Salı, Aralık 19, 2006

Bir Öneri

Üçüncü "on"a geçmeden evvel bir proje önerisi..
Bizim Fındık Çocukları yazarlarından ya da derleyicilerinden diyeyim Oya, kabak tariflerinin toplanıp tıpkı "Finduk Zamani" etkinliğinde olduğu gibi kitaplaştıralım diye bir öneride bulundu. Fındık üreticisine destek amaçlı ortaya çıkan bu proje yanıbaşında ihtiyaç sahiplerine geliri aktarılarak bir güzel işe daha imza atmıştı..

Kabak tariflerinde de gerçekleştirilebilinirse tüm geliri ihtiyaç sahibi okul/çocuklara verilmesi planlanan bu öneri için sizlerinde düşüncelerini almak isteriz. Ne dersiniz, sizlerin tariflerinden oluşan bu "Kabakgiller" arşivi bir kitap olarak hazırlansın mı?

37 yorum:

Adsız dedi ki...

Böyle hayırlı bir iş için neden olmasın.

Kendi icadım olan bir yemeğin kitapta yer alması beni çok mutlu eder :)

Adsız dedi ki...

kesinlikle evet...

Adsız dedi ki...

Tabiki neden olmasın...

Tijen dedi ki...

sevgili vildan,
olabilir elbet ancak ben arkadaslarin önce rahmetli mestan yapici hocanin çok kapsamli kabak yemekleri kitabini görmelerini dilerim.
sevgiler,
tijen
(derseniz ki bütün etkinliklerde yer alan tarifleri toplayip bir kitap yapalim o bana daha anlamli gelir.)

Oya Kayacan dedi ki...

Sağol Vildan bu çağrıyı yaptığın için. Fındık kitabı hazır aşağı yukarı. İlk kitabımız olduğundan, haliyle çok acemi bir başlangıç oldu. Bazı sorunlar, fotoğraflar ve ölçüler mesela, çüzümlenmeyi bekliyor. İnşallah yakında toparlar basılırız artık. (Oğlak Yayınları)

Kabak kitabını çok istiyordum. Sen bir nevi imdada yetiştin!!! Bu etkinlik, şimdiye kadar yapılan hayli kabak yemeğimiz ve belki de bazı ilavelerle ile çok güzel bir kitaba kavuşabiliriz.
Arkadaşlarımız sadece yakında belirteceğim ölçü sistemini kullanmalarını rica edeceğim. Her tarife fotoğraf koyamasak da (elimizde kaliteli fotoğraf maalesef çok az), kaliteli ve yüksek çözünürlükte fotoğrafları olanların boyutlarını küçültmeden göndermelerini istiyorum lütfen.

Bloggerların azmiyle kitap yayını işimizi sürdürüp, bir fakir kardeş okulu, sonra belki de başkalarını sevindirebilecek mali güce kavuşuruz.

Şimdilik bütün kabak katılımcılarını kutluyorum. Hızlı bir göz attım, her şey çok güzel.

Herkese sevgiler ve yeni yardım projemizde hepimize başarılar.

Not: Sevgili Vildan,belki kendi yazının altına not olarak eklersen daha çok okunur... Ben, Burcu, Zinnur da yakında duyururuz...

BETUL dedi ki...

Oya, uymamiz gereken kurallari, sirtinizdaki yukleri hafifletebilecek unsurlari fotograf boyutlari ve ozellikleri gibi mesela, findik sitesinde yayinlar misin? Yardim etmek isteriz, ama karanlikta el yordamiyla yurumesek..

Oya Kayacan dedi ki...

Şimdi Mutfakta Zen'den gelen yorumu okudum. Bir kabak kitabı olması ikincinin olmayacağı anlamına gelmemeli. Üç beşyüz kere aynı böreği, mantıyı veya kuru fasulyeyi tarif ediyor insanlar kitaplarında da ikinci, hem de çok özel yazılımı ve hizmet ettiği çok özel yardım projesi ile ikinci kabak kitabı mı fazla gelecek piyasaya?

