Cumartesi, Kasım 19, 2005
Ayva Tatlısı
Malzemeler;
(4 porsiyon için)
- 2 büyük ayva
- 1,5 su bardağı şeker
- yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
- yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 4 yemek kaşığı kaymak
Hazırlanışı;
Ayvaları yıkayıp dikkatlice ortadan ikiye ayırın, kabuklarını soyun ve çekirdekli kısımlarını oyarak çıkarın. Yayvan bir tencereye ayvaları yan yana dizin. Ayvaların göbeklerine şekeri pay edip dökün. Bir su bardağının içinde suyla gıda boyasını karıştırın ve tencereye dökün. Ayvaların üzerini geçmeyecek şekilde tekrar su ekleyip kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına kevgir kaşıkla ayvaları alıp ortalarına cevizi koyun, cevizin üzerine de birer kaşık kaymak koyun. Son olarak tencereden bir miktar şurubu servis tabağına alın. Soğuk servis yapın. Afiyet Olsun!
Basit ve lezzetli olan bu tatlıyı yapmanın tam zamanı şimdi. Geçen pazara çıktım ayva, nar vs gani, ya gerçekten bu kış sert geçecek ya da ağaçlar bize kıyak geçti :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
ham ham hammmm çok güzel görünüyor hele rengi kan kırmızı tadı nasıldır kimbilir ya ben rejimdeyim ama aklım fikrim tatlılarda yapma artık tatlı vildancım:)
Ben şimdiye kadar hiç ayva tatlısı yapmadım bir kere denesemmi acaba? Muratta pek sever ayva tatlısını....
ben pırasa aldım yarın pırasalı börek yapacağım aşağıdan bakıp :)
niye boya katıyoruz, zaten kendiliğinden kızarıyor ayvalar?
vildan çok güzel görünüyor, ellerine sağlık...
arzu aynen ben de hiç yapmadım ayva tatlısı. bi deneyelim derim... ya bi de güzel olur, benimki isteyip durur şimdi netsek :))
Hmm bayilirim Ayva tatlisina, bende yapicam, aldigim Kilolari sana göndericem Vildan,
dene arzu çünkü hazırlanışı çok kolay, yormuyor insanı yok malzemesiymiş ya pişirmesiymiş ;)
kızarmıyor işte seda, yani böyle kan kırmızı olmuyor. böreği denediğinde lütfen nasıl olduğunu yaz ;)
yap yap bujene :)
hahah çok uzak sakiş gelmez ordan kilo bana, gelse bile yolda erir :P
Anneminkiler kızarıyor inan ki...
soyrayım nasıl yapıyormuş diye
Yorum Gönder