Pazartesi, Aralık 24, 2007
Pişi
çok kolay! çok da leziz. özellikle peynirle beraber iyi gidiyor. bilmeyen azdır pişi'yi ama ben yine de vereyim istedim tarifini. genelde ev ahalisinin bir arada bulunduğu haftasonu kahvaltılarına alternatif olarak düşünülebilinir, ayrıca acıktığınız her an pratik olduğu için yapılacaklardan..
-1 su bardağı yoğurt
-1 çay kaşığı karbonat
-2 su bardağına yakın un ( merdaneyle açılabilecek yumuşaklığı elde edecek kadar un ilave edilcek)
- 1 çay kaşığı tuz
derin bir kapta yoğurt, karbonat ve tuz birkez karıştırılıp üzerine azar azar un ilave edilip karıştırılır ve yoğurulur. hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kesilip unlayıp açılır. 5x5 gibi lacak şekilde kareler şeklinde kesilir. kızgın yağda kızartılır, sıcak servis yapılır. afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
merhaba
çok güzel görünüyorlar ellerien sağlık..
Ama ben bu hamur kızartmalarının adını pişi olduğunu bilmiyordum sayende öğrenmişoldum:)
merhabalar..
bende bunlarin adini pisi oldugunu aslinda bilmiyordum. teyzem puf borek derdi hep. ama teyzem bunlari kizartirken kasikla kizgin yagindan surekli pisi'nin uzerine dokerdi boylece daha cok kabariyorlardi.
icine beyaz peynirle kahvaltida mukemmel oluyor:)
sevgilerimle,
hatice b.
muko, hatice ben de bunların pişi olduğunu bilmiyordum ilk kez kayınvalidemden duymuştum. onlar bir de etli pişi dedikleri birşey yapıyorlar, bir nev'i çiğbörek gibi.
hatice ben puf puf kabarması için hamuru biraz merdaneyle açıp dörde katlıyorum ve tekrar açıyorum, o katlar hamur kızarırken kabarmasını sağlıyor.
teşekkürler..
aaa buda iyi bir ipucuu teşekkürler vildan:)
;)
bu pişi çok güzel oluyor. annem yapıyo hep ve hiç yağ çekmiyo
bunu hiç denemedim bakalım nasıl olucak...
Yorum Gönder