Salı, Nisan 11, 2006

Fırında Köfteli Patates


Malzemeler;
Köfte için;
- 1/2 kg dana kıyma
- 1 kuru soğan
- 2 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
- 1 yumurta
- tuz, karabiber, nane, kekik

- 8-9 adet orta boy patates
- 1 kuru soğan
- 1 çorba kaşığı salça veya 2 domates (küp küp doğranmış)

Hazırlanışı;
Soğanı rendeleyin, ekmekleri ufalayın, yumurta, tuz, baharatlar ve kıymayı bir kaba koyup iyice yoğurun. Cevizden daha büyük parçalar koparıp köfte şekli verin. Diğer yandan patatesleri soyup yemeklik doğrayın, bir tepsiye yerleştirin. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda soteleyin üzerine salça veya domatesleri döküp birkaç dakika sonra ateşten alın. Patateslerin üzerine yağ-soğanı dökün ve patatesleri örtecek kadar ılık su ekleyin. En son üstlerine köfteleri yerleştirin 180 C ye ayarlı fırında 35-40 dk. pişirin. Afiyet Olsun!

Eveet yine köfteli bir tarif ama sanırım bu son çünkü artık yapacam pek birşey bulamıyorum köfteyle ilgili. Bu yemeğide kızlarım severek yediler ve hatta şunu düşündüm fırında köfteler öyle iyi kızarıp piştiki bundan sonra sırf köfteyi pişirirken bile fırına sürebilirim. Yapıpta yiyenlere tekrar afiyet olsun :) ..

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Sagol vildan,

Icinde kofte olsun yeterki ,biz hepsini yeriz.Ellerine saglik ,guzel gorunuyorlar.Kesin yapicam bugun baska care yokk:)))

vildan dedi ki...

siz de köfte canavarısınız di mi dilek :) benim kızlarda öyle :) afiyet olsun canım.

bujene dedi ki...

benim favori yemeklerimden, hem yapımı kolay hem de lezzetli :) hatta bu akşam yapmayı düşünüyordum, gideyim kıyma çıkarayım bari ;)

ARZU dedi ki...

Vildancım Defne de köfteyi seviyor çok yemese bile yiyor denebilir. Bu tarifi bende deneyeceğim. Hem de kolaymış. Senin kolay tarifler vermen çok hoşuma gidiyor az malzeme ve kolay tarif süper... Özellikle benim gibi tembeller için mükemmel:))
Eline sağlık.

vildan dedi ki...

- bucencim umarım bunu yapmışsındır.:)))

- arzucum biz ona tembel demeyelim, zamanı olmayan anneler için pratik tarifler diyelim :) öpüyorum tatlı kızını ;)

bujene dedi ki...

hıhı yaptım :) çok da güzel oldu. ellerimize sağlık :))

vildan dedi ki...

afiyet olsun bucencim ;)

Adsız dedi ki...

Şimdi yaptım fırında pişiyo hayatım,iftarda yiyicez artık:)Aleyna da bayılarak yiyecektir eminim,ellerine sağlık vede teşekkürler senin site benim yemek kitapçığım gibi oldu valla başım sıkıştımı ne yapsam derdim son bundu sayende öptüm minik zuzularını :))

vildan dedi ki...

ne güzel şeyler yazmışsın banu, çok teşekkür ederim. ben de uğur böcüğümü öperim çok :)

Adsız dedi ki...

bende ılk kez yapıcam inşallah güzel olur yok sa rezıl oldum demektır