Pazar, Ekim 09, 2005

Tencere Börek


Milföy Hamurundan Tencere Börek

Malzemeler;
20 adet milföy hamuru (5 adet börek)
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 yumurta

Hazırlanışı;
Ağzı keskin bi büyük kase ile tüm milföylere yuvarlak şekil verilir. Bu yuvarlak biçimlendirilmiş milföylerden 10 tanesinin ortası çay bardağı ile çıkartılır.. Ortası çıkarılmayan hamurların üzerine 2 adet ortası delik milföy üstüste yumurtanın akını kullanarak ve hafifçe bastırarak yapıştırılır. Yukarıda kalan daire şekline yumurta sarısı sürülür ve içine rendelenmiş kaşar peyniri konur.. Bu işlem 5 i içinde uygulanır. Kapağını yapacağımız hamurlarında üzerine yumurta sarısı sürülüp çıkan parçalardan ufak bi tanesi sanki kapağın sapı olacak şekilde üzerine tutturulur. Tecereler ve kapaklar ayrı ayrı dizilip üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Kapağı kapalı olarak servis edilir.

Umarım tarifi iyi yapabilmişimdir, zira uydurmasyon bi tarif bu. Sanırım tv de bi yerlerde tam böyle olmasada buna benzer bişiler görmüştüm ben de kendime uyarlayarak bunu yapmıştım. Fena olmadı, tavsiye ederim.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş:)) Valla ciddi ciddi tencere gibi börek. Daha önce hiç görmemiştim. Hem malzemelerde devamlı evde bulunan malzemeler. Tarifte kolay sende güzel anlatmışsın.Ellerine sağlık.Bir gün bunu deneyeceğim.

Katre dedi ki...

Çok güzel bir blog:) tebrik ediyorum. Sondan ilk sayfaya kadar gelmekten kendimi alamadım. İkizlerinize de bayıldım, elbiselerine de. Sık sık geleceğim bloglardan birisi emin olabilirsiniz. Sizin dikişleriniz bende de kızıma elbiseler dikme azmi getirdi. Geçene kadar belki birşeyde ben dikerim belli mi olur:))) Sevgiyle kalın... Kolay gelsin...