Pazartesi, Ekim 24, 2005

Kocakulak (mantı)




yapmakta çok iddialı olmadığım ama yemekte üstüme tanımadığım bi tarif vermek isterim. geçen yaptım, fena olmadı ama zahmetli. benim baba tarafım tatar anne tarafım manav, her ikiside hamur işini pek severler, gerçi hamur sevmeyen, yapmayan millet yoktur sanırım. bu mantıvari şeyin adı bizde kocakulak diye geçer. yoğurtsuz tereyağı kızdırıp üzerine döker afiyetle yersiniz.

3 bardak un, 1 yumurta, tuz ve su ile hamur haline getirilir. bu hamur 3 e bölünür. bölünen hamurlar orta incelikte açılır, karelere bölünür. bu karelerin ortasına daha evvelden hazırlanan kıyma karışımı konur (bu karışım; kıymanın içine karabiber, soğan rendesi şeklinde). sonra üçgen şeklinde katlanır.


şekil verilen hamurlar bir tepsiye unlanarak dizilir ve serin bi yere konur.








sonra kaynar suya teker teker atılarak, birbirine yapışması önlenerek pişirilir.








servis yaparken tabaklara koyduktan sonra üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirilir ve gnam gnam yenir. afiyet osssuuun..

11 yorum:

Dilek dedi ki...

Vildancim bende iyi bir takipcinim. Tariflerin hepsi cok guzel ama favorim bu. Denesem diye dusunuyom ama senin kadar becerikli becerikli diilim. Yinede deneyecegim ama. Bu arada sunumun super. Operim seni ve kizlarini.

Dilek dedi ki...

Vildancim bende iyi bir takipcinim. Tariflerin hepsi cok guzel ama favorim bu. Denesem diye dusunuyom ama senin kadar becerikli becerikli diilim. Yinede deneyecegim ama. Bu arada sunumun super. Operim seni ve kizlarini.

vildan dedi ki...

teşekkür ederim dilekcim ;)

Sirin dedi ki...

Hey wili yine harikalar yaratmissin eee insanin adi marifet olunca tabi :))

serçin dedi ki...

Çok güzel görünüyor ama becerebilirmiyim bilmiyorum...Ellerine sağlık..

vildan dedi ki...

eğer yaparsanız yine yorumlarınızı beklerim..

melike dedi ki...

Merhaba bende yeni blogculardanım bi çok yemek blogunu gezdim ama sizinkini ilk defa görüyorum harika görünüyor bu yaptığınız kocakulaklar en yakın zamanda deniyicem inşallah. Sizleri de bloguma beklerim http://www.blogcu.com/DamakTadi/
güzel tariflerinizin devamını umarım.

vildan dedi ki...

teşekkürler melike. en yakın zamanda ziyaret edeceğim..

Adsız dedi ki...

merhabalar blogunuzu yeni kesfettim bende bursaliyim ama yurtdisinda yasiyorum,bu yemegi ilk gördugumde hemen denemeliyim dedim manti tutkunu bir tembel olarak ve bugun yaptim harika idi bayildim ama cok yapmisim acaba isitip yenilebilirmi suyunu suzupmu kaldirmaliyim dolaba?
tarifi paylastigin icin cok tesekkurler umdugumdan da lezzetliydi ellerine yuregine saglik...
yeni lezzetlerini merakla bekleyecegim..
sevgilerimle gamze

vildan dedi ki...

gamze merhaba, deneyipte tariften memnun kalmana inan çok sevindim. aslında şimdi tarifi tekrar okudum senin mesajından sonra bir eksiklik yapmışım. zaten kocakulaklar piştiğinde kevgir kaşıkla servis tabağına alınıyor yani suyu süzülüp alınıyor. sorun için geç kaldım affet ama bu sıcakken yenebilecek birşey yani evet ertesi gün ısıtılabilinir fakat şekilleri bozulur.
bursa'dan sevgiler..

Adsız dedi ki...

Mrb kocakulakda ceviz ve ekmekde olur bende yapiyorum tatar asidir