Rahmetli Mestan Hoca'nın kitabı mutlaka çok değerli bir kitaptır. Görmedim. Görmek de istemem. Ne geriye bakarım ne de başkalarının yaptığına. Benim hedefim bizim, bloggerların yaratıcılığıdır. Biz amatörüz ve olağanüstü işler başarıyoruz çocuklar... Profesyonellerin eline gül yağı dökeriz. Alooo, sesim geliyor mu???

Her etkinliği aynı kitapta toplamak fikri de hiç cazip değil. Bir sürü kitaplarımız olacak, konu konu bir sürü. Allah bana ömür verdikçe fikir annesi olduğum bu çadırın altında (Bizim Fındık Çocukları Yazarları) blogger arkadaşlarımı toplamak ve fakir okullara / çocuklara gittikçe genişleyen yardım çabalarımızı sürdürmek istiyorum.

Tekrar sevgilerimle, herkese....

munevver dedi ki...

Vildan bu projeyi de can-ı gönülden desteklerim.Üstelik kendi uydurduğum bir tatlı da çok uygun bu projeye. Hiç bir yerde yok.Kolay gelsin.
Sevgiyle,nanelimon

Adsız dedi ki...

Bence de evet!
Geride biraktigimzzi etkinlikler icin de dusunebiliriz bunu, gelecektekiler icin de!
haydi bakalim :)

Adsız dedi ki...

Güzel bir fikir.Muhakkak olsun derim.Benimde aklimdan böyle bir sey gecti.Ama ben sirf kabak degilde,tamamen blogcularin yayinladiklari tariflerden bir kitap hazirlanabilir.
Benim de elimde bir butigin(reklam amacli)tamamen müsterilerinden topladiklari tariflerle hazirlanmis bir yemek kitabi var..Ve en ilginci de bu tarifler herkesin kendi el yazisi ile yazilmis ve böyle kitap haline getirilmis.Nedersin?

Adsız dedi ki...

Bende seve seve katılırım.

bujene dedi ki...

bence de güzel bir öneri, katılıyorum ve de destekliyorum ;)

---OPTiO--- dedi ki...

canim süper olur...harika bi fikir gercekten...hem gercekten hayirli bi is...
cokca öptüm seni güzel arkadasimm...ee tabii ikizlerimidee...

Adsız dedi ki...

Cok guzel bir fikir, kesinlikle destekliyorum. Uzerime dusen bir is varsa yapmaya da hazirim.

Adsız dedi ki...

Neden olmasın...Fotoğraf beğenilirse seve seve :)

Ayşenur dedi ki...

Bu etkinlikte anladim ki kabakla yapilan bir suru cesit varmis. Sasirdim:) Ustelik cogu da guzel tariflere benziyor. Cogu, deneyeceklerim arasinda yerini aldi bile. Amac da iyi olunca, kitap fikri uygulamaya gecirilmeli bence de. Guzel olur.

Berceste dedi ki...

Simdi Oya hanim kizacak diye cekinerek ve affina siginarak, bu projede hedef alinan okul neresidir, kimlere yardim edilecektir diye sorsam? Once amaci tam olarak belirlesek, sudur diye cizsek, ardindan izin kismina gecilse derim ben! Sevgiler

Pınarın Kulubesi dedi ki...

bende seve seve katılırım.
ama benim yaptığım tariflerden biri yazımda da belirttiğim üzere başka bir kitaptan alınma, umarım bir sorun oluşturmaz bu.. çünkü kitap yazarının da onayı gerekir buna.. diğer 3 tarifimle katılabilirim ama

Adsız dedi ki...

Sevgili Vildan güzel bir düşünce. Oya Hanım'ın pek hoşuna gitmese de her etkinlik için ayrı bir kitap bence hoş bir fikir. Konu konu kitap olmasının ne sakıncası var ki? Projenizi destekliyorum kesinlikle. Muhabbetle...

