Çarşamba, Ekim 19, 2005

Fırında Çipura


Fırında Çipura

Malzemeler;
250 gr çipura (2 küçük çipura)
2-3 kuru soğan
4 adet defne yaprağı
3-4 havuç10 ml elma sirkesi
3 gr iri çekilmiş karabiber (damak zevkine göre)

Hazırlanışı;
Balıkları temizleyin. Üzerine çentikler atın. 2-3 tane soğanı ince kıyın. Havuçları uzunlamasına, kürdan boyunda doğrayın. Balıkların içine sirke ve karabiber sürün. Soğan ve havuç doldurun, defne yapraklarını koyun. Kuru seviyorsanız, bir fırın kabının içinde doğrudan fırına sürün. Daha ıslak olmasını isterseniz, alüminyum folyo içinde fırına verin. 200 derecede 20-30 dk pişirin. Sıcak tüketin.



Bu tarifide internetten bulmuştum ama nereden aldığımı hatırlamıyorum. Balık zaten sevdiğim bi yiyecek bi de kokusu olmasa çok iyi olacak ama tadı ve besleyici özelliklerinden dolayı yapıpta yemeğe değer.

Hiç yorum yok: