Cuma, Şubat 17, 2006

Sevgililer Günü Keki


Malzemeler;
( 2 kişilik )
- 1 yumurta
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 1/4 su bardağı greyfurt suyu
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/4 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
- 1 fincan dövülmüş ceviz içi

Hazırlanışı;
Yumurta ve şekeri çatalla çırpın, sıvı yağ, şekerli vanilin ve içinden bir çorba kaşığını başka bir yere ayırdığınız greyfurt suyunu da ekleyip çatalla çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp karışımın içine eleyin ve onuda iyice karıştırın en son ceviz içini ekleyin. Bu karışımın yarısını başka bir kaba dökün. Ayırdığınız bir çorba kaşığı greyfurt suyuna gıda boyasını eritin ayırdığınız karışıma ekleyip iyice karıştırın. Şimdi elimizde bir kırmızı bir de beyazımsı bir kek karışımı var. Küçük kek kalıbına bir çorba kaşığı dolusu beyaz karışımdan tam ortasına dökün. Üstüne yine bir çorba kaşığı dolusu kırmızı karışımdan dökün, bu işlemi keke karışımları bitene dek uygulayın. O yayılıp piştikten sonra dilimlendiğinde bir kırmızı-bir beyaz olmak üzere iki renk kek olacaktır. 170 C ye ayarlı fırına sürün yarım saat kadar pişirin. Afiyet Olsun! Sevgililer gününüz kutlu olsun..


Gecikmeli de olsa sevgililer gününüzü kutlarım.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok enteresan.Greyfurt keke ekşi bir tat mı verdi acaba.Eğer öyleyse bile limonlu gibi düşünüyorum ve tadını merak ediyorum.Elinize sağlık.

vildan dedi ki...

merhaba ece, ben greyfurtu zorunluluktan kullandım portakalım yoktu çünkü o ara. evet biraz keskin bi tat verdi ama fazla değil çünkü çok az katılıyor içine.
sevgiler..

pelince dedi ki...

Ellerine sağlık,çok güzel gözüküyor....

Sevgiler

yemek tarifleri dedi ki...

harika tarif. tebrikler.