Adsız dedi ki...

Sevgili Vildan güzel bir düşünce. Oya Hanım'ın pek hoşuna gitmese de her etkinlik için ayrı bir kitap bence hoş bir fikir. Konu konu kitap olmasının ne sakıncası var ki? Projenizi destekliyorum kesinlikle. Muhabbetle...

Adsız dedi ki...

Sevgili Vildan güzel bir düşünce. Oya Hanım'ın pek hoşuna gitmese de her etkinlik için ayrı bir kitap bence hoş bir fikir. Konu konu kitap olmasının ne sakıncası var ki? Projenizi destekliyorum kesinlikle. Muhabbetle...

Adsız dedi ki...

çok iyi bir düşünce, faydası olacaksa yapılmalı bence.

Adsız dedi ki...

Guzel bir proje...
Ben de kabakli bir sabun uretme calismasina girmeliyim demek ki...

Oya Kayacan dedi ki...

Amma yaptın Berceste'ciğim, bunda benim kızacağım ne var, sen neden çekiniyorsun anlamadım. Neyse, hakkımda yanlış anlaşılmalar var galiba ~))

Berceste ve herkese açıklama: bunları zaten Kedili Mutfaklar'da yakında tekrar yazacaktım. Fındık tarifleri toplandığı süre içinde de hayli bilgi vermiştim konu üzerine.

Şimdilik okul nerdedir, hangisidir belli değil. Doğmamış çocuğa don biçmeye kalkmadan önce, kitabın son aşamalarına gelinsin istedim. İş bitsin ki, "Biz hazırız, şu okula yardım ediyoruz," diyebilelim. İhtiyaçlarını öğrenip yardımlarımızın neler olması gerektiğini anlayalım. Henüz vakti zamanı tesbit edilemeyen yardımlarımız için kimsenin gözünü yollarda bırakmayalım. Öyle bir ülke ki, yardım dediğimiz anda karşımıza kitleler yığılabilir. Zor değil yani okulu bulmak.

Beni bloggerlar arası birleşip kitap üretme aşamasına getiren ana neden fındık olduğu için, yazı ekibimizin adını "Bizim Fındık Çocukları" koydum. Seçeceğimiz okulun Karadeniz'de, çok fakir çocukların okuduğu bir okul olmasını istedim. Okulu tesbit ettiğimizde gidip ziyaret edeceğiz. Daha sonra baktık ki çok satıyoruz, yok satıyoruz (Allah söyletiyor inşallah) yeni yeni arayışlara gireriz. Şimdilik bir okula, belki bir iki bilgisayar, belki de çıplak ayaklarına pabuç olacağız öğrencilerin.

Belki Berceste'nin başka kaygıların da vardır diye açıklıyorum. Telif haklarımızın hesabı yayınevince tutulacak ve isteyene istediği zaman gösterilecektir.

Ben, sevgili Burcu'm, Zinnur'um ve Okan kardeşimiz bu iş için hayli zahmetli çalışmalar yapıyoruz. Harcanması gereken zamanı ve nakti de seve seve harcıyoruz. Karşılığında hiç bir talebimiz olmadığını açıkça belirtmekte fayda görüyorum.

Herkese çok çok sevgilerim var. Başarmaya çok yakınız sanki. çocuklar...

Tijen dedi ki...

sesin geliyor oya hiç merak etme. ne demek istedigini anliyor, neler söyledigini de çok iyi hatirliyorum.
mutfakta zen

Oya Kayacan dedi ki...

Konular dağılmasın. Yarası olan gocunmasın, elini açık oynasın. Ancak, elini herkese açık olan ve hele hele de bana ait olmayan bir platformda açmasın. Bakarsın elde koz yoktur, utanıp kalmasın.

Profesyonellere taş çıkartırız, kimse elimize su dökemez fikirlerim sabittir,kimse alınmasın. Öyle ya, gelip gidip fikirlerimizden faydalanan profesyoneller utansın. Sesim yanlış yerlere gidiyorsa affola, haddimi aşmışım demektir, nasıl olsa onlar kendini bilir, boşa gocunulmasın.

