Cuma, Mayıs 04, 2007

bir alternatif..


Bir alternatiften bahsedeceğim. Çocukların son zamanlarda talep ettikleri iki yiyecek var biri karpuz diğeri pasta. Karpuz şeklinde peluş oyuncağımızı uzun zaman evvel kaldırmıştım sonra birgün onu buldular ve hergün babalarından karpuz istemeye başladılar. Hergün benden istedikleri ise pasta. Pasta yapmak hem zaman alıyor hem de çok dağılıyor heryer. Toparlayacak gücü de kendimde çoğu zaman bulamadığım için bu işe hiç kalkışmıyorum. Üstüne hazır çikolata sosu dökülmüş mozaik pasta işimizi gördü geçen gün. Bisküvileri kendileri kırdılar, diğer işlemlerde beni dikkatle izlediler. Küçük muffin kalıplarının tabanına streç film koydum çıkarması kolay olsun diye, içine harçtan bolca koydum, sımsıkı değilse de birazcık bastırdım. Buzlukta kıvamını aldıktan sonra çıkarıp ters çevirdim üstlerine hazır çikolata sosu gezdirdim. Kızlar muradına erdi, pek memnun oldular. Onlar memnun oldular diye ben de oldum :)

10 yorum:

meltem dedi ki...

vildan merhaba

önce ellerine sağlık iyi fikir valla sana çok yazdım online olduğunda hiç cevap gelmedi bu hatun beni istemiyo galiba dedim ama bugün buraya yazayım dedim belki görürsün diye ben de blog yaptım kendime sana da soracaktım hep bişeyler neyse kızları öp bakıcı noldu....

Adsız dedi ki...

Hmmm harika gozukuyor... Ya ben zaten hamileyim oldu mu simdi? Anlasilan yarin yapicam aynisini yoksa rahat edemem. Ellerine saglik mozaik pastayi sunusuna bayildim.

Ayşe dedi ki...

çok sevdim ben bu alternatif pastayı. Hem yapması kolay, hemde yaparken çocukların kendi yaptıklarını hissedebileceği ve emek verebileceği bir bölümü var. Ellerinize sağlık:) Tez zamanda bizde bu hoş görünümlü mozaik pastadan yapalım inşallah.

vildan dedi ki...

gördüm,hemen ziyaret de ettim meltemcim. uzun zamandır msn de sürekli online olamıyorum sanıyorum denk gelemedik. ;)

ahh süm, hamilelikte insanın canı en olmayacak şeyleri bile istiyor böyle tatlı filan olunca daha bi çekiyor. sen bakma en iyisi bir daha yemek günlüklerine :) teşekkür ederim ayrıca ;)

inşallah ayşecim. afiyet olsun ;)

Adsız dedi ki...

harikasın marifet teyze bize verdiğin sevimli fikirlerden birini denedik bu sabah ve çok işe yaradı çok çok çok teşekkür ederiiiz ...

yine harikasın marifet teyze ,ben mozaik pastayı çok severim ama yapmayı bilmiyordum çok işe yarayacak, bizde bu ara deneriz ,sen biliyorsun ama yine söyliyim cevizli rulo kurabiye harika oluyor yapımıda pek zaman almıyor denemeyenlere öneririm :))

vildan dedi ki...

ayşecim teşekkürler. tariflerin bir şekilde işe yaradığını görmek mutlu ediyor inan. bak üstte gözlemeyi tarif ettim belki bu da hoşuna gider ;) öperim minnoşlarını :)

MİNELİ dedi ki...

Merhaba ellerinize sağlık çok güzel olmuş.Benim çocuklarda mozaik pastaya bayılıyorlar ama hiç böyle çikolata soslusunu denememiştim.En kısa zamanda deneyeceğim.Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

oyy bu süper birşeye benzziyooor... hmn denemek istiyorum çikolata sosuyla beraber.teşekkürleer

Mutfak Havlusu dedi ki...

çok tatlılar maşaALlah yaa ikiside otrumuşlar başına harikalar:)
çocuklar pastadan çikolatadan doymuyorlar bunu yakın çevremizdeki çocuklardan anladım:)ve pasta ise hem şık hemde çok çok güzel görünüyor.
bende böyle deniyeceğim ilk fırsatta.

vildan dedi ki...

çok geç bir teşekkür olacak ama mineli, aspurçe ve mutfak havlusu güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.