Salı, Ekim 11, 2005

Tahinli Kurabiye


Tahinli Kurabiye

Malzemeler :
1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
3,5-4 su bardağı un

Hazırlanışı :
Şeker ve tahini iyice karıştırın. Sıvıyağ, yumurta sarısı, vanilya ve unu ekleyin. Elinize yapışmayan; bir parça alıp yuvarladığınızda dağılmayan bir kıvamda hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Önce yumurta beyazına sonra cevize batırıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Önceden ısınmış 175 derece fırında 20-25 dk. pişirin. Afiyet olsun...


tarifi http://mekanimizmutfak.blogspot.com dan aldım. akşama yemek hazırlamak için fikir edineyim diye girdiydim ama bu kurabiyeyi görünce bi de malzemelere bakıp 'a bu var, bu da var..' deyince yapmak şart oldu. şimdi çayı demledim, birazdan aliye başlayacak, sinan'a ve anasına her hırslandığımda bi ısırık alıciim.. özetle güzel oldu, tavsiye ederim ;)

' ! ' bi noktayı püflemek isterim, unu hemen boca etmeyin, alabildiği kadar kullanın, yoksa kurabiyeler pişince ağızda diil elde dağılabilir..

14 yorum:

Adsız dedi ki...

blog un hayirli ve ugurlu olsun insallaah
elemterefiiş
kem gozlere şiiş :)

bu kurabiyeyi yaptim. cok guzel, coook...

vildan dedi ki...

spam commentlerden sonra ilk yorumum.. ağlamak istiyorum :) efet blogu kuralı 2 saat oldu ilk müşterim sensin :P:P

Adsız dedi ki...

devamini bekliyoruz ama,
her gun ilk is buraya bakicam ona gore :)

Adsız dedi ki...

blogun hayirliolsun. bende istiyorum ama ne yapacagima karar veremedim daha. diger baktigim bloglara sende eklendin artik.

Adsız dedi ki...

ustteki yoreum benim. bir bloga yazdigim ilk yorum. isim eklemeyi unutmusum:)

vildan dedi ki...

teşekkürler anonimos :) ama alttaki yoruma da isim eklemyi unutmuşsun :)

Adsız dedi ki...

rezil oldum rezil. bu ne acemilik böyle. Bem HAYDEM

Adsız dedi ki...

Hahahaa Haydem isim ekleme isine çok guldum:)))

Tahinli kurabiyeyi yapmak için ben de tahin almistim(çok kolay bulunan bisi olmadigini belirteyim ayrica)hala yapamadim,dogumgunu partimiz için bundan mi yapsam mi acaba.Çocuklarin sevecegi bir tat mi Willycim???Içinde sut olmamasi da bir arti ayrica,sut alerjisi olan çocuklar var da:))

Adsız dedi ki...

Mu hahhaa gulme komsuna demisler,isim eklemeyi unutmusum iyi mi:))Aynur ben Aynur:pppp
sifremi hatirlayamadim da!!!

vildan dedi ki...

haydem :))) sende temizliğin kitabı yok blog u kur ;) (seni ilk öyle tanıdım napiim:) )

aynur, bu tahinli ile ilgili yorumları buraya eklemek isterdim ama şimdi vaktim az bi ara ekleyecem. ama bi arkadaşım şöyle demişti "bu akıllara zarar bişi oldu, harikasın vildo :P " yani derhal yap pişman olmazsın. ayrıca burada tahin gani, sen bırak ispanya'yı gel buraya :)

Adsız dedi ki...

Haydem der ki;
En başa eklediim. Unutmadım. Oleyyy. "Temizliğin kitabı yok mudur" var mıdır bilmiyorum ama bitmiyo bitmiyo. Fena fikir değil aslında. Ben bir araştırma yapayim ama gerçekten internet dahil olmak üzere belli bir bilgi yok bu konuda.

vildan dedi ki...

boşuna arama haydemcim, yok öyle bi kitap hem olsa da kitap mı temizleyecek koca evi :P ama demir için bi blog oluşturabilirsin ya da hayvanları çok seviyorsun onlarla ilgili bişey olabilir ;)

Adsız dedi ki...

Bugun pek nostaljik takiliyorum ama:))tahinli kurabiyeyi yilbasindan once yapmistim.Arkadas toplantisina goturmustum,abartmiyorum!!! vallahi çok begenildi:)))Bir gun bekleyince tadi daha bir oturmustu sanki,ya da ben o haliyle daha çok sevdim:)
O gazla,Ozlos`a bile yaptirdim bu kurabiyeden yaaa iste bole:))

Mucukslar:)))

vildan dedi ki...

evet bende çok duydum ertesi güne beklediğinde daha bi güzelleştiğini. çok sevindim vallaha beğenmenize aynurcum :) mucuks mucuks