arıyorum bulamadım canım linki neydi ? bende marifet teyze diye arattım : ) neyse mektup gibi oldu msn'de görüşelim ; )))
Funda & Öykü & Doğanın annesi

vildan dedi ki...

beğenmenize çok sevindim pasta günlüğümün yaratıcısı, ben de sizin pastalarınızı gördüm hepsi çok şık ve leziz görünüyorlar, ellerinize sağlık :)


fundacım merhaba :) beğenin ve güzel sözlerin için teşekkürler. kitap bloglarımın linkleri bu blogda sağ tarafta linkleri var ancak ben onları pek güncelleyemedim, umarım işini görür. güzel kızlarını öperim.

http://okur-gezer.blogspot.com
http://okur-cocuk.blogspot.com

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık süper olmuş. o klipslere ihtiyacım var. Aldığın yerin tel no'sunu vermen mümkün mü?
filiz@basoglukablo.com

vildan dedi ki...

filiz merhaba,
aldığım yerin telefon numarasını bilmiyorum. ancak tarif edeilirim. kapalı çarşıdan ulucaminin avlusuna çıkışta tuhafiyecilerin olduğu bir pasaj var oradan aldım. umarım bulabilirsin.

Adsız dedi ki...

vildanım az bir dur güzelim ben yoruldum vallah, bu ne beceriklilik bu ne hız .kıskanan kadın ikonu:)))

ben bazen niye uğraşmayyorum diyorum böyle şeylerle gün içerisinde çizim yapınca tembellik mi yapıyorum ne akşam elime bile almıyorum böyle işleri

eline koluna sağlık

sibel

Adsız dedi ki...

vildancım az bir dur güzelim be .

ellerine sağlık ,emeğine sağlık

güle güle kullansınlar fıstıklar.

Adsız dedi ki...

canım mesajda sorun olmuştu sonra yazayım dedim meğerse 2. de çıkmış

sibel

Adsız dedi ki...

merhabalar sitniz çok güzel harikasınız .ben bu montun kapşonunu nasıl yaptığınızı öğrenmek istiyorum bende bir yelek yapıyorunm kapşonlu ama beceremedim açıklarsanız çok sevinirim.teşekkürler

Adsız dedi ki...

slm marifet teyze lütfen yardım edin kapşonla ilgili sitem,n adresini veriyorum
www.evinnesesi.blogcu.com

vildan dedi ki...

merhaba zehra,
kapişonu yaparken, yakayı ortalayıp iki ayrı "kare" parça örmek için ilmek çıkardım. kareleri ördükten sonra arka ortadan başlayıp başın önüne gelecek kısma kadar diktim. bu kadar :)

vildan dedi ki...

sibelcim çok teşekkür ederim, geç gördüm mesajını. handeye öpücükler :)

Adsız dedi ki...

merhaba
bloğunuz harika
kızlarınızda öyle
kapşonlu hırkaya bayıldım
ellerinize emeğinize sağlık

Seni Keşfettim dedi ki...

çok şık olmuş:)

Adsız dedi ki...

Pembe yelegin modelini biraz daha acikliyabilirmisiniz lutfen ?
Kizima ormek istiyorum.Tesekkurler