Kişisel/bana/bize dair, ben dahil kimsenin anlamayacağı hava cıva laflar edilecekse, buyurulsun önce bana edilsin. Ki neyi tartıştığımıza dair bir fikrim olsun. Adresim herkesçe bilinir, telefonlarım da kişisel duyarlılık gösteren kişide mevcuttur.

Sevgili Vildan, senden ve bütün okurlarından özür dilerim. Hiç "yeri" olmayan laflar etmek zorunda kaldığım için. Bu, bu kişisel tartışma üzerine senin yerindeki son yazımdır. Kendi yerimde her fikre açığım.

Tijen dedi ki...

sevgili arkadaslar,
ne demek istedigimi anlatayim:
piyasada pek çok yemek kitabi var. birbirinin benzeri, yayinevlerinin bizim de olsun mantigiyla çikardigi yemek kitaplari girla. ayrica son yillarda her alanda pek çok kitap yayinlaniyor ve pek çogu kitapçi raflarinda ya yer bulamiyor, ya da ilk çikisinda 3-5 tane siparis edilip sonra bir daha görünmüyor. bunu yillardir piyasayi takip ettigim için söylüyorum. isterim ki her kitap bir yenilik getirsin, hepimiz ondan bir seyler ögrenelim. mestan hoca'nin kitabini örnek vermem bundan. (ayrica mestan hocanin çabalarini da fazlasiyla takdire sayan buluyorum. kendisi köy enstitüsünde egitim görmüs bir ögretmendi ve basit gibi görünse de köy insani için yasamsal olan sorunlari çözmek için kafa yormus, pek çok konuda arastirma yapmis, yazmisti. herkesin onu tanimasini, çalismalarini dinlemesini dilerdim. ruhu sad olsun.) daha önce yapilmis bir seyi tekrarlamaktansa yeni seyler yapmak her zaman yegdir. blog sahibi arkadaslarimin becerisine ve yaraticiliklarina, islerinden zaman artirip yarattiklari güzellikleri sitelerinde paylasmalarina her zaman hayranlik duydum, bunu da gördügüm özel tarif/konu/yazilara biraktigim yorumlarla belirttim. kimse kimsenin rakibi degil, çünkü herkes dünyayi güzellestirmek için katkida bulunur, ayrica el elden üstündür. birinin düsünemedigini baskasi düsünür, birinin yapamadigini digeri yapar. bundan gocunmadigimi herhalde beni bilenler bilir. bloglararasindaki projelere de her zaman elimden geldigince destek oldum, olacagim. bir sey söylüyorsam bu ise köstek olmak için degil baska bakis açilari da ortaya koymak içindir. umarim kendimi dogru bir sekilde ifade edebilmisimdir.
tijen

tugce:-) dedi ki...

merhaba vildan,
gerçi benim tarifi yayınlamaya henüz sıra gelmedi ve bu işin nasıl vakit aldığını bildiğimden seni çok iyi anlıyorum:) bence yemek etkinlikleri diye bir kitap yapılıp şimdiye kadarki bütün etkinliklerin tarifleri olan bir kitap yapılsa daha güzel olur :) bilmiyorum başkaları da bana katılır mı?

Adsız dedi ki...

merhaba,
dusuncelerinizi bende destekliyorum.uzerime dusecek gorevleri yerine getirmeye hazirim.herkeside destege cagırıyorum.

vildan dedi ki...

tüm mesajları okudum ama bir türlü yazamadım. şu an saat 02.23 ve ben hala kabak tariflerini derlemekteyim. özellikle blogcu.com lar çok zor açıldığından zaman kaybettiriyor. bir de kızlarım bugün aratuşu kırmışlar siz düşünün halimi yazmak için nasıl debeleniyorum :)herneyse konu bu diil :) ben bukonuya en yakın zamandadöneceğim onu söylemek istedim..

