Pazar, Aralık 17, 2006

ye#17 Kabakgiller yedinci on durak..

Yedinci 'on' duraktan devam..

Şimdi bir hemşehrim var sırada, Bursa'dan katılan Emine.. Emine'nin bizler için hazırlamış olduğu "Kabaklı Pay" fotoğrafında şahane görünüyor. Emeğine, ellerine sağlık Emine, çok teşekkürler..

Ankara'ya Defne'nin mutfağına geçiyoruz.. Hazırladığı "Kabak Dolması" gerçekten gözlere şenlik, eminim tadıda güzeldir. Çok teşekkürler Defne..

Sıra geldi gerçek hemşoma:) her ne kadar Bursa'dan katılan arkadaşlar için hemşehrim dediysem de, aslen Bandırma'lı olduğumdan ve "Kabak Tatlısı"nın sahibi Emel'de Bandırma'dan katıldığından böyle dedim. Emel aynı zamanda kardeşimin sınıf arkadaşı. Teşekkürler Emel'ciğim, ellerine sağlık..

İstanbul'dan Özlem'e konuğuz şimdi. Pasta ağırlıklı blogunda bizler için hazırladığı tarif "Fırında Akdeniz Usulü Kabak"..Ellerine sağlık Özlem, teşekkürler..

Hala İstanbul'dayız. Çilek bizler için kendisi de bir blogger olan Tijen İnaltong'un Her Güne Bir Yemek kitabından, "Negerek Böreği"ni hazırlamış. Çok teşekkürler Çilek..

Tijen İnaltong(Mutfakta Zen) demişken, bizler için blogunda yayınladığı tariflere ve kabaklı bilgilere bir göz atmanızı tavsiye ediyorum. Lezzet dergisi benim de sıkça aldığım bir dergidir Tijen ay olarak dergiyle benim aynı konuyu seçmişolmam güzel tesadüf sahiden de:) Emeğine sağlık, teşekkürler..

İstanbul'a Yeliz'in cafesine davetliyiz şimdi.. Kendi özgün tarifi olan "Kabak Sevdim"e ismini de kendisi vermiş. Bizim de seveceğimizi ve denememizi öneriyor.. Çok teşekkürler Yeliz..

İşte nefis bir pasta daha. Kekevi'nden Ayşenur'un hazırladığı "Balkabaklı Pasta"yı mutlaka görün vedeneyin derim. Çok leziz görünüyor Ayşenur, ellerine sağlık, teşekkürler..

Yine çok uzaklara Amerika/Ohio'ya gidiyoruz. Bizi karşılayan Lama bakın blogunda neler yazmış;
Bu etkinlik benim icin cok onemli cunku:
--17 sayisini severim :)
...... devamını orada okuyun :)
gelelim tariflere, "Yeşil Sarı Kabak Dolması"nı da okuluna ithaf etmiş, diğer tarifin adı ise "Yeşil Sarı Kabak Salatası". Ellerin dert görmesin Lama, teşekkürler :)

Onuncu durağımız Güloş'un annesinin mutfağı oluyor. Pratik bir "Kabak Salata"sıyla etkinliğimize katılan Hacer'e teşekkürler..

Hiç yorum yok: