Cuma, Aralık 15, 2006

ye #17 "Kabakgiller" ilk 10 durak..

Öncelikle etkinliğe gösterilen ilgiden çok memnun kaldığımı belirtmeliyim. Müthiş tarifler gelmeye başladı daha konuyu ilk belirttiğim günden beri, hala da devam ediyor. Sözü fazla uzatmadan tariflere geçiyorum.


İlk durağımız Malezya/Kuala Lumpur'dan Ayşenur'un mutfağı. Bize ne tatlı ne de tuzlu olan balkabaklı gözleme denebilecek "Hinkalş" tarifini veriyor Ayşenur.. Çok şık bir sunumla çektiği fotoğraf insanın ağzını sulandıracak cinsten :) teşekkürler Ayşenur..

Sırada Avustralya/Melbourne'den Ceviz var. Ceviz bizlere "kabak turşusu" tarifi vermiş. Bu turşu bulunduğu şehirde daha evvel sıkça rastladığı ve yedikten sonra hayran olduğu bir tad, uğraşları sonucu tarifi bulmuş ve bizimle de paylaşmış.. Bu ilginç turşu tarifi için teşekkürler Ceviz..

Şimdi ülkemizdeyiz, Ankara'dan sevgili Yelda bize çok emek harcayarak yaptığı "kabak tatlısı ve kireçte kabak" tarifini veriyor. Ellerine sağlık Yelda, bu kadar zahmet etmişsin ama fotoğrafından anlaşıldığı kadarıyla değmiş..

Almanya'nın Hamburg şehrinde yaşayan Seval, etkinliğimize "Kabak Kavurma" ile katılıyor.. Servisi yoğurtla yapılan kabak kavurmanın da tarifini aldıktan ve Seval'e teşekkür ettikten sonra farklı bir durağa gidiyoruz..

Amerika/San Diego'dan Kabaklı Karides'in tarifini bizlerle paylaşan Tuba. Muhteşem görünen bu leziz yemeğin tarifini de aldıktan sonra Tuba'ya teşekkür edip, diğer durağımıza geçiyoruz..

Sırada İzmir'den Nermin'in "Nohutlu Kabak Tatlısı" var. Kabak tatlısı tariflerini çokça bekliyordum ama nohutlusunu hiç ummuyordum, gayet şık ve tadının da enfes olduğuna inandığım bu tarifi ziyaret etmekte fayda var..

Şu fotoğrafın albenisine bakar mısınız? Gördüğüm ilk andan itibaren canım bu kurabiyeden istemeye başladı, hatta kalkıp kurabiye, bisküvi ne var diye mutfağa baktım ama yerini tutmadı. Denemek için can attığım bu "Baharatlı Kabaklı Kurabiye" tarifini bize Gaziantep'ten Rabia göndermiş. Bebeği ile mutfakta zaman harcamaktan hoşlanan Rabia'ya teşekkürler..

Blogu olmayan ama etkinliğimize "Kabak adamlar" tarifiyle İstanbul'dan katılan Yasemin şöyle diyor; aslında bu bildiğimiz mücver ama çocuklar bu şekilde hazırlanınca yiyorlar, tecrübeyle sabittir. :) Teşekkürler Yasemin..

Küçük Kabak Adamlar
Malzemeler;
4 adet orta boy kabak(rendelenmiş)
2 corba kaşığı un
biraz tuz
1 yumurta
dere otu ve biraz maydonoz
kızartmak için ayçiçek yagı
isterseniz bir küçük soğanı da rendeleyebilirsiniz.
Hazırlanışı;
tüm malzeme karıştırılıp, birer kaşık kızartma yağına bırakıp alt üst kızartalım. üzerine ben kasar peynirinden göz yaptım, adına da "küçük kabak adamlar" dedik oglumla :)))

Amerika/Salt Lake City'den hülyaları hiç bitmeyen Hülya, bulunduğu bölgeye has bir kabağı güveç gibi kullanıp bizlere bir tatlı hazırlamış. Tarifin bir ismi yoktu ama şöyle olabilir belki "Kabak Güvecinde Tatlı Hülyalar :)".. Teşekkürler Hülya ;)

Ankara'dan Sevda "Çikolatalı Balkabağı Mantarları" hazırlamış, görüntüsü mükemmel. Alışveriş konusunda biraz zorluk yaşamış ama sonuç harika, bebeğinden kalan zamanında bu güzel tadı bizlerle paylaştığın için teşekkürler Sevda..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Canim, yoruyoruz seni, ellerine saglik, zamanina bereket diliyorum..
Ama harika bir konu secmissin, daha simdiden neler gorduk. Yalniz kabakli karidesin linkine ulasamiyoruz, onuda duzeltirsen harika olacak.

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Hersey cok güzel mükemmel ellerine saglik. Yoruluyorsun ama güzel yorgunluk bence. Memleketime selamlar Sonia...

(Beta-Bloggerlere yorum yazamiyoruz) bir bilen nasil yazacagimizi aciklasa...

Adsız dedi ki...

merhaba
etkinlik cok güzel,verimli,ben bukadar cesit kabak tarifi bilmiyordum,tesekkürler
yaspek(yasemin)

vildan dedi ki...

sağolun arkadaşlar.. bebelerden ancak geceleri zaman buluyorumlinkleri toplama işine. yelda uyarın için teşekkürler.. sonia seniçok zorlubir iş bekliyor hazırlıklıol;) teşekkürler yasemin..