Cumartesi, Aralık 09, 2006

Biraz da dikiş :)



Geçenlerde depoya koyduğum iki valiz dolusu kumaşı eve çıkardım. Neler yapılabilir derken bi ceket, bir elbise, iki çanta, iki de patik çıktı. Sırada yelek var, yani dikmeği düşündüğüm ve tembellik evreme geçmeden ivedilikle yapılacaklar listesine eklediğim pufidik kapişonlu bir yelek..




Bu dikiş aşkının birden nasıl alevlendiğini şu son çanta fotosunu eklerken hatırladım. Yasemin blogunda mycandybags in çantalarını anlatmıştı, çok taktir etmekle birlikte çok da kıskandım :) belki ben de yapabilirim diye düşündüm ve de kumaşları ortaya çıkardım..

Ceket ve elbisenin kumaşını aldığım zamanı hatırlamıyorum. Hatta kendim alıp almadığımı bile hatırlamıyorum. Bu yüzden annemin alıp "güzelmiş, bi gün bi işe yarayabilir" diye diğer kumaş yığınlarının içerisine atılmış olma ihtimali yüksek. Daha evvel hiç ceket dikmediğim için önce astarı diktim. Bundan evvel gazete kağıdına kızların kullandığı bir monttan derme çatma bir kalıp çıkardım. Astar iyi olunca kumaşı biçip, diktim ve en son önüne kediye dokunuyormuş hissi verecek:P bir kumaştan kedi motifi kesip ekledim. Elbise için yine kağıda Defne'nin bir jilesinden kalıp çıkardım. Elbiseyi dikmek ceketten sonra çok kolay geldi.. Fotodaki hali ütülenmemiş, ütülendikten sonra içime sindiğini söyleyebilirim.

Patikleri ilk bir japon elsanatları dergisinin kargacık burgacık yazıları arasında gördüm (www.cotton-paint.net) acaba yapabilir miyim diye işe oturduğumda saat geceyarısını gösteriyordu, bitirdiğimde ikibuçuğu :) bugün öğleden sonra da suni deriden olanı diktim, çocuklar babalarıyla hazır parka gitmişken..

17 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Vildan

Senin ismin bosuna marifet teyze olmamis. Ne kadar hos seyler becermissin oyle. Tebrikler. ellerine kollarina saglik. Ah keske ben de yapabilsem. Benim annem cok iyi bir terzi iken bize pek bir sey gostermedi. Ben cok ugrastim bu isle siz bilip ugrasmayin hazir alin dedi. O yuzden ben de gipta ile bakiyorum yapilanlara. Sevgiler
Nukhet

asliberry dedi ki...

patikler bitirdi beni, çok güzel olmuşlar. çok yeteneklisin.

ZeYNeP dedi ki...

Vildan harika olmuslar ! Ozellikle patikler , ne guzel yapmıssın eline saglık gercekten bayıldım. İşte bu marifet valla..
Cok guzel cok...

Figen

asliberry dedi ki...

Vildan,
Madem dikebiliyorsun, bak böyle bir adres var.
http://www.isabooties.com/shop/products.php
Hatta blog üzerinden e-dükkan aç, ilk siparişi ben vereyim.
Yurtdışında elişi siteleri hem çok, hem de çok güzel fikirler var, TR'de neden olmasın değil mi?

vildan dedi ki...

nükhet, en yakın arkadaşımın annesi terziydi o da hep öyle derdi. iğneyle para kazanmak zordur eminim. teşekkür ederim güzel sözlerine :)

figen çok teşekkür ederim :)

aslı, böyle deyip beni gaza getirme :) aylardır imoyla ne yapabiliriz diye konuşuyoruz zaten. yurtdışındaki siteleri genelde geziyorum, gerçekten güzel şeyler var ama bir de oralarda el emeğine önem veriliyor.


dur ben yeni bi post ekliyim eski diktiklerimden toparlayabilirsem :)

Adsız dedi ki...

Yine döktürmüşsün valla Vildancım hepsine bayıldım ama patiklere ayrıcana bayıldım, ellerine sağlık canım ,senide fıstıklarımıda çok ösledim ve öpüyorum...

vildan dedi ki...

sağol banu :) biz de sizi öperiz ;)

Adsız dedi ki...

Evet tam bir marifet abla bir de teyze olunca kimbilir neler çıkar :))
hem de ikizlerle :) maşallah!!!

Adsız dedi ki...

Vildan çok tatlı omuş patıklerde,çantada,kıyafetlerde :))gule gule giysinler.patıkler ayatkta çok gusel durmuş :)hazır heves gelmişken bende mı diksem acep :P çarşambaya misafırım var,akşam yemege,sitene girdim bu guzellıklerı gordum.lütfen manı olmayın, ben patık degil yemek yapcam :P

Adsız dedi ki...

ELLERİNE SAGLIK..
Bu patiklerinin kaliplarini nasıl bulurum bu japonca sayfada? Bulundugu sayfanin linkini de verebilir misin?

Berceste dedi ki...

Marifet teyze, hem yaptiklarini takdir ettim,eline saglik pek guzeller. Daha da cogu o Japonca harflerin icinden o cici patikleri nasil cozdun onu takdir ettim :) Yorumlarini okurken de yurtdisinda el emegini takdir ediyorlar demissin ya, ben mi goremedim acep? Pek ragbet etmiyorlar hani ozellikle el emegi olsun diye tercih etmiyorlar, ondan baska bir de ucuz ucuz Hindistan, Cin gibi ulkelerdeki zavalli insanlara yaptiriyorlar! Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Vildan yemeklerinden marifeti oldugunu biliyordum ama bunlar sandığımdan da marifetli olduğunu gösterdi. Ellerine sağlık, benim annem de iyi dikiş diker, ben de heves etmiştim ama makinam yok, almaya da cesaret edemiyorum, ya alır da kullanmazsam diye :)
Haftasonu Bursa'daydım Çekirge'de...Yollarınız değişmiş yapılmış iyi olmuş, yanlışlıkla mudanya yoluna sapsakda ;)..
Sevgiler

begüm dedi ki...

Vildan merhabalar,

Etkinlik adresini almaya sitene uğradığımda gördüm eserlerini ve bayıldım. Kedili yastıklar, patikler ne kadar güzel ve şık şeyler üretmşsin, ellerine sağlık.

Görüşmek üzere, sevgilerimle

Begüm

vildan dedi ki...

-çok teşekkürler kuzine :)

-:) anonimos

-yelda, ben bu japonca sayfada patikleri gördüm sadece. kalıbı kendimçıkardım olacak mı diye denedim olunca dabiçift daha diktim :) kolay gelsin sana da..

-çok haklısın berceste. ben amerika daki bazı el işi sitelerinde göstermekten çok sattıklarına şahit olduğum için söyledimonu. japonca siteye gelince:) o sitede tıklanacak bikaç yazıvar hepsini denedim sonra buldum :)

-evet yolları güzelleştirelim derken bize çokçektirdiler ama değdi sanki.. selamlar nilüfer..

-çok teşekkürler begüm. sevgiler:)

Adsız dedi ki...

yaptığınız patiklere bayıldım çok güzeller. ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Selam.
Blogunuzu tesadüf eseri buldum. Gerçekten harika şeyler yapmışsınız. Ellerinize sağlık.
Bende Bandırmalıyım, Bandırmada oturuyorum ve hemşehriniz olarak gurur duydum.
www.dilekcehobi.blogcu.com
www.dilekmine.blogcu.com

Adsız dedi ki...

vildan abla harikasın patikler muhtesem olmus ellerıne saglık