Adsız dedi ki...

Sevgili Arkadaşlar, çıplak ayaklara ayakkabı, çıplak vücutlara mont için NTV Radyo ile TOÇEV'in ortaklaşa düzenlediği bir kampanya var. Oturduğunuz yerden arayarak kredi kartı ile bağışta bulunabiliyorsunuz.

Bir çocuk giydirmenin bedeli (bot ve mont) 22 YTL; 30 mesaj 30 kişi desek kitabı yarılamış sayılırsınız. Hele iki çocuk giydirmeye niyetlenirseniz kitabı yazdınız demektir : ))

Ne kitabı yayınlatmak için kapı kapı dolaşmanıza ne de acaba ne kadar gelir elde edeceğiz diye endişelenmenize de gerek kalmaz, hızlı ve pratik bir çözüm; arayanlara !

Kampanya ile ayrıntılı bilgi için
http://www.tocev.org.tr/degisir.htm

Sevgiler... Muzi...

Oya Kayacan dedi ki...

Muzi çok haklı çocuklar. Bunlar hepimizin her an yapmamız gereken işler. Tıklayarak zahmetsizce ferahlatıyoruz yüreklerimizi. Ben de yapıyorum, bir ferahlıyorum, bir rahatlıyorum ki anlatamam. Muzi arkadaşımız da zahmetsiz ferahlamak isteyenler için en doğru yolu gösteriyor. Haydi bakalım iki çocuk giydirin, kendinizi kitap yazmış gibi hissedin. Hatta her ay iki çocuk giydirin, aylık dergi çıkarmış gibi olursunuz.

vildan dedi ki...

ben "kabak" ile ilgili kitap çıkarma işini destekleyenlerdenim.

Oya bana daha etkinlik konusu belli olduğunda mail göndermişti katılımcılara duyuralım diye ama ben gerçekten zamansızlıktan bunu yapamamıştım. bir de fındık projesini çok detaylı bilmediğim için bu konuyu açıklayamamıştım.

Oya'nın söylediği kitap çıkarma işine destek olan arkadaşlarla beraber, tıpkı fındık projesindeki gibi yeni bir blog hazırlanabilir, detaylar, yenilikler, duyurular oradan yayınlanabilir.. kimlere ne şekilde yardım edileceği daha sonra da konuşulabilir bana göre. sonuçta biliyoruz ki, bizim fındık çocukları yazarları büyük bir özveriyle çaba gösterdiler/gösteriyorlar..

velhasıl, bloggerların desteğiyle böyle bir işe imza atmada ben varım. elimden geleni de yaparım..

(muzi sahiden çok ilginç açıklaman!)

Adsız dedi ki...

Yok yanlış anladınız çocuklara yardım etmek için bir yere tıklamanız gerekmiyor; Toçev'i arayıp kredi kartıyla bağış yapıyorsunuz.

Biraz espiriyle çocuklara yardım etme niyetinde olan arkadaşlara kampanyayı duyurmak istedim -bu kadar hayırseveri bir arada bulunca : ))

Neyse, gönlünüzden koparsa ararsınız Toçev'i. Sene başında onbinlerce çocuğa kırtasiye seti dağıttılar, yardımlar doğru adreslere gidiyor.

Umarım kitap yazma işinde başarılı olursunuz, er ya da geç bir çocuğa faydanız dokunur... geç olur temiz olur... Kampanyaya sadece maddi yardımda bulunmanız gerekmiyor, blog'larınızda duyurarak da katkıda bulunabilirsiniz...

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir düşünce...
Destekliyoruz...

Adsız dedi ki...

sevgili vildan
bende seni destekleyenlerdenim ama benim tarifimi hala eklememişsin :
((((( antepyemek.blogcu.com

vildan dedi ki...

merhaba böyle atladığım iki blog oldu sanırım, bu akşam tekrar bakıp düzenleyeceğim, anlayışınız için teşekkürler..