Çarşamba, Aralık 26, 2007

Fındıklı Kurabiye (bisküvi)


Malzemeler;
- 125 gr. tereyağ
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 3/4 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1, 1/2 su bardağı un
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 su bardağı iri kıyılmış fındık

Hazırlanışı;
Tereyağ ve sıvıyağı, şeker ve yumurtayı bir kapta mikserle malzemeler iyice karışana dek çırpın. Un ve karbonatı eleyip, fındıklarla birlikte karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ellerinizi unlayıp, harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp, yassılaştırın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dk kadar pişirin Afiyet Olsun!

Tarif geçmiş zamanda gazetenin verdiği women's weekly adlı özel tarifler dergisinden. Orjinal tarifte fındık yerine kavrulmuş fıstık kullanılmış,bir de şeker yerine esmer şeker. Biz bu kurabiyeleri kızlarımla yaptık. Hamurun biraz cıvık kalması tarifin özelliği, elleri unlayıp ele yapışmasını önlemek de bu yüzden. Ama bir daha ki denememe harçtan kaşıkla parçalar alıp minik yağlı kağıtlara gelişi güzel koyup öyle fırınlayacağım, sanırım öyle hem rahat hem de daha güzel olacak.

7 yorum:

muko dedi ki...

çok güzel olmuşlar ellerine sağlık ,ama o kurabiyeleree güzelmi güzel ikizlerin elleri değdiyse daha bir leziz olmuşlardır eminnim:)

vildan dedi ki...

sorma muko, iyi alıştılar mutfaktan çıkmıyorlar. işe yarayacak zamana geldiklerinde arkalarına bakmadan kaçarlar :))

Cocukla Cocuk dedi ki...

çocuklarla birlikte mutfağa girmek süreyi uzatsa da çok keyifli oluyor. Tarif için teşekkürelr, kurabiyelere bayılırım.

Yunkabu dedi ki...

Dinleniyorum yokum dedin ben de uzun zaman ugramadim bugun bir girdim ki meger donmussun hem de ne guzel seyler ormussun, kollari turunculu monta bayildim. Ellerine saglik Marifet Teyzecim:)
Fulya

vildan dedi ki...

süreyi uzattığı doğru cocuklacocuk :) ama onlar olmasa ben kendim için kurabiye yapmaya mutfağa gireceğime hiç ihtimal vermiyorum :)

teşekkürler fulyacım, oğluşuna sevgiler :)

Aynur dedi ki...

DAVETIYE

Merhaba arkadaslar bu gün saat 14.00 te Türkiye saati ile 15.00 te AYYA Bayan blogcular kahvesinin acilisi var.Tüm blogcu arkadaslari davet ediyoruz,buyursunlar. Aynur Yaren

www.ayyachat.blogspot.com

Adsız dedi ki...

MERHABA VİLDAN KOLLARI TURUNCULU MANTO COK GÜZEL OLMUSBENDE KIZIMA SARI MANTO ÖRMEKİSTİYORUM KLİPSLERİ NEREDEN ALDIGINI ÖGRENEBİLİRMİYİM BENDE BURSADA OTURUYSEMORUM SERMİN