Çarşamba, Mayıs 03, 2006

Arnavut Ciğeri


Bugün İsmail eve erken döndü, kızlarla ilgilen ben biraz uzanayım dedim. Yattım hemen uyumuşum ama fazla uzun sürmedi, yarı uyur uyanıkken insan daha fazla rüya görüyor. Rüyamda arnavut ciğeri yerken gördüm kendimi, derhal uyandım kızlarıda alıp -onlarda biraz hava alsınlar istedik- kasaba gittik ciğer almaya.

Bunun tarifi yok :) Biz bir kilo kuşbaşı (kuşbaşları biraz iriydi ama uğraşamadım küçültmeye kızlar müsade etmedi) ciğeri yıkayıp suyunu iyice süzdürdükten sonra una bulayıp yağda kızartıyorsunuz (kavurma yapar gibi) pişmesine yakın tuzunu ekliyorsunuz bu kadar. Ama sanırım çok yemişim artık gözüm ciğer görmek istemiyor :)

6 yorum:

Safran dedi ki...

Ellerine sağlık Vildan, çok severim ve ben de aynı şekilde hazırlarım Arnavut ciğerini, bizimkiler yanına hep bir de patates kızartması diye tutturuyor :)Arnavut ciğeri hazırlarken beni uğraştıran şu ciğerin dış zarını soyma işi de olmasa ne güzel olurdu :)Kızlara da sana da sevgilerimi gönderiyorum :)

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Ben de Nilüfer'de oturuyorum,hangi kasaptan alıyorsunuz ciğeri?Sağlıkla kalın.

vildan dedi ki...

- yaw safran ben zar mar soymadım :) acaba biz zarsız mı aldık, yoktu yani üstünde zar.. bizde kızlarımla sana sevgilerimizi gönderiyoruz..

- beşevler kasabından alıyorum, alantuğ ekmek fırınının karşısında. sevgiler..

sevdamavisi dedi ki...

sunumunuz da harika iştah açıcı..çok sevmem ama küçük küçük doğrayınca yiyorum.

vildan dedi ki...

teşekkürler :)

6N TATTOO-ALTIN DÖVME dedi ki...

arnavut cigerini bir arnavut olarak cok guzel pisiriyorum pamuk gibi oluyor ama bu isin puf noktasi cigeri kanli kanli alin sertlesmesine izin vermeyecek gibi bekletmeden pisirin ama pisirmeden once SAKIN yikamayin, yikarsaniz semsert olur komur gibi. Ununu da iyice silkelemeyi unutmayin