Pazar, Aralık 17, 2006

ye#17 Kabakgiller altıncı on durak..


Bu sefer gezimize Berlin'den başlıyoruz. Serap'ın hazırladığı yemeğin adı "Kabak Beğendili Piliç Sote".. Ellerine sağlık Serap, çok teşekkürler..


İstanbul'a Tatlıkeyif'ten Selen'in börek tarifine bakıyoruz. Şile'de, genelde bayramlarda yapılan geleneksel diyebileceği bir börek tarif etmiş bizlere Selen. Zahmetli gibi görünen ama tadından şüphe etmeyeceğimiz bu "Köy Kabaklı Börek" için ellerine sağlık, teşekkürler Selen..

Siz hiç "Kabak Çiçeği Dolması" gördünüz mü? Muhakkak göreniniz, yapanınız vardır ama ben ilk kez görüyorum. Bana ilginç gelen bu yemeğin tarifini, Ankara'dan etkinliklere ilk kez katılan İpek vermiş. Ellerine sağlık İpek, çok teşekkürler..

Yine Ankara'dayız ve yine müthiş bir pasta.. Aç karnına link toplamaktan men edeceğim kendimi, al benisi yüksek "Balkabaklı Pasta" tarifini bizlerle paylaşan Hatice'ye emekleri için çok teşekkürler..

Döndük İstanbul'a.. Küçük mutfağından seslenen Tuğçe'nin hazırladığı tarif "Peynirli Kabak Mezesi".. Pratik ve çok malzeme gerektirmediğini söyleyen Tuğçe'ye çok teşekkürler..

İstanbul'dan Hülya'nın hazırladığı "Balkabaklı Tart" da muhteşem görünüyor.. Ellerine sağlık Hülya, çok çok teşekkürler bizimle bu güzel lezzeti paylaştığın için..

Ankara'dan E.G.S. diyeyim çünkü üç arkadaş hazırlıyormuşlar bloglarını ve sadece bana mail gönderen Emel'in ismi var. İlk kez bir etkinliğe katıldıklarını söylüyorlar, nefis bir pasta eşliğinde.. Çok uğraşıldığı belli bu "Balkabaklı Yaşpasta" ile ama gördüğüm kadarıyla değmiş hanımlar.. Teşekkürler..

İstanbul'dan Derya'da iki ayrı tadla katılıyor "Kabak Tatlısı ve Pastası".. Bu lezzetleri bizimle paylaştığın için çok teşekkürler Derya..

Şimdi Hollanda'dan okuyucu olarak bir tarifle etkinliğimize katılan Hatice'de sıra.. Hatice bizlere "Kabak Muhallebisi" tarifi göndermiş. Teşekkürler..

Kabak Muhallebisi

Malzemeler:
Kabak
Seker (kabagin nekadar tatli olmasina bagli)
2/3 subardagi pirinc
Sut
Su
bir tutam tuz


Yapilisi:
Kabaklar kup kup dogranilir. Biraz su, sut, bir tutam tuz ve islatilmis pirinc ile ocağa koyulur ve kaynamaya birakilir. pirinc ve kabak yumusadiginda el blender yardimiyla muhallebi haline getirilir seker ilave edilir, sicakken kuplara koyulur ve sogutmaya birakilir. Affiyet Olsun:)

Yine Hollanda'dan Ayşegül'le altıncı durağımızın sonuna geldik.. Ayşegül'ün yemeği "Kabak Bayıldı".. Bu lezzet için teşekkürler Ayşegül..

Hiç yorum yok: