Malzemeler;
(10 adet tosba için)
- 5 adet parmak sosis
- 5 adet milföy hamuru
- 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı;
Milföy hamurları buzluktan çıktığında forma gelecek şekilde oda sıcaklığında bekletilir. Kenarından 1 cm.lik bir pay kesilip çıkarılır ve kalan büyük parça uzunlamasına ortadan ikiye kesip ayrılır. Bu her hamur için uygulanır. Çıkarttığımız 1'er santimlik şeritleri de değerlendireceğiz atılmaması iyi olur.
Başka bir yerde parmak sosisleri önce ortadan ikiye ayırın, sonra her bir parçayı uzunlamasına 3'e bölün ve milföy hamurlarının içine koyup sarın, çıkarttığımız 1'er santimlik şeritleride üçünü yanyana getirerek içlerine sosisleri aynı şekilde dizip katlayabiliriz (bunun için sosis adetimizi fazlalaştırmamız gerekecek).. Yağlanmış tepsiye dizip üstlerine yumurta sarısı sürün, önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun!
Bu tarif görüldüğü üzere çok çok kolay.. Pazar günleri pazartesiyi karşıladığı için pek sevilmez ama vazgeçilmezi sabah kahvaltılarıdır. Böyle bir pazar kahvaltısında çok pratik olan bu "tosba"yı deneyin pişman olmayacaksınız ;)..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Süper olmuş uğraştığına değmiş.Tarifini de yaz ama.
vildan, blog süper görünüyor. beyaz çok yakışmış ellerine sağlık. ayrıca tosba da tam yeme de yanında yat.. mmmm... tarif bekliyoz burda :))
vildan blogun yeni halini çok beğendim hayırlı olsun bol bol yemek tarifleriyle dolsun:))
Wauuwww yenilenmisiz:))
Acayip kolaymis:)Sosis,ketçap ve kasar rendesi karisimi da çok yakisiyor milfoye soylim:))
Seritleri napcaz peki,sen atmadiysan nereye koydun:))
mucuks...
tarif tamamdır ;)
bujene, arzu mercü ;)
valla gözünden hiç bişi kaçmıyo aynurcum :) ekledim şeritleri ne yapacağımızı tarife :))
canım arkadaşım nihayet yani. Her şey süper olmuş, ellerine sağlık. Cumartesi gelebilirim. Menüde ne var acaba. Rahime
sağolasın rahime.. ben cevabı yazana kadar sen gelip gittin. dönüşe menüyü nasıl bulduğunu sen yazarsın ;)
Yorum Gönder