Pazar, Kasım 13, 2005

Haşhaşlı Limonlu Top Kek



Malzemeler;
- 200 gr. margarin
- 3 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı haşhaş
- 2 adet limon kabuğu (taze limon kullanırsanız 2, eski limonun kabuğu kalın olduğundan 1 tane kullanmak kafi)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin

Hazırlanışı;
Derin bir kasenin içinde oda sıcaklığında yumuşamış margarini, yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Harç krema kıvamına gelince içine haşhaşı, limon kabuğu rendesini, yoğurdu, şekerli vanilini ilave edip iyice karıştırın. En son olarak unu, kabartma tozu ile karıştırıp eleyerek ilave edip çırpın. Kek harcını margarin ile yağlanmış top kek kalıplarına yoksa normal kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 185 C'lik fırında 35-40 dakika kadar pişirip, soğuduktan sonra servis edin.. Afiyet Olsun!


Tarif Becel'in "sağlıklı yaşam ipuçları ve yemek tarifleri" kitapçığından. Oradaki tarifte yoğurt yağsız, şeker esmer şeker olmalı diyor, dilerseniz öyle de deneyebilirsiniz, benim kullandığım malzemeler yukarıdaki gibi..

Tadı, limon kokusu yerken insana mutluluk veriyor. Bu keki yaparken mikserimin motoru yine arızalandı ve elle çırptım yine de güzel kabardı. Henüz kızlarda yatmamıştı ve defalarca harcı karıştırma kabında bırakıp kızlarla ilgilenmek zorunda kaldım, yine de üzmedi beni istediğim kıvamda oldu sağolsun :) .. Deneyin pişman olmayacaksınız ;)

11 yorum:

bujene dedi ki...

ellerine sağlık vildo, harika görünüyor. tokum ama ekranın karşısında ağzım sulandı :)) en yakın zamanda deneyeceğimdir.

vildan dedi ki...

dene pişman olmayacaksındır. :)

Adsız dedi ki...

Marifet teyze,mutfakta geçirdiğin ivedi dakikaların sonucu bunlarsa,şööle geniiş geniş vakit geçirsen kimbilir neler çıkar ortaya:)ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar...

vildan dedi ki...

dido o sen misen? :)
e boşuna koymadık herhalde marifet adını :Pp (seni gördüğüme sevindim ayrıcana)

Adsız dedi ki...

Efet benim,artık sayfalarını takipteyim 10 parmağında 10 marifet teyze:P

vildan dedi ki...

taam hep gel ;)

ARZU dedi ki...

Vildancım ne güzel bir görüntü bu kalpli kalpli:) Yemede yanında yat diyor...

vildan dedi ki...

ben bu kalpli kalıbı migrostan aldım arzu, pek sevimli. beraber yatmıyoz ama az ölçekli tariflerde baya işe yarıyor ;)

Sibel dedi ki...

Vildan, bu aralar elimde bitirmem gereken bolca haşhaş var, habire haşhaşlı bişeyler pişiriyorum:) Dün akşam da senin bu şirin keklerini yaptım. Hem de nasıl acele yaptım sorma! O kadar acele edince (sinemaya yetişecektik) pek iyi bir sonuç da ummuyordum açıkçası ama az önce çayımla birini yedim, vallahi nefis olmuş!

vildan dedi ki...

afiyet olsun sibelcim, çok sevindim :)

yemek tarifleri dedi ki...

harika tarif. tebrikler.