yapmakta çok iddialı olmadığım ama yemekte üstüme tanımadığım bi tarif vermek isterim. geçen yaptım, fena olmadı ama zahmetli. benim baba tarafım tatar anne tarafım manav, her ikiside hamur işini pek severler, gerçi hamur sevmeyen, yapmayan millet yoktur sanırım. bu mantıvari şeyin adı bizde kocakulak diye geçer. yoğurtsuz tereyağı kızdırıp üzerine döker afiyetle yersiniz.
3 bardak un, 1 yumurta, tuz ve su ile hamur haline getirilir. bu hamur 3 e bölünür. bölünen hamurlar orta incelikte açılır, karelere bölünür. bu karelerin ortasına daha evvelden hazırlanan kıyma karışımı konur (bu karışım; kıymanın içine karabiber, soğan rendesi şeklinde). sonra üçgen şeklinde katlanır.
şekil verilen hamurlar bir tepsiye unlanarak dizilir ve serin bi yere konur.
sonra kaynar suya teker teker atılarak, birbirine yapışması önlenerek pişirilir.
servis yaparken tabaklara koyduktan sonra üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirilir ve gnam gnam yenir. afiyet osssuuun..
10 yorum:
teşekkür ederim dilekcim ;)
Hey wili yine harikalar yaratmissin eee insanin adi marifet olunca tabi :))
Çok güzel görünüyor ama becerebilirmiyim bilmiyorum...Ellerine sağlık..
eğer yaparsanız yine yorumlarınızı beklerim..
Merhaba bende yeni blogculardanım bi çok yemek blogunu gezdim ama sizinkini ilk defa görüyorum harika görünüyor bu yaptığınız kocakulaklar en yakın zamanda deniyicem inşallah. Sizleri de bloguma beklerim http://www.blogcu.com/DamakTadi/
güzel tariflerinizin devamını umarım.
teşekkürler melike. en yakın zamanda ziyaret edeceğim..
merhabalar blogunuzu yeni kesfettim bende bursaliyim ama yurtdisinda yasiyorum,bu yemegi ilk gördugumde hemen denemeliyim dedim manti tutkunu bir tembel olarak ve bugun yaptim harika idi bayildim ama cok yapmisim acaba isitip yenilebilirmi suyunu suzupmu kaldirmaliyim dolaba?
tarifi paylastigin icin cok tesekkurler umdugumdan da lezzetliydi ellerine yuregine saglik...
yeni lezzetlerini merakla bekleyecegim..
sevgilerimle gamze
gamze merhaba, deneyipte tariften memnun kalmana inan çok sevindim. aslında şimdi tarifi tekrar okudum senin mesajından sonra bir eksiklik yapmışım. zaten kocakulaklar piştiğinde kevgir kaşıkla servis tabağına alınıyor yani suyu süzülüp alınıyor. sorun için geç kaldım affet ama bu sıcakken yenebilecek birşey yani evet ertesi gün ısıtılabilinir fakat şekilleri bozulur.
bursa'dan sevgiler..
Mrb kocakulakda ceviz ve ekmekde olur bende yapiyorum tatar asidir
sikiş
türk porno izle
Türk Porno
porno
sikiş
genç yaşlı porno
sex-hd
porn-hd
sexy
teen porn
free porn
porn
sex
oldyoung-sex
porno
sikiş
porno-izle
sikiş-izle
yasli-mature-pornolari/">genç yaşlı porno
hayvanli-porno
aleyna-tilki-pornosu-amerikada-sikisiyor/aleyna-tilki-porn
eve-getirdigi-rus-kizi-siken-universiteli-nuri/amator-porno
Yorum Gönder