Çarşamba, Mart 08, 2006

Elmalı Kek ve bir Meze "Sizin Tarifleriniz"

"Sizin tarifleriniz"de şimdi de Avusturya'dan İlknur'un iki tarifine yer vermek istiyorum. Oldukça lezzetli ve pratik görünen bu tarifler umarım işinize yarar. İlknur'a teşekkürler..

ELMALI KEK

Malzemeler;
- 3 adet orta boy elma
- 2 yumurta
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- tarçın ( miktarı ağız tadınıza göre ama fazla koyunca iyi olmuyor)

Hazırlanışı;
Elmaları zar gibi doğrayın. Yumurtaları ve şekeri bir kapta iyice çırpın. İçine elmaları, cevizi ve tarçını ilave edin. Tahta kaşıkla biraz karıştırın (fazla ezmeden) unu ilave edip bir kere daha alt üst edin. Yağlanmış bir kalıba döküp önceden ısıtılmış 170 ° de pişirin. İyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.

Sıcakken çıkarırsanız parçalanır. Kek kalıbı kullanırsanız (ortada delik olmayanlarından) daha kolay çıkıyor. Yağladıktan sonra un serperseniz kalıba daha da kolay çıkıyor. Afiyet Olsun!


MEZE

Malzemeler;
- 1/2 kg patates
- 5 adet havuç (orta boy)
- 1,5 kâse süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak ( isteğe göre)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik, pul biber (isteğe göre)
- 5 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1/2 limon

Hazırlanışı;
Patatesleri yıkayıp (ister soyup ister kabuklu) düdüklü tencerede 5 dk. pişirin. Havuçları soyup 3 dk. düdüklü tencerede pişirin.

Derin bir kap içine patatesleri ve havucu rendeleyin. 1 çorba kaşığı zeytinyağını, tuz, kırmızı toz biber kekik vs. baharatları atin ( ağız tadınıza göre). İyice harmanlayın. Hafif bir mayhoşluk verecek şekilde limonu gezdirin üstünde. Yeniden bir karıştırıp servis kabına koyun. Kenarda soğumaya bırakın.

Süzme yoğurdu, sarımsakları iyice dövdükten sonra tuzla karıştırın. Ufak bir tavada 5 çorba kaşığı sıvı yağı iyice kızdırdıktan sonra kırmızı toz biberi atıp yakin.

Hazırladığınız yoğurt sosunu bir tarafta soğumaya bıraktığınız patates-havuç rendesinin üstüne yayın. 1–2 saat buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman kırmızı sosu üstüne gezdirip ortasına da bir nane yaprağı koyup servis yapın. Afiyet olsun!

8 yorum:

Adsız dedi ki...

eline sağlık ilknurcum.:)

Adsız dedi ki...

AFIYET OLSUN CANIM TSK
ILKNUR

Adsız dedi ki...

Ilknur ellerine saglik canimcim :))

Bu meze harika oluyor,Ilknur bana son geldiginde yapmisti afiyetle yemistik :)) Böylece bana gelen misafiri Mutfaga tikip yemek yaptirdigimda ortaya cikti ama olsun :))

Bi daha geldiginde kek'i de yaptirim bari :))))

Adsız dedi ki...

Hiii Ilknur`a bak meshur olmus haberimiz yok:)))))Yazip yollayanin da,yayinlayanin da,ellerine saglik,amin:))))

Sakis kisss,ben biliyom da onun için gelmiyom sana yaa:p,aç kaliriz anacim aç,ben sizde mutfaga girersem:))))))

mucukslar....

vildan dedi ki...

ilknur bu yemek fotolarını bana 5 ay önce filan gönderdi ama tariflerini alana kadar epey uğraştım (işleri yoğundu), sağolsun ilknur'cum :)

sakiş senin ev hanımlığın, aynur senin de tembelliğin gün geçtikçe belli oluyo :P:P:))

önemli bir not, bana elmalı kekte yağı yazmayı unuttunuz mu diye bir soru geldi, hayır bu kek yağsız oluyor, bu sebeple çok hafif..

Adsız dedi ki...

AY SAKIS IMM KIZ BEN SOYLEMEDIM HIC BI YERDE SEN KENDINI NIYE ACIGA VERIYONKI :))YAPARIMDA AMA SEN BANA GELDIGINDE :))

SAOL AYNURUMM IMZALI RESIM ISTERMISIN hehehehe :)
BAK SIMDI UTANDIM VILDANIM KIZ O KADAR OLMUSMUU DOGRU YA RAMAZANDA CEKILMISTI O FOTOLAR :)
BAK NASIL UTANDIM SIMCIK :-)

Adsız dedi ki...

BAK ISIMSIZ OLAN BENIM :)

yemek tarifleri dedi ki...

harika tarif. tebrikler.