Salı, Ekim 25, 2005

Patates Oturtma

Patates Oturtma

Malzemeler;
6 adet patates
3 yemek kaşığı margarin
2 adet soğan
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı salça
1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber
10 dal maydanoz
2 su bardağı et suyu
Tuz


Hazırlanışı;
Patatesleri yıkayıp, soyun ve ikiye bölün. Oturması için diplerini düzeltin ve içlerini oyun. Kararması amacıyla suya batırın. Ardından kızgın yağda dağılmaması için hafifçe kızartıp, bir tepsiye dizin. Bir tencerede kıyma ile soğanı kavurun; içine salça, tuz, biber, kıyılmış maydanoz koyun ve karıştırıp, ateşten alın. Son olarak bu malzeme ile patateslerin içini doldurun, et suyu ilave edin ve kapağını örtüp, hafif ateşte ya da fırında pişirin.

Bu tarifi bana Girne verdi. Yine akşama ne yapsamki sıkıntısı çekerken daha evvel hiç denemediğim bu tarifi yaptım. Acemilikle beraber tadı nefis oldu.. Artı olarak şöyle birşey tavsiye edebilirim, kıymalı harcın içerisine fazla olmamak koşuluyla patates püresi de eklenebilir.. daha doğrusu patatesler doldurulurken önce patates püresi sonra kıyma harcı şeklinde hazırlanabilir, böylece patatesler oyulduğunda çıkan parçalar ziyan olmaz ;)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Patates oturtma mi? Kumpir bozmasi mi? Bildigimiz patates oturtmadan cok uzak.birazda mayonez, tursu vb. garnitur koyarsaniz kumpirin yegeni olur.