Pazar, Kasım 06, 2005

Düğün Çorbası (Şehriyeli Çorba)



Düğün Çorbası (Şehriyeli Çorba)

Malzemeler;
- 200 gr. kıyma
- 3 domates
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 limon
- 1 yumurta sarısı

Hazırlanışı;
Kıyma yağda çok sertleşmeyecek şekilde kavrulur, üzerine rendelenmiş domatesler eklenir. 1-2 dakika daha karıştırıldıktan sonra üzerine kaynar su eklenir, arpa şehriye birbirine yapışmayacak şekilde yavaş yavaş suya eklenir bu arada devamlı karıştırılır. Önce yüksek ateşte karıştırarak daha sonra kısık ateşte tencere kapağı yarım kapatılarak pişirilir. Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyu çırpılır, çorbadan 1 kepçe bu karışıma azar azar karıştırılarak ilave edilir, sonra bu karışım çorbaya konur.

Afiyet Olsun..

Bu çorbayı annem bize çok yapardı, şimdi bende çocuklarıma yapıyorum, bizde çok severek tüketiyoruz. Ben düğün çorbası olarak bilirim bunu ama genelde şehriyeli çorba deniyormuş! bunu da yeni öğrendim. Denemenizi tavsiye ederim ;)

8 yorum:

Nur dedi ki...

mmmmm.. mis gibi bir corba:)) hemen yarin yapiim cocuklara..

Vildocuum sayfan süpper olmus ellerine saglik :) Devamini bekliyoruz ifinim :))

vildan dedi ki...

teşekkür ederim nurcum, yaptıktan sonraki fikrini de yaz lütfen ;)

Adsız dedi ki...

vaaay vilicim en sevdigim corbayi yapmissin .Uzun zamandir yapmiyordum bende aklima dusurdun simdi .Hazirda biri yapsada iciversek simdi:(

vildan dedi ki...

hahaha aynur ex-çorba diye değiştiriversem mi adını acaba :)) ikizleri senin yerine öptüm.. bi de evet her seferinde alfabeyi hatırlatıyoruz :)

Adsız dedi ki...

Ben var ya ben,harbi beceriksizim yaa:)))Az once yaptim çorbayi.Kuçuk bir tencereye yaptim,olçuler az yani.Ama salak ben limonu azaltmayi unutmusum.Koskoca 1 limonu,ufacik tencereye bosaltirsan nolur,acayip eksi bisi olur:))Gribe karsi bire bir:))tavsiye ederim...tadi yine de guzel ama:ppp

vildan dedi ki...

aynur :)))

Adsız dedi ki...

ehuehu:))
Bu sefer basardim,goruntu,kivam ve lezzet suppper oldu,mucukslarrr marifetlim kiymetlim:))

vildan dedi ki...

tebrikler anonimoscum aynurcum. mucukslar benden :)