Salı, Mart 21, 2006

Peynirli Puf Poğaça


Malzemeler;
- 125 gr. margarin (oda sıcaklığında)
- 150 gr. beyaz peynir
- 1 yumurta (akı hamur için, sarısı üstü için)
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un ( yaklaşık 1,5-2 su bardağı)
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 tutam tuz (isteğe bağlı)

Hazırlanışı;
Margarin, beyaz peynir ve yumurta akını büyükçe bir kapta karıştırın, isterseniz tuzuda ekleyin (peyniriniz tuzluysa gerek yok). Üzerine unu kabartma tozuyla eleyerek yavaş yavaş ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin ve yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, kırmızı toz biber serpin. Fırınınızı 190 C'ye ısıtın, ısındıktan sonra tepsiyi sürün ve maksimum 15 dakika poğaçaları pişirin (15 dk.dan fazla kalmasın sertleşir, üzerinin kızarmasını beklemeyin). Tepsiyi fırından aldıktan sonra üzerini bir bezle örtüp 5 dakika dinlendirin. Peynirli puf poğaçalarınız hazır. Afiyet Olsun!

Dünyanın en kolay peynirli poğaçasını iftiharla sunarım efendim. Hazırlaması 5 dk. pişmesi 15 dk. ani bastıran misafire, ani girilen hamur işi krizine birebir.. Tarif yine Emel'den, eyvallah Emel'ciğim büyüksün :)

14 yorum:

ARZU dedi ki...

Valla şimdi olsa şöyle sıcak sıcak ne güzel olurdu. Yanında da çay...Eline sağlık vildancım

Adsız dedi ki...

Tebrikler Vildan`im iki cocukla her gun degisik bir seyler yapmayi basariyorsun.Birde sana birsey sorucam risotto yaptin mi hic.Ya ben acayip seviyorum biryerde buldum tarif deniycem bakalim mantarli falan.Eger bildigin bir guzel tarif varsa yaparsan paylas bizimle.Buda benden istek tarif ,Italya dolaylarindan :))

Nur dedi ki...

Ben bunu hemen denedim. Pek sabirsiz oldugum icin yapilisini yeterince okumamisim:) Kirmizi toz biberi üzerine ekmek yerine hamura ekleyince turuncu pogacalarim oldu tabii :-)) Ama cok güzeldi, az zamanda büyük is:) Herkese tavsiye ederim. Vildanciim mucukkss..:-))

vildan dedi ki...

sağol arzucum.

risotto denemedim dilek ama hazır olanlarından alıp şu 5 dk. da hazırlananlarından alıp denemiştim pek hoşuma gitmemişti. emin değilim ama sanki www.evcini.com da görmüştüm bir bak istersen.

nurcum benden mucuks

Adsız dedi ki...

vildancım kesinlikle kolay olduğuna katılıyorum gözü kapalı yapılacak türden,bi o kadar da lezzetli benim favorim senin de ellerine sağlık bir harikasın öptüm kocamaaaaaaan.

vildan dedi ki...

teşekkürler emelcim. :)
bende öpüyorum..

bujene dedi ki...

gerçekten çok kolay bir tarif, yemeği yaparken 5 dk.da bunu da aradan çıkarttım. tepsim küçüktü 2 postada atmak zorunda kaldım. 2. posta biraz sert oldu :)) biraz fazla durdu fırında, ondan galiba. kurabiye niyetine yiyoruz artık ;) ama tadı çok güzel...

vildan dedi ki...

- afiyet olsun bucen :)

vildan dedi ki...

saynurcum ben teşekkür ederim, deneyip görüşünü bildirdiğin için. öpüyorum öykücüğü :)

sibel dedi ki...

güzelim ellerine sağlık

bugün Handenin süpriz günüydü,güzel pogaçalardan yaptım,herkes tarifiyle beraber bir daha isteriz dedi.

teşekkür ederiz teyzesi

sibel

Adsız dedi ki...

tarifleriniz çok güzel hem ıspanaklı böregi hemde peynirli pogaçayı dün yaptım tam kıvamı tuttu. her şey ölçüsüne uyuyor teşekkürler.ben hamur işlerinde un miktarını ayarlayamam .sizin tariflerinizin en begendiğim yanı un ölçüsü vermeniz.çok teşekkürler ellerinize saglık

Adsız dedi ki...

btarifleriniz çok güzel

yemek tarifleri dedi ki...

harika tarif. tebrikler.

Zeynepinnotdefteri dedi ki...

Paylaşım için teşekkürler, gerçekten çok pratik , pazar günü yaptım, herkes çok bayıldı :) Zeytinlisini deniyecem bi daha ki sefer ..
http://uckadinucmoda.blogspot.com/2012/03/marifet-teyzeden-peynirli-kolay-pogaca.html