Cumartesi, Kasım 26, 2005

Pratik Kek

Malzemeler;
- 175 gr. tereyağ veya margarin
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 tam 1/2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
- Yarım çay bardağı pudra şekeri (üzeri için)

Hazırlanışı;
Derin bir kasenin içine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ya da margarini, yumurtaları ve şekeri koyup bir çırpıcı veya mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın.. Sütü ve vanilyayı karışıma ekleyip karıştırmaya devam edin. Bir süzgeç yardımı ile eleyerek unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. En son içine portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırdıktan sonra kek harcını yağladığınız kek kalıbına alıp daha önceden 185 C'ye ısıttığınız fırında 30-35 dakika pişirin.

Pişen keki, kalıbında 5 dakika soğutup servis tabağına ters çevirin. Üzerine bir süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet Olsun!

Dedim ya mutfakta geçirdiğim ivedi dakikalar diye, bu pratik kek için hazırlama süresi en fazla 10 dk ve fırına verdikten sonra bi gidip arada 'noldu?' diye bakmanız kafi.. Portakal devreye girince tadı çok güzel oluyor zaten ve tarife tam uyarsanız kabarması ve görüntüsü de çok hoş oluyor.. Bu arada bu tarifte Becel'in tariflerinden.. Kolay gelsin.



5 yorum:

Adsız dedi ki...

Goruntu harika,tadida oyledir eminim.Ben kek pek sevmem,içinde iri iri bisiler olmasi lazim birazcik yiyebilmem için,elma,havuç,ceviz,v.s... gibi:))

mucukslarrr...

dipçiknotu;marifet teyze olali,kuzucuklarimin sayfasini,sitesini ihmal ettin gibi geliyo bana,yaniliyorumdur umarim:pppEn azindan kuru kuru kek resmi koyacagina,minnoslar kek yerkenki resimlerini koy,boooo:))

vildan dedi ki...

sen içine ceviz de ekleyebilirsin aynurcum, no porplem yani :)

kuzuların sayfasına gelince 2-3 güne kadar döncem ben oraya :), hep aklımda yani..

Unknown dedi ki...

bu kek kalıbı hangi markanın ?

Unknown dedi ki...

bu kek kalıbını nasıl edinebilirim ?

yemek tarifleri dedi ki...

harika tarif. tebrikler.