Pazar, Aralık 17, 2006

ye#17 Kabakgiller beşinci on durak..

Beşinci 'on' durağa İstanbul'dan Pınar'ın Kulübesi'nden başlıyoruz. Pınar'da döktürenlerden, tam dört tarif hazırlamış.. "Kabaklı Cevizli Kek", "Kabak Tatlısı", "Kabak Burma"ve "Zeytinyağlı Kabak".. Pınarçok zahmetettiğin belli ama değmiş. Ellerine sağlık, çok teşekkürler..

Ankara’dan Begüm bize “Balkabaklı Kek” tarifini veriyor.. Ben bu etkinlik için konu ararken ve de kabakgillerde karar kıldığımda en çok gelecek kek tarifleri için heyecanlanmıştım. Bu nefis tad için Begüm’e çok teşekkürler..

Diyalog yemekleri adını verdiği yemek günlüğünden Süheyla bizlere çok şık, kelebek desenli tenceresinde “Kurutulmuş Kabak Dolmasını” sunmuş.. Sunulan kabın deseni özellikle dikkatimi çekti çünkü yakın zamanda bu desenden bir fincan takımı bakmıştım, diğer aksesuarları da hiç fena değilmiş..:) Teşekkürler Süheyla..

Ankara’dayız.. Mordeniz’den Hesna’nın hazırladığı “Sütlü Kabak Tatlısı”nı görünce, bu etkinlik için kendi hazırladığım tarifi henüz eklemediğim aklıma geldi. Ben de bu tatlıya benzer bir tatlı yapmıştım, umarım link derleme işini bitiririm ve geç de olsa bu etkinliğe ben de katılabilirim.. Teşekkürler Hesna..

Şimdi çok uzaklara Kanada/Toronto’da yaşayan Hanife’nin mutfağına konuk oluyoruz.. Bizlere hazırladığı ilk tarif “Çökelekli Kabak Dolması”, meze veya ana yemeğin yanında garnitür olarak sunabileceğimiz bu yemeğin dışında, babasının çok sevdiği “Peygamber Aşı”ını sunmuş bizlere. Ellerine sağlık Hanife, teşekkürler..

Kızlarımdan birinin adaşı olan Defne’nin annesi Nükhet’e konuğuz. Nükhet Dubai’de yaşıyor, bizlere fotoğraflı aşamalarıyla anlattığı yemeğinin ismi “Fırında Kabak”. Çok teşekkürler Nükhet..

Ülke ülke geziyoruz, sırada İsviçe’den Dilek var.. Mikrodalga fırın kabağı diye adlandırılan minicik bir kabaktan çok pratik bir tarif sunmuş bizlere.. Şirinliğinden dolayı mutfağında süs olarak kullandığı bu kabağı, etkinliğimiz için feda ettiğin için ayrıca teşekkürler Dilek:) ellerine sağlık..

İstanbul'dan Zuhal çok güzel süslediği "Yeşil Kabaklı Kekten Doğumgünü Pastası" adını verdiği pastasıyla etkinliğimize renk kattı. Fotoğraflarıyla aşama aşama anlattığı pastasının yanısıra blogunda çok güzel hazırlanmış başka pastalara da rastlamak mümkün. Ellerine sağlık Zuhal, teşekkürler..

Yine harika bir pastayla devam ediyoruz. Mandalina ve Narla süslenmiş bu "Kabaklı Pasta"yı Kanada'da yaşayan dört çocuk annesi Asya hazırlamış. Ellerine sağlık Asya, teşekkürler..

Tekrar İstanbuldayız.. Beşinci 'on' durağın sonunda bizi ağırlayan Özlem, hazırladığı tarif ise "Kabaklı Gelin" adındaki pasta.. Gayet şık görünen bu pasta tarifi için Özlem'e teşekkürler..

1 yorum:

dantelistan dedi ki...

merhaba blogunuza tesadüf yolum düşdü ve vaktimin yettiği kadar biraz gezdim sıcacık hayat dolu bir blogla karşılaştım ve yorumu hak ettiğini düşündün yüreğinize ellerinize sağlık