Pazartesi, Mart 27, 2006

Şekerpare


Malzemeler;
Hamuru için;
- 7 fincan un
- 2 fincan toz şeker
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 fincan erimiş ılık margarin (margarin eridikten sonraki ölçü)
- 20 adet badem

Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- limon suyu

Hazırlanışı;
Bir tencereye 3 bardak şeker ve suyu ilave edip yoğunlaşıncaya kadar kaynatın, ocaktan almadan önce bir kaç damla limon sıkın ve bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta yumurta, şeker ve erimiş margarini bir kabın içinde karıştırın.Un ve kabartma tozunu ilave edip hamur yapın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassılaştırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Üzerine birer adet badem koyun. 175 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca hamurlar sıcakken şerbetini dökün. Hamur sıcak şerbet soğuk olacak..Afiyet olsun!

Şekerpare için ne söylenebilirki tatlı işte :)
(tarif yine Emel'den, teşekkürler canım.)

5 yorum:

Anonimus Aynur dedi ki...

Efet tatli iste,yense de olur yenmese de:ppp

Sekerparem:)ellerine saglik,mucuukksss...

vildan dedi ki...

:)) mucuks

emel dedi ki...

Gerçekten harika görünüyorlar vildancım ellerine sağlık

vildan dedi ki...

emel tarif için tekrar teşekkürler canım :)

yemek tarifleri dedi ki...

harika tarif. tebrikler.